unazad godinu dana svi stenci smjesteni gore pokupe kokcidiozu i/ili parvovirus.
vecina vas zna koliko te bolesti mogu biti pogubne za male stence i njihov oslabljeni imunitet. razvoju bolesti takodjer pogoduju nehigjenski uvijeti.
pokusavam skupiti odredjeni broj volontera na podrucju rijeke koji imaju prostora i volje i zele pomoci malim dusicama.
naime, ako se skupi dovoljan broj privremenih udomitelja stenci ne moraju u azil do udomljaavja nego mogu biti na toplome i suhome izvan ralja opasnih bolesti.
skoro svaki stenac koji dodje u azil osudjen je na najgore. mukotrpnu bolest koja najcesce zavrsava smrcu.
pomozite tako da posaljete svoj broj na pm i/ili oglasite ovo na mjestima gdje mislite da ima ljudi koji su voljni pomoci. ne treba nas puno, ako nas se skupi 10-ak situacija ce biti puno bolja.
i da, ja stence imam tek tjedan dana, a vec su ih dvaput htjeli udomiti samo ih ja nedam dok ne budu dobro, znaci udomljavanje stenaca ide puno brze nego sto mislite..
nadjite mjesta i vremena i pomozite ima.
hvala.
naravno da svi vi koji imate zoloski vrt doma ne mozete uzeti jos i stenca, lai mozete proslijediti ovu poruku.
hvala vam svima puno