zelim malog patuljastog kunica

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

zelim malog patuljastog kunica

PostPostao/la lucija » sri srp 04, 2012 13:10 pm

Veliki pozdrav! Ovdje sam nova pa oprostite na nekim greskicama.Ja vec duze vrijeme zelim kunica (patuljastog),pa bih voljela cuti vasa misljenja.Sto vam je draze Ovnoliki kunic ili lavoglavlji kunic?Sto vi imate? Ja jos nemam ni gajbu,ali je kupujem za tjedan dana.Prije svega,zelim mu osigurati ugodan i topli dom,ali i kvalitetan zivot.Kunica kupujem za dva tjedna,pa bih vas htjela pitati,ima li nesto sto trebam znati,a da je vazno (zadnjih mjesec dana samo sam po kompu i citam informacije o kunicima).Svome buducem zecicu vec sam odredila ime,zvat ce se Paško :zeko7: Kako se vasi kunici zovu? I da,kada su vam dopustili da ih pocnete mazit? Imaju li kunici poseban razlog za agresiju (kunica kupujem u zoo hobby Nemo,Split)? E i da li neko iz Splita zna neki dobar Zoo Hobby ili pet centar,a da nije Nemo i onaj u City Centru One? Isto pitanje i za veterinare.Da li kunicima mora bitigolo dno gajbe ili treba biti pokriveno piljevinom? Eto,to je sve,ali ako se sjetite jos neceg vaznog samo napisite. :gospoja:
Zeko Paškooo
lucija
Kunić
Kunić

Re: zelim malog patuljastog kunica

PostPostao/la renata » sri srp 04, 2012 17:30 pm

a kaj fali onom zoo hobbyu u CCOne u Splitu?
postoji opcija - udomi zekana.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Foxy » sri srp 04, 2012 18:16 pm

Imala sam sreće i vidjela raznih vrsta kunića, i zaljubila sam se u svakog. Kojeg god zeca vidim, poželim ga uzeti doma. Meni su svi prekrasni, ovnoliki, lavljoglavi, angore, obični patuljasti, mali, veliki... Sve koje sam imala, udomila sam preko ovog foruma. Kavez kupi što veći mogući. Dobro prouči forum. Ako kupuješ malog kunića, moguće je da mu prodavač neće znati odrediti spol, tako da tvoj Paško možda bude curica, bilo je dosta takvih situacija na forumu. Razlog za agresiju je u prvom redu strah i osjećaj ugroženosti. Kunići su teritorijalna bića i brane svoje, a u pubertetu se to sve može pojačati zbog hormona i spolnog sazrijevanja. Kunići su individualci i vrlo je različito kada će dopustiti mažeje. Treba ih u početku pustiti na miru, da se upoznaju s okolinom i da oni sami izaberu kada će prići čovjeku. Za veterinare vidi na forumu u u zdrvastvenim pod preporuke za veterinare. Najbolje da dno kaveza nije pokriveno piljevinom jer se ljepi za šape, raznosi i prlja stan, nepraktično je za čišćenje. Većina forumaša koristi drvene pelete za ogrijev koje stavljamo samo u wc, a ostatak kaveza je nepokriven. Bebe kuniće treba naučiti koristiti wc.

Sve je važno što se tiče njege kunića, pogotovo bebe kunića. Prehrana, higijena, ponašanje, zdravlje...
Život tog kunića ovisi o vama, a budući su jako osjetljivi, i mogu umrijeti brzo zbog začepa, trovanja hranom prskanom pesticidima, šokova uzrokovanih vrućinom ili ako dožive veliki strah, morate ozbiljno shvatiti što znači odgovornost za kunića.

Na forumu sve piše, samo treba čitati i čitati. Imate zadatak, čitajte i proučavajte forum. Učite na iskustvima drugih.
"Friendship isn't about who you have known the longest
It's about those who came and never left your side."
slika Medena
slika
Foxy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la lucija » sri srp 04, 2012 21:30 pm

Foxy je napisao/la:Imala sam sreće i vidjela raznih vrsta kunića, i zaljubila sam se u svakog. Kojeg god zeca vidim, poželim ga uzeti doma. Meni su svi prekrasni, ovnoliki, lavljoglavi, angore, obični patuljasti, mali, veliki... Sve koje sam imala, udomila sam preko ovog foruma. Kavez kupi što veći mogući. Dobro prouči forum. Ako kupuješ malog kunića, moguće je da mu prodavač neće znati odrediti spol, tako da tvoj Paško možda bude curica, bilo je dosta takvih situacija na forumu. Razlog za agresiju je u prvom redu strah i osjećaj ugroženosti. Kunići su teritorijalna bića i brane svoje, a u pubertetu se to sve može pojačati zbog hormona i spolnog sazrijevanja. Kunići su individualci i vrlo je različito kada će dopustiti mažeje. Treba ih u početku pustiti na miru, da se upoznaju s okolinom i da oni sami izaberu kada će prići čovjeku. Za veterinare vidi na forumu u u zdrvastvenim pod preporuke za veterinare. Najbolje da dno kaveza nije pokriveno piljevinom jer se ljepi za šape, raznosi i prlja stan, nepraktično je za čišćenje. Većina forumaša koristi drvene pelete za ogrijev koje stavljamo samo u wc, a ostatak kaveza je nepokriven. Bebe kuniće treba naučiti koristiti wc.

Sve je važno što se tiče njege kunića, pogotovo bebe kunića. Prehrana, higijena, ponašanje, zdravlje...
Život tog kunića ovisi o vama, a budući su jako osjetljivi, i mogu umrijeti brzo zbog začepa, trovanja hranom prskanom pesticidima, šokova uzrokovanih vrućinom ili ako dožive veliki strah, morate ozbiljno shvatiti što znači odgovornost za kunića.

Na forumu sve piše, samo treba čitati i čitati. Imate zadatak, čitajte i proučavajte forum. Učite na iskustvima drugih.

I meni su svi dragi,ali se mislim izmedu lavoglavljih i ovnolikih,jer su mi jedini tu dostupni,ali i nekako su mi najdrazi...Za kavez znam da treba kupiti sto veci,i oko toga se uopce ne brinem,jer znam da cu mu kupiti kavez kakav ne samo da preporuciju u pet shopu kazu i da je velik,a i vecinu dana ce bit pusten tako da...A za ime,odvest cu ga veterinaru i pitati ga da li je muzijak ili zenka,pa ako bude curica zvat ce se Pepa.Inace,proucila sam citav forum(zadnjih mjesec dana stalno sam po ovom forumu).Znam da nekim kunicima treba dosta da se prilagode,a neki se odmah opuste.Strpljiva sam i kada on odluci da je spreman,lagano cu ga poceti maziti pa mislim da ce se tako navikavat :happy:. e sad,inace bih isla u veterinara Bošnjak na Mertojaku(tko je u Splitu znat ce gdje je to) pa ako mozda tko ima kakvih iskustava voljela bih da ih podijeli samnom :) I mislila sam kupovat pelete,jer mi se cine najbolji...U temama kao što su prehrana,zdravlje,njega,igra,higijena,smjestaj sam procitala DOSLOVNO SVE! na hranu cu paziti i kada sam imala prijasnjeg kunica (nisam ga imala niti mjesec dana) koristila sam hranu versele laga (mislim da se tako pise),a ja sam uvijerena da sam spremna preuzeti odgovornost.I puno hvala. :zeko3:
Zeko Paškooo
lucija
Kunić
Kunić

PostPostao/la virion » sri srp 04, 2012 21:54 pm

Mogu pitati, sto se dogodilo s kunicem kojeg si imala mjesec dana?
slika
slika
virion
Zečić
Zečić

PostPostao/la lucija » sri srp 04, 2012 22:16 pm

virion je napisao/la:Mogu pitati, sto se dogodilo s kunicem kojeg si imala mjesec dana?

Uginuo je :zeko4: ,nije mogao nistapojest samo svoju suhu hranu,pio je samo vodu,imao je sjena,stvarno neznam ni kako ni od cega.Jednog smo se dana igrali i on je jednostavno otisao u gajbicu i tamo je "spavao".I tako smo ga pustili duze vrijeme,a onda odveli veterinaru i tako je veterinar rekao da mu nema spasa,da je imao nekakvo unutarnje krvarenje :kmeee: njega jos nisam prebolila a ima skoro 8 mjeseci da ga nema :(
Zeko Paškooo
lucija
Kunić
Kunić

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan