Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela
Foxy je napisao/la:Imala sam sreće i vidjela raznih vrsta kunića, i zaljubila sam se u svakog. Kojeg god zeca vidim, poželim ga uzeti doma. Meni su svi prekrasni, ovnoliki, lavljoglavi, angore, obični patuljasti, mali, veliki... Sve koje sam imala, udomila sam preko ovog foruma. Kavez kupi što veći mogući. Dobro prouči forum. Ako kupuješ malog kunića, moguće je da mu prodavač neće znati odrediti spol, tako da tvoj Paško možda bude curica, bilo je dosta takvih situacija na forumu. Razlog za agresiju je u prvom redu strah i osjećaj ugroženosti. Kunići su teritorijalna bića i brane svoje, a u pubertetu se to sve može pojačati zbog hormona i spolnog sazrijevanja. Kunići su individualci i vrlo je različito kada će dopustiti mažeje. Treba ih u početku pustiti na miru, da se upoznaju s okolinom i da oni sami izaberu kada će prići čovjeku. Za veterinare vidi na forumu u u zdrvastvenim pod preporuke za veterinare. Najbolje da dno kaveza nije pokriveno piljevinom jer se ljepi za šape, raznosi i prlja stan, nepraktično je za čišćenje. Većina forumaša koristi drvene pelete za ogrijev koje stavljamo samo u wc, a ostatak kaveza je nepokriven. Bebe kuniće treba naučiti koristiti wc.
Sve je važno što se tiče njege kunića, pogotovo bebe kunića. Prehrana, higijena, ponašanje, zdravlje...
Život tog kunića ovisi o vama, a budući su jako osjetljivi, i mogu umrijeti brzo zbog začepa, trovanja hranom prskanom pesticidima, šokova uzrokovanih vrućinom ili ako dožive veliki strah, morate ozbiljno shvatiti što znači odgovornost za kunića.
Na forumu sve piše, samo treba čitati i čitati. Imate zadatak, čitajte i proučavajte forum. Učite na iskustvima drugih.
virion je napisao/la:Mogu pitati, sto se dogodilo s kunicem kojeg si imala mjesec dana?
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.