Zekonja i zima u šupi

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Zekonja i zima u šupi

PostPostao/la Kira i Lina » čet lis 09, 2008 10:58 am

Od frenda tata je nabavio zeca koji je u kavezu u dvoristu, problem je sto dolazi zima i zec ne smije u kucu, pa je frendov tata mislio napraviti velik kavez i staviti ga u svoju radionu/šupu koja je zatvorena ali se ne grije. Savjetovala sam da ne moze, jer mislim da iako je zasticen od snijega i vjetra ipak prehladno (zekonja ima oko 8 mjeseci i ovo je ipak prva zima). Jel sam u pravu?
Kira i Lina
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » čet lis 09, 2008 14:10 pm

A bilo bi bolje da je unutra, ali ako je inače naučen biti vani onda je već naučen. Bitno da mu se stvarno osiguraju dobri uvjeti u toj šupi, da ima kućicu u koju može ući i ugrijati se. Znači ili neke krpe, tepišići i sijeno. Bilo bi mu ljepše da je u društvu nego sam. Tko će od njih zimi boraviti u šupi da bi zabavljao kunića :hm:
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la anci » čet lis 09, 2008 19:44 pm

mislim da ce mu u supi bit ok ako ima veliki kavez i naravno drustvo
sto vise gledam ljude sve vise volim zivotinje...GOD:14........b.day 20 09 1995 god.
anci
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la siga » pet lis 10, 2008 18:40 pm

Čini mi se da nema društvo :sad: .
siga
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la anci » pet lis 10, 2008 20:23 pm

i to se moze(nadam se) rijesiti :D
sto vise gledam ljude sve vise volim zivotinje...GOD:14........b.day 20 09 1995 god.
anci
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Kira i Lina » sub lis 11, 2008 8:11 am

nazalost mislim da ne moze :sad: zena je skoro dobila srcani kad su uzeli jednog. doduse frend intenzivno zagovara udomljavanje drustvom.
Kira i Lina
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » sub lis 11, 2008 11:07 am

Čekaj... tata je nabavio zeca, a mama je skoro dobila srčani kada je čula za to???
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Kira i Lina » sub lis 11, 2008 20:39 pm

da, sto da kazem ocito su cudni putevi krize srednjih godina (od moje bestfrendice tata je kupio motor, zapravo dva ;D , kljucno za prepoznat "ja sam si oduvijek zelio ..." )
Kira i Lina
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekapeka » pet stu 07, 2008 9:22 am

I ja imama sličan problem sa mojim zekom, ali vezano za gajbu. Inače zeka je boravio na terasi noću pušten, sa gajbom u kojoj je kupljen koja je dosta mala (40*30cm) i sada mu služi samo za spavanje, unutra su mu hranilice, pojilica i seno i jastuče za spavanje, a WC je u jednom ćošku na terasi. Sve je to lepo funkcionisalo dok su tople noći, jer on samo prespava na terasi i eventualno kada negde idem tamo je, a ostatak dana je u stanu. Bojim se da mu neće biti hladno tako kada počnu hladnije noći. Terasa je zatvorena i nema vetra ili promaje ali ipak se ne greje, a ni stan noću jer je centralno grejanje pa isključuju. Nisam u mogućnosti da mu nabavim do zime veću gajbu, da bi ga mogla noću zatvarati u stanu, a u ovu postojeću pored sve moje dobre volje WC nema gde da se smesti, jer zeka kada lepo legne, tj. ispruži svoje nogice kako to umije taman je toliko dugačak koliko i gajba. Interesuje me kolike su temperature koje oni podnose i šta da radimo za te hladne noći? Zeka ima oko 6 meseci.
zekapeka
Kunić
Kunić

PostPostao/la anci » pet stu 07, 2008 9:52 am

negdje sam procitala da nevalja ih drzati na ispod 10 stupnjeva i iznad 30 sve izmedju moze, ako je zatvoreno mislim da ce mu bit ok
ili pitaj na forumu ima li tko kavez za posudit dok ti nebudes u mogucnosti kupit veci
anci
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la siga » pet stu 07, 2008 15:25 pm

Nemoj ga na hladno :sad:
Možda je bolje da mu napraviš neku privremenu kućicu, makar kartonsku, pa malo obnoviš kada izgrize. Neki forumaši su pravili takve i sasvim su prihvatljive. Više kao ograda nego kućica.

A ako treba mi bi mogli iskombinirati da ti posudimo jednu veću gajbicu.
siga
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » sub stu 08, 2008 8:27 am

Ne znam gdje živiš i koje su temperature na terasi. Bolje da je u stanu ako imaš mogućnosti skloniti ga unutra. A opet ako ga iznosiš van preko dana, nije dobro niti to što ga se premješta iz grijanog u negrijani prostor. Sve ovisi kolike su temperature i razlike među njima. To što se preko noći stan ne grije je sasvim ok jer je bitno da je prostor temperiran
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Catie » sub stu 08, 2008 10:12 am

A da mu se sklepa izolirana kućica i stavi u šupu? Evo, tu su mnogi sami gradili zečje kućice, ima cijela tema o tome.
Mislim, ako šupa nije grijana, smrzavat će se po pravoj zimi.
Sorry, tek vidim da ponavljam šta je Siga rekao. Brzopleta sam.

Ako tata hoće napraviti kućicu, neka je izolira sa svih strana debelim stiroporom i taj zaštiti materijalom koji zeko ne može pojesti - unutra se stavi puno sijena dodatno i zeki će biti dobro u šupi.
Catie

PostPostao/la siga » ned stu 09, 2008 18:37 pm

Ja predložih kućicu tj. gajbicu unutar stana :rolleyes: .
Ako je već problem da preko noći ronda po stanu. Preko dana smije? Onda je dovoljna stabilna ogradica od nečega.To nije velik izdatak, samo treba malo truda. A zeko je na toplom i pod kontrolom :dragonn-ccc-e:

Tu je davno netko unutar radnog stola složio zvekanu kućicu, ali ne mogu naći. Bitno je da je ograđen i da ima svoj prostor.
siga
Super Zek
Super Zek

Re: Zekonja i zima u šupi

PostPostao/la semel » uto vel 15, 2011 15:50 pm

Radnik u PET SHOP-u KAZE DA MOZE ZIVJETI NAPOLJU DO -15 DO +45
semel

Sljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan