Mi imamo dva kunića, jedan je kod nas od bebačkih dana, a jedan je došao kao trogodišnjak.... samo vam želim reći to da je moj mali zekan odrastao uz mažnju i nježnost, i nikad nije ispustio zvuk, a kamoli ugrizao.. e a ovaj koji je stigao kao trogodišnjak je odrastao uz dijecu... jedan je klinac imao 11, a drugi 7... taj zeko je kao u nekom grču čim je muzika glasnija, čim se netko brže kreće... njega su kao maloga stalno navlačili, pikali, gurkali, mučili... nakon toga je usljedilo klasično zanemarivanje, u svim aspektima... taj drugi, koji je napadao sa šapicama i grizao, danas je jedan miran zeko, koji se da maziti, nositi, papa iz ruke, ali samo nama... bivšu vlasnicu je eto prošli tjedan ugrizao

i ona je rekla da je divljak... a nije kriv on, oni su to od njega napravili... tako da jako dobro razmislite, imam iskustva sa dijecom, i ima trogodišnjaka koji su nježniji, razumniji i odgovorniji od npr 13- godišnjaka, ali... to je malo biće, nezaštićeno, koje će u nekoj sekundi svog života biti dostupno malenom dijetetu koje neće namjerno ozljediti zekana, ali postoji veeeeeelika mogućnost da bude... ja u svojoj situaciji bih rekla svakako da, za sebe, a vi trebate razmislit za sebe... čim pitate ovdje, imate sumnji... dok te sumnje ne razčistize, ne nabavljajte zekana. A sve će se vjerojatno razčistiti ćim dijete bude mrvicu ( malo veću mrvicu ) starije.