Postao/la zekapeka » pet stu 07, 2008 9:22 am
I ja imama sličan problem sa mojim zekom, ali vezano za gajbu. Inače zeka je boravio na terasi noću pušten, sa gajbom u kojoj je kupljen koja je dosta mala (40*30cm) i sada mu služi samo za spavanje, unutra su mu hranilice, pojilica i seno i jastuče za spavanje, a WC je u jednom ćošku na terasi. Sve je to lepo funkcionisalo dok su tople noći, jer on samo prespava na terasi i eventualno kada negde idem tamo je, a ostatak dana je u stanu. Bojim se da mu neće biti hladno tako kada počnu hladnije noći. Terasa je zatvorena i nema vetra ili promaje ali ipak se ne greje, a ni stan noću jer je centralno grejanje pa isključuju. Nisam u mogućnosti da mu nabavim do zime veću gajbu, da bi ga mogla noću zatvarati u stanu, a u ovu postojeću pored sve moje dobre volje WC nema gde da se smesti, jer zeka kada lepo legne, tj. ispruži svoje nogice kako to umije taman je toliko dugačak koliko i gajba. Interesuje me kolike su temperature koje oni podnose i šta da radimo za te hladne noći? Zeka ima oko 6 meseci.