DJECA I KUNICI

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Re: DJECA I KUNICI

PostPostao/la sanjita » sri sij 20, 2010 22:14 pm

Nemoze bit u gajbi cijelo vrijeme,pogotovo ako je u manjoj gajbi....trebaju se kretat...ako ti se vec sad cini komplicirano,neznam...oni zahtjevaju odgovornost,ciscenje svakodnevno...ako ih se pusta,ako se popiske negdje vani ili pokakaju,treba se ocistit za njima....ali unatoc tome,moje misljenje a i vecine ovdje jest da zivotinja nemoze cijeli svoj zivotni vijek biti zatvorena...ako se nemaju uvijeti za zivotinju,onda je mozda bolje ne upustat se u to.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Anek » čet sij 21, 2010 16:54 pm

mislim da kunic nije ljubimac za vas
slika
Anek
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zeko Simba » pet sij 22, 2010 18:52 pm

Zimbo, ne bi vam preporucila nabavku kunica. Djeca ne razumiju da ih se nesmije dizati, gnjaviti, natezati za usi i slicno. Kunic moja imati prostor za kretanje, ne smije niposto biti zatvoren u gajbi stalno. Sto vise pusten to bolje. Iziskuju i brigu i vrijeme. Mislim da je bolje da pricekate jos koju godinu pa onda razmislite o tome :)
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la vini » pet sij 22, 2010 19:08 pm

Slažem se sa prethodnim postovima, bolje odgoditi nabavku zeca na duže vrijeme. :)
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la Zekalica » čet vel 25, 2010 9:48 am

Ja sam 5. razred. Jesam li ja premala za kunića? Mislim već 2 godine imam vlastite ljubimce i brinem se o njima. No eto kad sam kornjaču nabavljala znala sam da je živinica za gledanje, ali sam od krčka očekivala nešto više... Hrčak se opće ne da maziti i stalno me gricka :hm: Oko hrčka nema baš puno brige a i ne motam se oko njega jer mi ne da, kornjačica povremeno gleda telku samnom i mazi se. Ali ja bi nekaj malo ozbiljnije nisam znala da ću dobiti najmanjeg, najhiperaktivnijeg i najvragolastijeg hrčka na svijetu jer sam već tad razmišljala o zeki, ali mi mama nije dala jer je rekla da su oni ovo, ono da se nedaju maziti pa opet ovo, ono... Grrrr, sve je fulala :zeko7:
Zekalica
Kunić
Kunić

PostPostao/la Megy » čet vel 25, 2010 11:19 am

Pošto si tek peti razred ja bih ti preporučila da s kunićem pričekaš još par godina. O njemu stavrno nije lako brinuti a iz iskustva znam (sisterke 3. i 7. razred) da to sama nećeš moći. Ako se ipak odlučiš za nabaku skakutavca budi svjesna toga da će ti trebati pomoć roditelja i da će dosta obaveza biti na njima i svakako ih upozori na to da nebi za par mjeseci tvoj kunić završio na udomljavanju ili čamio sam u kavezu.
Ljubav je pobjeda mašte nad inteligencijom!
17
Toby & Anđa :zeko3:
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Megy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zimbo » ned svi 30, 2010 18:04 pm

ipak nije "obican kunic",nisam ga jos vidio,patuljasta vrsta,ima usi slicne macjim,tako mi ga je frend opisao,jos je kod njega uzet cu ga kad nabavim povoljno gajbu
zimbo
Kunić
Kunić

PostPostao/la zimbo » pon lip 21, 2010 19:20 pm

stigao je zec,gajbu mi je stolar napravio,70x50x30,stavio sam mu podosta sijenu unutra(i vode),10min se nije micao,dok sam otkunjao uz tekmu,on si je napravio gnijezdo od sijena zavukao se unutra:)
zimbo
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lady Stardust » sri lip 23, 2010 15:28 pm

:)

a koja je stranica ovih 30 cm ? to mi se cini malo za bilo koju
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la altan » sri lip 23, 2010 18:05 pm

Meni se ta gajba cini cijela premala..pogotovo ako ce u njoj boravit neko vrijeme zatvoren..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la vedi08 » uto ruj 28, 2010 16:20 pm

ja imam gajbu koja mi jedva stane u auto i kad je mollyca tek dosla cinila se prevelikom, ali sam poslusala mudru tetu u pet shopu, treba je pohvalit (bravo teti) i uzela najvecu koju su imali (100 x 50 x tko zna, dosta :D ) i sad mi se cini da joj treba i veca
Molly slika i Đuro slika <3
vedi08
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la frances » ned vel 06, 2011 16:38 pm

preselili smo se nedavno i sad ce nam cesto u posjetu dolaziti sestra od decka sa curicom od skoro godinu dana.
ja bi ju htjela nauciti na ova dva dugouha, ali i njih na nju..
frank je preagresivna za dijete i ne nadam se tu nekom uspjehu, jer ona ugrize i nas, tako da ce sigurno i nju..
ali gvozdenijo je dobrica.
samo on je dosta plah i svega se boji. mi smo za pocetak nju dovodili blizu gajbe i ona ih gleda samo.
oni priblize njuskice gajbi i cekaju mazenje, ali nisam malenoj dopustila da ih dira.
jucer smo gvozdenija doveli u dnevni i onda su se malo gledali, pa smo ga vratili na njegov teritorij.
ja bi da jos sljedecih par puta svedemo na gledanje kroz resetke, a onda da mozda njega pustimo po hodiku i nju stavim u krilo, pa ako on bude htio da se dodje pomazit, ako ne bude htio da se samo gledamo.
neznam sto cu sa frank :/
postaje sve agresivnija.
"..and i'm floating in a most peculiar way
and the stars look very different today.."
frances
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Pupy25 » sri lis 05, 2011 19:23 pm

Moja druga seka ima 6 godina, zna sve što zekani papaju, uvijek me pita dali sam nahranila Frku, dali sam očistila joj kavez, dali je bila vani :D
slika
slika slika
Pupy25
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekili » čet lis 06, 2011 19:54 pm

Pupy25 je napisao/la:Moja druga seka ima 6 godina, zna sve što zekani papaju, uvijek me pita dali sam nahranila Frku, dali sam očistila joj kavez, dali je bila vani :D
slika

bas lijepo:)
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la Pupy25 » čet stu 24, 2011 20:40 pm

Imam 15 god i mogu reć da sam gadno pogriješila kad sam sa 12 godina bez ikakva neznanja o kunićima uzela Frku. Al ajd pristojna je cura ona ispala ;D

Čitajte: http://www.uniteddogs.com/hr/club/8404/ ... upe-zekana

Djeca se urote i smišljaju plan kako nagovoriti roditelje za kunića slika
ne vjerujem :ljut:
Dal Zecovi imaju nekakvu brošuru, npr. za djecu kako se brinuti o kuniću koja pokazuje kolika je to odgovornost da im postam tamo?
Šta mislite koliko će roditelja popustiti u ovome?
Isprva sladak, ono njuškica i to, al me baš zanima kaj bu se desilo kad dosegne spolnu zrelost... :hm:
slika slika
Pupy25
Zečić
Zečić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan