Avionski transport zekana

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

PostPostao/la Lilo » čet vel 26, 2009 0:22 am

Udruga to stvarno i može pokrenuti!međutim,ja ipak nebi ni u kabinu tj.putnićki dio !Ipak je to avion koji leti recimo na toj relaciji 20-30 sati!Oko zeke hrpa ljudi,razgovori ,prešetavanja.skućen u transporteru,neznam da nebi šok doživio!Mislim da je to opcija za kratka putovanja.
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Lady Stardust » čet vel 26, 2009 9:24 am

Lela je napisao/la:

mislim da se Udruga treba obratiti C.A. i pokušati utjecati na njih da promjene pravila vezana za prevoz kunića u kabinu.

Super ideja - bumo probali :)
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lady&Tramp » čet vel 26, 2009 11:31 am

ja isto mislim da to nije dobra ideja...predugo traje (koliko znam minimalno 30 sati) a i ne znam kak bi podnio promijenu tlaka, znam da ja umirem kak me bole uši kad sletim.... :sad:
moj savijet ti je da ga udomiš u dobre ruke gdje buš stvarno sigurna da bude siguran i sretan...misli na njega, a ne na sebe...to je tužno ali najrealnije
Lady&Tramp
Lady&Tramp
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lela » čet vel 26, 2009 11:59 am

ti dugi letovi su zaista rizični pogotovo ako se presjeda, tj ako se prebacuje iz jednog aviona u drugi, dodatni stres. mislim ne znam kako to ide, jer nisam putovala avionom, ili slala nešto cargom...

ali šta kad nemaš izbora? kad ih nemaš kome ostaviti?

trebamo pokrenut tu incijativu. Udrugu će ozbiljnije shvatiti. a onda ćemo dalje :D
kratki let - ne bih se dvoumila da ponesem svoje ako bih mogla.
slika
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lela » sri srp 01, 2009 10:08 am

Je li ima šta novog po ovom pitanju? :)
slika
Lela
Moderator
Moderator

Re: Avionski transport zekana

PostPostao/la kriza » uto svi 08, 2012 22:38 pm

Ja sam putovao sa zekom iz Frankfurta do Zagreba, prije nekih 8 godina. Ne sjećam se koja kompanija, ali neka Njemačka.

Bilo nam je potrebno:
Putovnica (koja se vadi uz našu putovnicu i papire od vet) 50 eura
Papiri od vet da je kunić potpuno zdrav. 15 eura
transporter

Prilikom predaje putovnica smo potvrdili i dobili neke papire(općenito o kuniću i putovnica) i platili 30 eura

2,40 h Malac je cijelo vrijeme bio na dekici na koljenima, sjedili smo do prozora i podnio je muški:D papo mrkvicu i tepanje.

Kroz luku je došao i otišao u transporteru koda ide kod vet.

Više je bilo problema u kafiću prije leta što je tamo, nego u cijelom postupku.

Sve u svemu jako dobro, na što smo se iznenadili.

Jedina zamjerka je bila što je 10 ljudi htjelo zeku da draga i dira na što sam ja sve po kratkom postupku. Vjerojatno sam ispao ne ugodan. Ipak je to zeka a ne igračka.
Društveni forum koji je potjerao toliko pojedinaca u kut. (ne mislim na sebe)
kriza
Zečić
Zečić

PostPostao/la Anby » sri svi 09, 2012 10:09 am

Moja sestra ima ciuvavu koju redovno vodi sa sobom u avionu iz Berlina do Splita, (godišnje 3-4 puta), ima torbu prakticnu za njega, strpa ga u torbu, torbu na rame i nikakvih problema... doduse ciuvava ima svoju putovnicu i cipiran je, ali kao zivotinja neide u prtljaznik ili slicno... mislim jedino da plate dodatnu kartu za njega... buduci da ciuvava spada u "male zivotinje" i da jako puno ljudi i na godisnje odmore vode svoje ljubimce sa sobom i da sve vise i vise ima hotela koji dopustaju boravak sa kucnim ljubimcima, vjerujem da je doslo vrijeme da se i oko zeke neprave vise problemi...

ja sam proslo ljeto u Gradacu nasla hotel koji prima kunice, samo moraju imati svoju kucicu sa sobom...tako mi je receno... a taj hotel ima 90 % stranih turista i receno mi je da i strani turisti dovode kunice sa sobom... kao prije nisu bili za to, ali kako ima sve vise i vise upita-dozvolili su i boravak kunica... e sad i ti stranci moraju nekako dovest kunica u Hr...a nevjerujem da ih strpaju u avioprtljaznik na nekoliko sati...
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la kriza » sri svi 09, 2012 13:46 pm

Ne znam to za prtljažnik, znam za ovo što sam iskusio i napisao. Plati se neki vrag ne sjećam se, kao i kod vet papiri da je zdrav i putovnica je obavezna. Možda ju iskopam negdje pa skeniram da Vam pokažem, prava putovnica godinu dana vrijedi dobili smo i žig:D

