Foxy je napisao/la:Ponekad mi se čini da zeke koji imaju previše slobode ponekad izgube kompas i zaborave na wc-ić.
mislim da pokusavaju preuzeti "vlasnistvo" nad prostorom kad primjete da vlasnik tu ne boravi dovoljno vremena. znaju i zapišavati samo kada se vlasnik pojavi jer ako to uspiju, znaci da su "pobjedili" i da su oni glavni zec u tom prostoru.
ukratko, mislim da Vladolina treba jos vise vremena provoditi sa zecom, zabraniti joj par dana da se penje na krevet, a nakon toga svaki put kada primjeti kako diže repić na krevetu, odmah reći "NE", odnijeti je u WC i drzati je unutra pola minute. pametniji uvijek prvi popušta, pa je onda samo važno biti dovoljno uporan
ako ni to ne pomogne, onda bi joj ja zabranio penjanje na krevet tjedan dana, pa opet pokusao.
mladi zec je ko i dijete, stalno testira dokle je granica i tako se ponasa, pa mu se ne smije previse dopustati i biti u "podređenom" polozaju. kad se i djeci daje previse slatkisa, naravno da nece jesti zdravu hranu i pri tome ce se ljutiti jer nisu dobili ono na sto misle da imaju pravo. kvaka je u tome da im se pruzi sve najbolje ali ipak ne dopusti Divlji Zapad, i da se to napravi bez kaznjavanja i trauma. zeko je pametno stvorenje, shvate oni sto treba ako im se pristupi kao osobi.
i Vladolina, kao sto ti je rekla Altan, imas tu hrpu napisanog na forumu o zapišavanju pa malo pročačkaj...

kod zeceva je to cijela nauka