Odlazak iz HRV sa kunicem

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Odlazak iz HRV sa kunicem

PostPostao/la Luthien » pon sij 27, 2014 10:31 am

Pokusala sam traziti slicnu temu na forumu ali nisam nazalost nasla pa otvaram novu.

Situacija je slijedeca :). Decko i ja se selimo van države i naravno da selimo sve nase zivotinje sa sobom. Obitelj cine 2 kunica,2 zamorca i jedna macka. E sad, za macu znamo kakve dokumente moramo imati ali za zamorce i kunice bas i ne...ali to smo ionako mislili zvati ambasadu. Više me muči pitanje kako da ja olakšam zamorcima i kunicima put?

Cargo u avionu ne dolazi u obzir, zato smo se odlucili ih preseliti nasim autom..put bi trrajao cca 9 sati...moramo i mi stati na pauzu.

Da li se njima moze dati tipa nesto za spavanje? Da li je transporter dovoljan ili da ih u nesto drugo stavim?

hvala unaprijed na odgovorima :D
Luthien
Zečić
Zečić

Re: Odlazak iz HRV sa kunicem

PostPostao/la Bubica » pon sij 27, 2014 22:26 pm

Ovisi gdje se selite, svaka zemlja ima svoje zakone. Provjerite to dobro prije puta.
U svakom slucaju, put od 10 sati njima nije nikakav problem. Moja Buba je svako ljeto putovala toliko na more i natrag, uvijek bez ikakvih problema.
Bitno je da im svako malo ponudis vode i nesto svjezeg voca/povrca, da probava radi i da ne dehidriraju.
U transporteru su najsigurniji, samo bi bilo dobro da im na dno stavis neku pelenicu, da ne sjede u mokrom ako se popiske.
Jako mi je drago da svi sele s vama, uvijek se grozim kad vidim koliko ima slucajeva da ljudi udomljavaju zivotinje zbog selidbe. Ja bih moje i na kraj svijeta vodila sa sobom, nema sanse da bih ih ikad ostavila...
Bubica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la altan » uto sij 28, 2014 16:45 pm

Drago mi je vidjeti da ima i normalnih ljudi :)
Moj Altan je redovno putovao do moje bake u Češkoj što je cca 12h i uvijek je sve bilo ok..samo moram upozoriti da moji nikada nisu htjeli jesti putem (Moca i Nairo idu redovno u Grožnjan, no to je svega par sati).
Ne mozes ima dati ništa za spavanje, nažalost. Transporter je ok za 1 kunica (onaj macji) tako da bi ti za 2 preporucila nešto veće da se mogu izpružiti. Moji na more putuju u malom kavezu. Kavez bi ti bio prednost jer mozes u njega svezati kutni wc. Obavezno stavi na dno nešto što im se neće sklizati.
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la R.R. » čet sij 30, 2014 17:36 pm

Bubica je napisao/la:Jako mi je drago da svi sele s vama, uvijek se grozim kad vidim koliko ima slucajeva da ljudi udomljavaju zivotinje zbog selidbe. Ja bih moje i na kraj svijeta vodila sa sobom, nema sanse da bih ih ikad ostavila...

bravo Bubice! svijet bi bio ljepse mjesto kada bi vise ljudi tako razmisljalo ! :)
R.R.
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » pon vel 03, 2014 21:34 pm

Nije im potrebno davati ništa za spavanje. Ovisi o zemlji u koju selite, najbolje vidjeti njihove propise. Postojao je veterinarski certifikat koji bi se radio dok nismo bili u EU, sada to više ne važi, treba vidjeti koja su nova pravila
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Luthien » pet vel 07, 2014 8:35 am

Hvala na savjetima:D

Selimo se u Zurich. Zvala sam veleposlanstvo i samo macu moram cipirat i cijepit protiv bjesnoce. Zamorce i kunice ne moram nista. Kako nisam nikad s njima putovala na duge staze htjela bih im olaksati put. Zato sam i tu potrazila savjet :D
Luthien
Zečić
Zečić

PostPostao/la UgiBugi » uto ruj 23, 2014 8:20 am

Bok svima! Trebam informacija što je više moguće o letu s kunićem.
Selim se za dva mjeseca u Njemačku i udomila sam kunića dok još nisam znala da ću se preseliti.. Znači ne dolazi u obzir da ga ostavim ovdje jer smo jaaako vezani.
I sada imam problem, gdje god sam čitala o avioprijevozu kunića, sve mi se čini da to nisu nikakvi uvjeti za tako plahu životinjicu.. Pošto u putničkoj kabini dozvoljavaju isključivo psa ili mačku, njega bi smjestili SA PRTLJAGOM??!!
A to mi nekako izgleda previše stresno za njega..Da li je moguće bilo kojom kompanijom držati kunića sa sobom u kabini? Nebitno koliko to koštalo.. Ili vlakom prvim razredom?
Da li mi itko može reći nešto više o tome, ili još bolje iz vlastitog iskustva?
Bilo šta?
UgiBugi
Kunić
Kunić

PostPostao/la Luthien » pon stu 03, 2014 16:33 pm

Kad smo gledali kako da preselimo ljubimce, naravno da je avio pao na pamet koliko god kosta. Nazalost Zurich zagreb ide Croatia airlines a oni samo dopustaju da lete mace i psi .. :dry:

Onda smo ipak odlucili ici s autom.Stanemo kad hocemo a njih smo ionako selili u velikom transporteru za pse gdje smo stavili i stelju i sijeno tako da im dvanaest satni put nije tesko pao.

Uz to smo im napravili putnovnicu i to su svicarci pregledali. Nije ih bilo potrebno cipirati. Ovo vrijedi ipak samo za svicarsku neznam kako je u njemackoj..-

Sretno sa preseljenjem i bas mi je drago da ljubimci idu s vama:D
Luthien
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » pet stu 07, 2014 14:14 pm

Svakako bi odabrala prijevoz gdje bi oni mogli biti zajedno samnom.
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan