Nisam mislila da ću nastavljati ovu temu, ali slični scenarij je u pitanju s Nalom.
Ima na jednoj nogici (tako da kažem na peti kod stopala) žulj što liči na pododermatitis, ali na drugoj nogici ima od sredina stopala pa do kraja crvenu crtu, iziritiranu kožu i opalu dlakicu po toj crti. Ne vidim da liže to, normalno skače i trči. Kad sam joj pregledala to, nisam primijetila da je na dodir boli. Nema krvi niti krasti, samo je jako rumeno.
Guigi isto ima to na oba stopala, samo je normalne boje i izgleda više kao žulj na peti, ne širi se cijelom duljinom stopala.
Ako su jednom tjedno preko noći u kavezu, previše sam rekla. Uvijek su vani u dnevnoj gdje ima dva tepiha i ostalo je parket. Ne znam kako se Nali to moglo javiti. Jel joj je i tepih previše tvrd?
Što predlažete da napravim?
Listala sam forum i vidim da je za jače slučajeve, kad je otvorena rana, terapija antibioticima. To još kod Nale nije slučaj, samo je rumeno, ali nije upaljeno, no bojim se da bi moglo postati gore ako ne preduzmem nešto.
Dajte recite biste li to mazali s nekakvom kremom? Problem je što će ona to odmah polizati i ostaće joj na dlakicama. Okolne dlakice bih joj onda morala skratiti ili obrijati da se to lijepo maže, a onda bez dlakica nema tu mekoću i jastučiće i bit će još gore.
Ako joj zamotam šapu, ona će to doslovce oglodati, napraviti konfete od zavoja i pojesti, još samo fali da se začepi od toga i stresa
Nisam pametna, dajte neki savjet. Plan mi je da pratim par dana pa da je onda furam u Bubu. Ali kažem, šta mi znači to što joj motaju nogu kad će ona to stručno skinuti, kao što je konce sebi počupala nakon sterilizacije

Isto tako malo me brine, ok sad to riješimo, javit će se opet jer im očigledno nešto smeta ali ne mogu da provalim što

Nemaju nikakvu grubu podlogu, wc vanjski im mijenjam dva puta na dan ili po potrebi, nekad i više puta na dan. Nisu u mokrom i vlažnom. Ne znam kako spriječiti ovo

P.S. Moram još dodati da im notkiće režem redovno. Pročitala sam bila na forumu da kod ovakvih slučajeva treba dodatno rezati noktiće što kraće, a da se ne ošteti živac i krvni sud. Maloprije sam im baš rezala noktiće i razmišljam sad baš da li još da im skratim. Kod Nalice se točno vidi bijelo i rumeno na noktu jer je bijela, pa vidim dokle sa škaricama smijem ići. Dok je Guigi crn i ima crne nokte pa je poprilično teško provaliti gdje je granica