POMOC!!!

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

POMOC!!!

PostPostao/la kristykika » uto tra 08, 2014 9:56 am

Ljudi potrebna mi je pomoc od vas.. Moj kunic, star 3 godine, ima ispod brade kvrzicu tvrdu, kao izbocena koska. Veterinar je rekao da sumnja na apsces.. onda ga je snimio i rekao da se na snimku nista ne vidi, ali da moze da bude i tumor. Zatim ga je recnuo na to mesto da pokusa da izvuce gnoj, medjutim kaze da nema tu nista jer je mesto tvrdo..a dao mu je i penicilin na kraju. Kaze da treba da se vadi ta kvrzica, ili sta je vec...ali je bas tvrdo kao koska, i ne mrda se. Inace on je jaaaako veseo zeka, ruca bez problema, pije vodu, nema nikakve promene u ponasanju. Jel ima neko strucan ovde ko bi mogao da mi da savet sta da radimo...? Da li da sacekamo malo, mozda se povuce...posto je rekao da to moze da bude i od udarca..help :(
kristykika
Kunić
Kunić

Re: POMOC!!!

PostPostao/la R.R. » uto tra 08, 2014 17:00 pm

kristykika je napisao/la:Ljudi potrebna mi je pomoc od vas.. Moj kunic, star 3 godine, ima ispod brade kvrzicu tvrdu, kao izbocena koska. Veterinar je rekao da sumnja na apsces.. onda ga je snimio i rekao da se na snimku nista ne vidi, ali da moze da bude i tumor. Zatim ga je recnuo na to mesto da pokusa da izvuce gnoj, medjutim kaze da nema tu nista jer je mesto tvrdo..a dao mu je i penicilin na kraju. Kaze da treba da se vadi ta kvrzica, ili sta je vec...ali je bas tvrdo kao koska, i ne mrda se. Inace on je jaaaako veseo zeka, ruca bez problema, pije vodu, nema nikakve promene u ponasanju. Jel ima neko strucan ovde ko bi mogao da mi da savet sta da radimo...? Da li da sacekamo malo, mozda se povuce...posto je rekao da to moze da bude i od udarca..help :(

nisam stručan, ali mozda pomogne...
ako se radi o gnjojnom apcesu, taj gnjoj je obicno toliko gust i tvrd da se ne moze izvuci iglom, ali kad se otvori, vidi se bijela boja i osjeti se neugodan miris.
cisti penicilin se ne bi smio davati zecevima jer im ubije sve bakterije u probavnom sustavu (sto moze prouzrociti smrt kod zeceva), a pogotovo ne tek tako napamet "za svaki slucaj".
obavezno daj zecu probiotik.
R.R.
Zečić
Zečić

PostPostao/la kristykika » sri tra 09, 2014 9:31 am

nisam stručan, ali mozda pomogne...
ako se radi o gnjojnom apcesu, taj gnjoj je obicno toliko gust i tvrd da se ne moze izvuci iglom, ali kad se otvori, vidi se bijela boja i osjeti se neugodan miris.
cisti penicilin se ne bi smio davati zecevima jer im ubije sve bakterije u probavnom sustavu (sto moze prouzrociti smrt kod zeceva), a pogotovo ne tek tako napamet "za svaki slucaj".
obavezno daj zecu probiotik.[/

Otvarao je mesto, gledao i zakljucio da nema gnoja.. :/
kristykika
Kunić
Kunić

PostPostao/la Guigi » sri tra 09, 2014 10:07 am

U kojem si gradu?

Ako si u Zagrebu, najbolje vozi zeku u ambulantu Buba, a ako je drugi grad u pitanju, probaj vidjet hoće li ovdje netko preporučiti stručne veterinare. Eventualno da probaš zeku odfurati na veterinarski fakultet u svom gradu, sigurno imaju i kliniku tamo ili nešto, pa da par stručnjaka pogleda. U svakom slučaju ne može škoditi.
Guigi
Zečić
Zečić

PostPostao/la kristykika » sri tra 09, 2014 19:22 pm

Guigi je napisao/la:U kojem si gradu?

Ako si u Zagrebu, najbolje vozi zeku u ambulantu Buba, a ako je drugi grad u pitanju, probaj vidjet hoće li ovdje netko preporučiti stručne veterinare. Eventualno da probaš zeku odfurati na veterinarski fakultet u svom gradu, sigurno imaju i kliniku tamo ili nešto, pa da par stručnjaka pogleda. U svakom slučaju ne može škoditi.

Okolina Nisa... Videcu da se posavetujem sa jos jednim veterinarom, tacnije drzavna veterinarska stanica..
Rekoh mozda je neko ovde imao iskustva sa ovim pa da se posavetujem..
kristykika
Kunić
Kunić

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan