Neki me se možda sjećaju, Hugo je udomljen iz udruge prije nešto više od 3 godine. Slika je dolje pa ga se netko možda sjeti. Do sad smo imali dva problema, ako ne računamo 2-3 začepa koja smo uspješno izlječili ananasom uslijed izrazitog redovnog linjanja. Prvi problem je boja mokraće, za koju zbog hrpe različitih informacija koje sam pročitala više ne znam kakva bi trebala biti. Čitala sam i topice koje ste tu otvarali, ali sam zaključila da mi je najpametnije staviti sliku pa da mi iskusni zecoljupci kažu što misle. Ne znam nažalost koliko dugo je takva boja jer Hugo otkad je došao redovno piški u pelete pa oni budu crveni sami po sebi. U zadnje vrijeme se počeo penjati po krevetima i piškiti po jastuku (koji sam mu onda naravno poklonila) pa sam prije cca. sat vremena slikala zadnje piškenje. Drugi problem je konstantni proljev s kojim je i došao. Nedavno sam nosila hrpu kakice (i meke, i vitaminske i kuglica) na testiranje na veterinu i nikakvi paraziti nisu nađeni, tj. rečeno mi je da je s kakicom sve u redu. Hugo otkad je došao jede Rebalance jer je s tom hranom i došao, a i ja sam zaključila da mu je ta najbolja. Pošto doma imam svoj vrt, jede isključivo povrće iz vrta, list od mrkve, mrkvicu, list od peršina i celera, jabuke i jedino kupovne banane, 2-3 tjedno dvije tanke šnitice. Čupav je, lavljoliki, pa je banana mjera protiv eventualnog začepa, a i jako ju voli
Najdraže su mu sušene brusnice (bez šećera) i sušene domaće jabuke (imam stroj za sušenje povrća), ali pošto mi se čini da je malo deblji nego što bi trebao biti dobiva ih rijetko, samo kao posebnu nagradu. Povrće dobiva samo navečer, pa se onda proljev pojavljuje samo između 11 ujutro i 3 popodne, bez iznimke. Što se tiče tog proljeva, zaključila sam da ga možda ima zbog povrća, ako mu slučajno dam previše, iako se stvarno trudim da mu dam minimalno. Listić dva od peršina ili od celera ili od mrkve, i nastojim ne davati sve istovremeno nego svaki dan ponešto. Zapravo najveći problem sa proljevom nastaje kada se zaljepi, jer se ne uspije sam očistiti i onda ga moram prati, isključivo guzu naravno. Ne znam je li to zbog škembice ili je problem u nečem drugom
A ako nešto mrzi, to je dizanje, što uopće ne radim, osim kada treba prati guzu ili rezati noktiće. A onda se obavezno duri i preplaši se, a ja ga stvarno ne volim stresirat i maksimalno se prilagođavam njegovim željama, znači ja ležim na podu i mazim ga, a to mu je uz igranje lovice (ili on lovi mene ili "ja njega") najdraža aktivnost. Može se maziti satima, ali samo meni da, druge uopće ne tolerira, ponekad mog dečka ili mamu ako je baš raspoložen. Inače je jako znatiželjan, čim nešto pomaknem on dođe vidjeti i na raspolaganju ima 3 sobe obložene tepisima i nikada nije zatvoren! Sve u svemu, ljubav između njega i mene je obostrana. Još jedan problem s kojim je došao, ali ja to ni ne smatram problemom, je izrazito naskakanje na hranu i to samo suhu kada mu punim zdjelicu. Režanje i zaletavanje je obavezno, to je između ostalog i razlog zašto ga je ona cura (ne znam kako se zove) i odbacila jer tvrdi da se penjala na stolac od straha. Tu i tamo me znao i gricnuti za nogu, ali smatram da je to trauma s kojom je došao i to je zapravo počelo tek nedavno. Moram napomenuti da mu je zdjelica uvijek puna, tako da nije nikad bez hrane pa da eventualno zato tako reagira. Uglavnom, ispričala sam vam tu sad štošta o njemu, i važno i manje važno, pa ako mi možete pomoći oko boje mokraće ili proljeva, ja i Hugo bi vam bili vrlo zahvalni. Slike su na photobucketu, nisam znala drukčije uploadat, nadam se da će link raditi. Lijepi pozdrav i hvala vam na informacijama.http://s1376.photobucket.com/user/Leona ... t=3&page=1

Znam da ga uvijek držiš na peletima, ali probaj staviti piljevinu eventualno na jedan kraj samo radi probe da vidiš koje će boje biti mokraća.
i smanjila sam im dozicu pa se i taj kenjac koji bi se povremeno javljao, maknuo. Dakle previše hrane može dovesti do proljeva zbog vlakana i tako to. Sigurna sam da će netko iskusniji to bolje moći objasniti.
tako da za tu vodu stvarno ne znam šta bi drugo napravila. Gledala sam filmiće na youtubeu i tamo kažu da kad je takve crvenkaste boje da je to kamenac ??? Pa sad dobiva filtriranu vodu ( ne Britu nego baš imamo posebnu pipu u kuhinji s nekim filterom) iako je prve dvije godine sa mnom pio samo Janu ili Studenu, fina guza
) ali to je kad su glodali tepih. Onda sam taj tepih makla pa sad nemaju, OSIM kad pojedu previše ali to je kad toliko galame i rade rusvaj po stanu da su gladni pa im dam i kad ne bih trebala. Ovo za prodigest se slažem, promijenili su i pakiranje i makar koliko ja to miješala, i dalje padne sve na dno i samo mi se skori kasnije kao cement
Uglavnom, probaj nekako ga na brzaka izvagat čisto da vidiš. Samo pazi da ne dobije one žuljeve na stopalu od previeš kilica jer onda težina pada na zadnji dio stopala.
i to je dobro jer se ne mora zuriti nego sve polako a zeko se nece buniti bar je to u mom slucaju tako

kako izgleda ta hrana umutra? Jer sam jednom u Bubi kupila neku ne mogu se tocno sjetit koju, mozda vet line se zvala, nije versele laga nego neka kao veterinarska za debele kunice i unutra nije bilo zapravo nista osim sijena i malo susenog voca, uglavnom jabuke. Kad sam mu to dala, slozio je facu "cek ti stvarno mislis da cu ti ja to jest?" Na kraju smo rijesili tu vrecu mijesajuci je sa rebalanceom, ali mislim da se vise bacilo nego sto je pojeo jer malac jede samo dugacke travke sijena, pogotovo ako ju moze izvuc s kraja vrece da napravi sto veci nered
sto se tice zobenih pahuljica, stvarno nisam znala da to smiju jest
sto se tice ovih tabletica, to cu svakako naruciti. Zobene i lanene sjemenke mu zblendas ili kako? Jucer se Hugac malo zacepio, nije mi jasno kako jer su uopce ne linja ali reagirala sam odma i prvi put mu za probu umjesto soka od ananasa dala 4 ml zblendane kasice ananasa. Za sat vremena je vec sjedio na wcu