Dno kaveza/gajbe

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Dno kaveza/gajbe

PostPostao/la MissKiky » ned svi 30, 2010 22:34 pm

Zanima me što je najbolje staviti na dno kaveza za zeku? Pokušavam naći neku temu o ovome, ali nema je nigdje, pa eto - da pitam :huh:

Uglavnom - trenutno je piljevina na dnu gajbe, ali mi stvara užasno puno problema, posebice kad oću malenog izvadit van, onda ima piljevine po sebi, pa moram saugat, bezveze. I da li je potrebno po cijelom kavezu staviti piljevine, sijena i sl.? Ili samo na nekim mjestima?

I da li bi mu mogla umjesto piljevine, sjena i sl. kupit nekakav jastučić, pa da na tome bude? Hvala vam na pomoći! :zeko2:
<3 Patrik <3
MissKiky
Zečić
Zečić

Re: Dno kaveza/gajbe

PostPostao/la ninap » ned svi 30, 2010 22:48 pm

moji nemaju nikakvu podlogu i shvatila sam da je tako najbolje i najlakše se održava :)
ninap
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Nuni » ned svi 30, 2010 23:13 pm

nema potrebe da mu stavljaš po cijeloj gajbi stelju... ili kad već spominješ jastuk, možeš tak neš il dekicu/ručnik al tek kad budeš sigurna da je uredan i obavlja nuždu na jednom mjestu jer ne bi bilo fora da ti to stalno zapišava :wink:
moji nemaju ništa, al si nekad sam npr razvuku sijeno po gajbi kak žele. jednom sam pokušavala sa dekicama i sl al su ju zgurali negdje u kut da im ne smeta... a ovisi ti od kunića do kunića, kak nauče... al u svakom slučaju izbjegavaj piljevinu igdje stavljat - radi puno nereda i jako smrdi kad je u wc-u!
:zekoo12:
slikaslikaslika 23
Nuni
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la MissKiky » pon svi 31, 2010 0:32 am

Hvala na savjetima :zeko2:

I skužila sam da piljevinu miče sa mjesta na kojem leži, tako da ni njemu baš ne paše :zeko8:
Kako god bilo - mičem to, pa ću vidjet što ću napraviti.

I da, za što bi piljevina bila dobra? WC?
<3 Patrik <3
MissKiky
Zečić
Zečić

PostPostao/la dHarma » pon svi 31, 2010 2:22 am

Imas ovde temu o wcu
viewtopic.php?f=7&t=1767

Drveni paleti su ti bolji od piljevine.. bolje upijaju i ne raznose se..
Nacices sve u temi iznad :wink:

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekili » pon svi 31, 2010 15:09 pm

ninap je napisao/la:moji nemaju nikakvu podlogu i shvatila sam da je tako najbolje i najlakše se održava :)

kako mislis najbolje..zeko mora imati nekakvu podlogu..stavite mu sijena..piljevina nije dobra jer se moze zapiknuti (vec nam se ovdje to desilo.. :()

za wc su peleti najbolji..upisaju mirise i jednostavno se cisti ;)
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la altan » pon svi 31, 2010 22:49 pm

Zasto bi morao imat neku podlogu? Moji ju isto nemaju..tj.imaju u jednom kutu mali rucnik..sijeno kao podloga je uzas ako se zapisa jer to smrdi..jako..i nekako mi to djeluje nehigijenski (koliko cesto mjenjat?,kako cistit kavez?)..ne znam..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la MissKiky » pon svi 31, 2010 23:26 pm

Sad sam mu maknula tu piljevinu i stvarno bi bila na 100 muka da mu je moram čistiti. Stavila sam bijeli ručnik na dno kaveza - da vidim kakva mu je mokraća.

Užasno me strah jer sam već primjetila da je mokraća crvenkaste boje - prvo je normalna, a onda je crvena. Pročitala sam na forumu da to znači da oksidira, ali svejedno nije lijepo za vidjeti. Baš me strah za malenog. :zeko10:
<3 Patrik <3
MissKiky
Zečić
Zečić

PostPostao/la dHarma » uto lip 01, 2010 0:20 am

Zna mokraca da bude naradzasto-crvenkaste boje na piljevini..
pogotovu kad ostoji.. :zmirko:

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ninap » uto lip 01, 2010 9:23 am

altan je napisao/la:Zasto bi morao imat neku podlogu? Moji ju isto nemaju..tj.imaju u jednom kutu mali rucnik..sijeno kao podloga je uzas ako se zapisa jer to smrdi..jako..i nekako mi to djeluje nehigijenski (koliko cesto mjenjat?,kako cistit kavez?)..ne znam..
ninap
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zekili » uto lip 01, 2010 10:44 am

pa ne znam, zato kaj je prirodno da ima..ok oni si to razmaknu..a jel imaju onda sjenalicu u kavezu? ne znam, da jedu istovremeno sijeno i da imaju nekakvu podlogu, a i nekak mislim da im je to "prirodnije"..ok moji nisu nikada zivjeli u gajbi, pa vjerojantno niti ne znam kak je to kad se zmaze :S

MissKiky te boje u mokraci su normalne ;))
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la ninap » uto lip 01, 2010 11:44 am

imaju sjenalicu u kavezu i onda razbacaju sijeno iz nje pa piške po njemu, a piljevinu smo imali na pocetku i to je katastrofa, a i kada im bilo sto stavis maknu i razbacaju sve u kut. Vjerovatno sve ovisi o zekanima,a iz mog iskustva bolje nista ne stavljat, meni više posla i trošenja novaca a njima smeta
ninap
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lu lara » čet kol 19, 2010 0:58 am

dugo je proslo od zadnjeg posta al moram se nadowezat i pitat......sta vasi zekici onda leze na plastici ili kako???
moji zecevi su uvijek imali i dalje ima sijeno po cijelom kavezu i spava na njemu a samo u jednom kutu piski i to???!!!!
ne zeli u onaj wc...... a mi muku mucimo s ciscenjem kaveza dva tri puta dnevno? :blink:
Lu lara
Kunić
Kunić

PostPostao/la dHarma » čet kol 19, 2010 1:31 am

Da leze na plastici..
I nisam primetila da im smeta :) zapravo vise im smeta kad imaju nesto kao podlogu..
Seno ako im je po dnu onda je to wc :lud:
Moji su takvi..

Sad zar ti nije nekako lakse da sklonis sav taj "krs" sa dna i da samo ostavis wc sa paletama u kavezu..
Verovatno ce skontati da tu treba da piski i kaki.. :)

dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » čet kol 19, 2010 12:13 pm

Leze na plastici..i kad su imali rucnike venom su lezali na plastici..da ne spominjem da dobrovoljno odu lezat u gajbu..da ima smeta sigurno ne bi saiisli lec tamo..meni to isto djeluje grozno..ja bi im stavila sta god na svijetu da oni to zele :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Sljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan