Sta vasi kunici rade noću?

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Sta vasi kunici rade noću?

PostPostao/la Mimic » sri ruj 25, 2013 12:23 pm

:zeko3:
Mimic
Kunić
Kunić

Re: Sta vasi kunici rade noću?

PostPostao/la Jura » čet lis 03, 2013 9:32 am

motaju sijeno i tulumare do zore
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la altan » čet lis 03, 2013 9:38 am

spavaju :D
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la markiza » čet lis 03, 2013 12:01 pm

Prvo skace i trci po svojoj sobici i kavezu naizmenicno i penje se na stolicu koja mu je prekoputa kaveza na kojoj voli nekad da odmara i provlaci se ispod kaveza kao da je na vojnoj vezbi posto mu je prostor ispod kaveza mali pa mora da se provlaci ko vojnici kad se sunjaju sumom :D i sve to radi do nekih 2-3h ujutru e onda se umiri i spava :zeko3:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mimic » čet lis 03, 2013 18:53 pm

Moj je za sada samac, koliko vidim malo spava,a malo rucka seno,do 2h15min kad pocne da udara na vrata od kaveza,onda se budimo i nahranimo ga povrckama,pa miruje do pola 5,a onda opet zveckanje,pa hranjenje, je l to normalno? :huh:
U sedam ustajemo i pustamo ga i sve bude okej :zeko2:
Mimic
Kunić
Kunić

PostPostao/la Jura » pet lis 04, 2013 14:18 pm

Mimic je napisao/la:Moj je za sada samac, koliko vidim malo spava,a malo rucka seno,do 2h15min kad pocne da udara na vrata od kaveza,onda se budimo i nahranimo ga povrckama,pa miruje do pola 5,a onda opet zveckanje,pa hranjenje, je l to normalno? :huh:

Za njega je, ali za vas.... ;D
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Mimic » pet lis 04, 2013 17:34 pm

Jura, hvala na odgovoru!

Razmisljamo o nabavljanju zenke,ali se plasim da nemamo dovoljno prostora,kakva su vasa iskustva,moze li kunic dugorocno biti srecan i bez drustva?
:hm:
Mimic
Kunić
Kunić

PostPostao/la Leonarda » sub lis 05, 2013 19:03 pm

Prvo jede,pa se izlezava te pocne gristi sipke od kaveza :lud: :D
I love my bunny! :)
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Leonarda
Zečić
Zečić

PostPostao/la Mimic » sub lis 05, 2013 20:45 pm

Hehe,Leonarda,tako i moj! :blush:
Mimic
Kunić
Kunić

PostPostao/la Simbica » sub lis 05, 2013 22:07 pm

Mimic je napisao/la:Moj je za sada samac, koliko vidim malo spava,a malo rucka seno,do 2h15min kad pocne da udara na vrata od kaveza,onda se budimo i nahranimo ga povrckama,pa miruje do pola 5,a onda opet zveckanje,pa hranjenje, je l to normalno? :huh:

Nas je zvekan u picetku bio pusten i danju i nocu. Mecutim, njegova nocna najdraza igra je bola skakanje po nasim glavama i to vise nije bilo izdrzivo. Pogotovo ako ti slijedi naporan radni dan.

Nakon toga smo ga poceli zatvarati samo nocu. Onda je, frajer, poceo protestirati. Bacao je posude po gajbi, gristi sipke od gajbe i svasta nesto. Odlucili smo ga ignorirati i s vremenom je sve to prestalo. Taman da ga jos i no u hranim! :belj:

Doduse, skuzili smo da je puno mirniji kad na s ne vidi. Njegova je gajba u kutu sobe i navecer prekrijem jednom plahtom onu stranu gajbe koja je prema nasem krevetu i odonda (napokon i ponovno) spavamo u miru cijelu noc!

Sretno!
Simbica
Kunić
Kunić

PostPostao/la Mimic » ned lis 06, 2013 19:06 pm

Simbice,hvala vam puno na savetima,puno ce nam znaciti!!! :)
Mimic
Kunić
Kunić

PostPostao/la Jura » pon lis 07, 2013 12:11 pm

ovo s pokrivanjem gajbe sam i ja prakticiral u početku, ali sam svejedno bio budan cijelu noć. ;D Majstor bi se fino umiril dok ja ne začorim, a onda bi krenulo prvo glodanje rešetki, tu se ja dižem iz kreveta da ga smirm. Poslije toga odmah kreće bjesomučno klopanje sijena koje traje satima. ..najdraža mi je bilo kad bi uhvatil neku dugu čvrstu travku i onda dok žvaće lupka s njom po rešetkama tak da cijela soba zvoni.
Bio je i period kad je imao svu slobodu, ali smo to ukinuli kad sam ga jedne noći refleksno šutnul s kreveta, jer mi je majmun skočil s poda direkt na facu. :dragonn-ccc-e:

Na kraju je on dobil svoju sobu, a vrata od gajbe služe samo kao rampa za lakši ulaz/izlaz. Tamo može lumpat cijelu noć, a tu povlasticu koristi maksimalno.
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Simbica » pon lis 07, 2013 21:19 pm

Jura je napisao/la:...a onda bi krenulo prvo glodanje rešetki, tu se ja dižem iz kreveta da ga smirm

E, to ti je greska! Majstor tulumari jer zna da ce te izbaciti iz tvojih krpica i iz takta, odnosno da ce dobiti ono sto zeli :D

Jura je napisao/la: Poslije toga odmah kreće bjesomučno klopanje sijena koje traje satima. ..najdraža mi je bilo kad bi uhvatil neku dugu čvrstu travku i onda dok žvaće lupka s njom po rešetkama tak da cijela soba zvoni.

Taj je isti scenarij bio i kod nas, tako da je nocu ostao 'samo' na sijenu. Sve grancice su mu bile izbacene iz gajbe. Ima ih u svakom uglu sobe i cijeli dan za glodanje, nocu - jok!

Jura je napisao/la: Bio je i period kad je imao svu slobodu, ali smo to ukinuli kad sam ga jedne noći refleksno šutnul s kreveta, jer mi je majmun skočil s poda direkt na facu. :dragonn-ccc-e:

E, kad je to isto mom muzu napravio, dobro da nije dobio trajni izgon iz stana! Iz stana nije deloziran, ali je dobio definitivan izgon iz nase sobe. Uopce nije ugodno kad ti nesto cupavo, usred noci skoci na lice. :omg: :blink:

Dakle, mi kaomda o istom zecu pricamo :cool:
Zadnja izmjena: Simbica; čet lis 10, 2013 10:07 am; ukupno mijenjano 1 put/a.
Simbica
Kunić
Kunić

PostPostao/la Mimic » sri lis 09, 2013 14:24 pm

Zekani su nam stvarno mali,cupavi,neodoljivi nevaljalci . :D
Mimic
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lav » ned pro 29, 2013 22:14 pm

Moj zeko u posljednje vrijeme ima sreće jer budem budna skoro cijelu noć i ima tu privilegiju da bude napolju do 3h ujutro,otprilike. Moram priznati da je najviše sretan negdje oko 1h ujutro :zeko6: Inače kad sam baš premorena i kad ga ne izvodim poslije 23h, onda lupa po kućici užasno. Ne znam da li imam dobar osjećaj ali kao da posudicu sa hranom prevrne i onda udara njome sve po kavezu. Onda trči sa jednog kraja na drugi, skače, grebe noktićima itd, naprosto poludim jer je neizdrživa buka koju proizvodi. To tako trpim do otprilike 6h ujutro kad mama ustane i automatski ga izvede napolje da s njom bude u kuhinji dok ona pravi doručak. Mada, ponekad mi i izmami osmijeh jer mi je fascinantno kako se zabavlja u totalnom mraku.
slika
Lav
Kunić
Kunić

Sljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan