imam dva zekana i jedan (star 4 godine) ima problem s dlakom. gledala su ga dva veta i jednog sam samo pitala, nitke ne zna šta mu je.
ovako: inače kada se linja u ljeto dobije neku debelu perut na leđima i dlaka mu na određenim mjestima potpuno otpadne, ali ispod odmah raste nova. i to je svake god u isto vrijeme i na istom mjestu.
ali ove zime mu se to pojavilo u zimu i mazala sam ga s nekom kremicom i to je nestalo; ali sada mu fali dlake na nogama i stomaku i nekontrolirano se liže. dlaku kao da si je izlizao.
na ostatku tijela ima prekrasnu dlaku, nigdje nema krastice, nisam vidjela ni bubice da ima, ništa... i nije prijelazno jer drugi zeko nema ništa. jel netko imao sličan problem pa da znam šta da radim? inače, ponaša se normalno, zdravo
a ako ne liže sebe onda liže pod, žicu, bilo šta, jel sve u redu s njim?
i još nešto me zanima, kako zeku naučiti na pojilicu? moji piju iz zdjelica,, pojilicu neće ni pogledati, a sada kada se jako linjaju bilo bi puno bolje da piju iz pojilice.
i zanima me sok od ananasa... kako im se to daje, koliko, jel oni to dobrovoljno piju ili im moram u neku špricu. malticu neće ni primirisati,, to im u mrkvu sakrivam

). Počela se linjati i s obzirom da sam nova u svemu uzmem neki češalj gušći da je pročešljam dok ne pokupim novca od mame za furminator. Sve je super išlo i ona se mazila i uživala dok sam je češljala. Sutra ujutro sam vidjela da na gornjoj strani vrata nema dlake kao što je bilo kao i to da ima par komadića peruti.

dok ne odeš kod veterinara tj. dok se ne utvrdi što je to, samim time će ti veterinar preporučiti terapiju ili će možda biti potrebne neke pretrage i brisevi. Nekad znaju uzeti tu prhut pa odnijeti na analizu, ali rijetko jer se uglavnom odmah pri pregledu vidi što je u pitanju.
)