Ovo za hotel je super, mislim da će sve više toga biti, ljudi vode ljame na more a kamoli neće zekove:D Podržavam sve hotele tako, mada ja mislim da meni ne daju da bi ga švercnuo samo tako :dragonn-ccc-e: :D
Društveni forum koji je potjerao toliko pojedinaca u kut. (ne mislim na sebe)
kriza
Zečić
Zečić

Re:

PostPostao/la markiza » sri lip 06, 2012 9:02 am

zekica_poopy je napisao/la:paaa ja mislim da je jako tesko ostaviti svog kunica nekome, ali nekako 33 sata uf, i jos jedna stvar recimo put na more - razmisljala sam o tome sto ove godine kada cu imat auto hocu li ih na hvar voditi...ali ajde zamisli da se neko sranje dogodi a mi bogu iza nogu bez veterinara :sad:
a ako je sranje neko kompletno - put nazad do zagreba - uzas.
tako da ja kad sve zbrojim radje ih ostavljam u dobre ruke i placem za njima to vrijeme dok me nema :)

Da li mi mozes reci koliko si ostavljala svog zeku? Mislim na koliko dana bez tebe? I da li je on posle toga menjao svoje ponasanje?
I da li je menjao ponasanje za vreme tvog odsustva? Tacnije zanima me kako je preziveo tu odvojenost? Ja se dvoumim sta da radim :blink: Mog zeku sam vodila kod svoje zaove koja zivi 70km od mene, vikendom budemo tamo i on je vec upoznao njihovu kucu i njih, al posto je kisa padala a prethodno bila zima i puno snega, u dvoriste ga nismo izvodili. Ne znam dali je pametno da ga ostavim kod njih za vreme svog puta ili da ga ponesem sa sobom? :zeko10: Najradije bih ga povela sa sobom ali ako treba da budemo odvojeni u avionu onda ta opcija ne dolazi u obzir.
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Anby » sri lip 06, 2012 13:27 pm

http://studio88.ba/bh/44/putovanja/13791/

evo jedan stari link na ovu temu, doduse tekst je od 2009 godine, ali vjerujem da se kompanija i dalje bavi s ovime
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la UgiBugi » pon ruj 22, 2014 17:58 pm

Bok svima! Trebam informacija što je više moguće o letu s kunićem.
Selim se za dva mjeseca u Njemačku i udomila sam kunića dok još nisam znala da ću se preseliti.. Znači ne dolazi u obzir da ga ostavim ovdje jer smo jaaako vezani :D
I sada imam problem, gdje god sam čitala o avioprijevozu kunića, sve mi se čini da to nisu nikakvi uvjeti za tako plahu životinjicu.. Pošto u putničkoj kabini dozvoljavaju isključivo psa ili mačku, njega bi smjestili SA PRTLJAGOM??!! :hm:
A to mi nekako izgleda previše stresno za njega..Da li je moguće bilo kojom kompanijom držati kunića sa sobom u kabini? Nebitno koliko to koštalo..
Da li mi itko može reći nešto više o tome, ili još bolje iz vlastitog iskustva?
Bilo šta?
UgiBugi is invisible Prijavi nepoćudan post
Edit/Delete Message
UgiBugi
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » sri ruj 24, 2014 14:35 pm

Na žalost koliko znam kuniće ne dozvoljavaju u putničkom dijelu, ali treba sjesti, telefon u ruke i sve kompanije redom.... Dozvoljavaju uz pse i mačke odnedavno i tvorove imati sa sobom, možda će netko dozvoliti i za kunića
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Bubica » pet ruj 26, 2014 17:10 pm

Zadnje sto znam je da od europskih samo ruski Aeroflot dozvoljava kunice u kabini. Mozda se u medjuvremenu nesto promijenilo, ali ja bih ti preporucila da njega prevezes autom. Najmanje stresno, a mozda i jeftinije.
Bubica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Bugs » pon stu 16, 2015 13:21 pm

Malo friskih informacija.
Ja sam sada u Spanjolskoj i planiram povratak u Hr sa svoje dve zekice. U biti veliki dio kompanija prima zeceve (low cost kompanije ne) ali moraju biti u kavezu, nema sjedenja u krilu. Ja planiram letjeti ili Iberijom ili Lufthansom, kosta 50ak eura po transporteru, a ako su mali zecevi mogu biti dva u istom transporteru. Nisu mi bili sigurni trebam li pasos buduci da letim u utar EU i pasosi se obicno izdaju samo psima i mackama, tako su mi rekli na informacijama na aerodromu, al na netu pise svasta.

Ono sto mene zanima je pitanje dva zeca u jednom tranporteru ili svaki u svojem. U pitanju su dva leta od po 4h sa 6 sati pauze izmedju kad bih ih mogla pustiti da se prosecu i opuste negdje u tisini. Malo me brine buka aviona jer u autu nisu jako Happy. Bolje svaki puta kada putuju ali jos uvijek vidim da ih je strah...

Ima li netko savjet?
Bugs
Zečić
Zečić

Lokacija: Las Palmas de Gran Canaria (SP), ponekad Zagreb (HR)

PrethodnaSljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan