ZEKO OD 25 DANA(spavanje)

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Re: ZEKO OD 25 DANA(spavanje)

PostPostao/la zekoslav123 » čet ožu 31, 2011 13:04 pm

nisi li rekao da je kupljen? nemozes samo tako mijenjati zivotinje,,,ja mislim da sve sto kazes da je laz...za tebe nisu zivotinje i pomiri se s tim..
Mrkva,Lily (R.I.P.) i Cima
zekoslav123
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ars » čet ožu 31, 2011 13:06 pm

ja ću samo još jednom reći: katastrofa. nikome zečevi ne umiru tek tako dok su bili kod nekoga na čuvanju, i slično... sve ovo opako smrdi na laž. nemam se ja što vrijeđati, semel, nije stvar vrijeđanja nego ljudske gluposti i nehumanosti.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Fiffy » čet ožu 31, 2011 13:21 pm

ja ne mogu da vjerujem sta ovaj covjek pise :ljut:
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekoslav123 » čet ožu 31, 2011 13:27 pm

ma vidis da ne voli zivotinje,nabavlja ih iz hira nema osjecaja i ne vidi kako muci jadne zivotinje,,,nije shvatio da su i one ziva bica a ne plisanci..
Mrkva,Lily (R.I.P.) i Cima
zekoslav123
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la semel » čet ožu 31, 2011 13:41 pm

Ja nenormalno volim životinje.
Kako ne shvatate.
Jednostavno taj mi zec nije odgovarao i "zamjenio" sam ga sa drugim zecom.
Sta tu nevalja?
A to sto vama smrdi na laz,to mene ne zanim.Ja sam dosao ovdje prvenstveno zasto sto je stranica odlicna i zarto sto se mogu obratiti za pomoc i sve je lijepo objasnejno.
semel

PostPostao/la ars » čet ožu 31, 2011 13:51 pm

Kako ti može zec "jednostavno ne odgovarati" ako nenormalno voliš životinje?
Ne, ti voliš osjećaj imanja životinje koja tebi služi, bilo kao ljubimac, ukras ili što već. To nije ljubav prema životinjama, to je ljubav isključivo prema sebi.
Tako vjerojatno pričaju i oni koji ostave životinju na ulici. Zaboga.
Ovo je stranica za ljude koji životinjama žele pomoći, a ne vlasnicima koji ugađaju vlastitim hirovima i mijenjaju životinje kao čarape. Ako ti je već stranica tako super, zašto nisi malo proučio dio o ponašanju životinja, jesi se probao zapitati zašto je zeko bio agresivan? Je li možda bio ljut ili ga je nešto boljelo? A možda je bio i razmažen, a na tebi je bilo da mu ili ugađaš ili da se postaviš kao pravi gazda i nametneš mu svoja pravila na odgovarajući način.
Tako da sljedeći put kad ovdje dobiješ savjet (a dobit ćeš ga uvijek jer zato i postoji forum i udruga) sjeti se samo da to nije zbog tebe nego zbog te životinje koja ima nesreću da bude tvoj ljubimac.

Bojim se i pomisliti što bi ti napravio s mojom Lolom koja je, malo je reći agresivna ponekad, a sad je još mila kakva je bila prije dva mjeseca. Ruke mi liče kao da sam hodala kroz kupine tri gladne godine. Ali ju svejedno volim! Noćas mi je došla u krevet i mazila sam ju 20 minuta, znaš ti koliko to znači nekome tko inače ima kunića koji se boji svega što hoda? To je osjećaj koji ti nikad nećeš upoznati. Jao si ga svijetu s takvim ljubiteljima životinja.

Ispričavam se, nisam mogla prešutjeti, ovo sa "zamjenom" kunića me dotuklo.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » čet ožu 31, 2011 14:26 pm

Osim toga kad ga zavolis kakav god da je tvoj je...i slazem se sa ars...sa zivotinjom treba raditi. Kao sto rekoh nije uvijek sve sjajno i bajno,nemoguce da ce biti tako.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la semel » čet ožu 31, 2011 15:11 pm

ars je napisao/la:Kako ti može zec "jednostavno ne odgovarati" ako nenormalno voliš životinje?
Ne, ti voliš osjećaj imanja životinje koja tebi služi, bilo kao ljubimac, ukras ili što već. To nije ljubav prema životinjama, to je ljubav isključivo prema sebi.
Tako vjerojatno pričaju i oni koji ostave životinju na ulici. Zaboga.
Ovo je stranica za ljude koji životinjama žele pomoći, a ne vlasnicima koji ugađaju vlastitim hirovima i mijenjaju životinje kao čarape. Ako ti je već stranica tako super, zašto nisi malo proučio dio o ponašanju životinja, jesi se probao zapitati zašto je zeko bio agresivan? Je li možda bio ljut ili ga je nešto boljelo? A možda je bio i razmažen, a na tebi je bilo da mu ili ugađaš ili da se postaviš kao pravi gazda i nametneš mu svoja pravila na odgovarajući način.
Tako da sljedeći put kad ovdje dobiješ savjet (a dobit ćeš ga uvijek jer zato i postoji forum i udruga) sjeti se samo da to nije zbog tebe nego zbog te životinje koja ima nesreću da bude tvoj ljubimac.

Bojim se i pomisliti što bi ti napravio s mojom Lolom koja je, malo je reći agresivna ponekad, a sad je još mila kakva je bila prije dva mjeseca. Ruke mi liče kao da sam hodala kroz kupine tri gladne godine. Ali ju svejedno volim! Noćas mi je došla u krevet i mazila sam ju 20 minuta, znaš ti koliko to znači nekome tko inače ima kunića koji se boji svega što hoda? To je osjećaj koji ti nikad nećeš upoznati. Jao si ga svijetu s takvim ljubiteljima životinja.

Ispričavam se, nisam mogla prešutjeti, ovo sa "zamjenom" kunića me dotuklo.

Drago mi je da imas takav stav.Imam ga i ja.
Ja sam plakao i molio roditelje 2 mjeseca da mi ga kupe.Jedva sam ih zamolio.
Ovog zeca sto sam imao nije bio tako dobar.Bijeo je nenormalno drzak i odbojan.
Ja sam zelio zeku skroz mladog i da ga odgajem cijlu zivot i da bude uz mene,takvog sam vec imao i nazolste je umro.
Sad imam svog Lopya koji je sratan ,a i ja sam sa njim.Nemam hirova!!!Jednostavno volim životinje,pogotovo pse i kunice.
Kada bi se odlucila da usvojis bebu,da li bi usvojila bebu sa finom naravi i sto mladi,ako vec imas priliku da biras,ili bi usvojila neko djete od 12 godina koji je delikvent????
semel

PostPostao/la ars » čet ožu 31, 2011 15:21 pm

semel je napisao/la:
ars je napisao/la:Kada bi se odlucila da usvojis bebu,da li bi usvojila bebu sa finom naravi i sto mladi,ako vec imas priliku da biras,ili bi usvojila neko djete od 12 godina koji je delikvent????

Nije to isto, usvojiti čovjeka koji i ovako i onako može ispasti svakakav i dobrim dijelom sam bira što će i kako će, za razliku od kunića kojeg u ogromnoj mjeri TI odgajaš, tj. ljudi, koji onda moraju preuzeti odgovornost za to kakav im je ljubimac ili odlučiti promijeniti nešto u njegovom ponašanju. Postoje kunići koji su po prirodi agresivni, ali to ne znači da su odbojni i da se radom na njima ne može donekle ublažiti stvar. Mogao si pričekati da bude malo veći (ili veća) pa mu možda nabaviti partnera koji bi možda bio malo veća maza, pa bi se em ti imao s kim igrati i maziti, em bi vjerojatno i ovaj agresivac popustio donekle. A mogao si mu priuštiti sve što je u tvojoj mogućnosti i omogućiti mu da jednostavno bude sretna životinja, makar nikad ne bio maza. To bi ljudima koji vole životinje trebalo biti dovoljno.

Što se usvajanja tiče, krivoj osobi pričaš, ja sam usvojila kunicu koja ima 4,5 godine, prošla je dva doma prije mene (u prvom bila maltretirana i ostavljena na kiši da trune u smrdljivoj piljevini i sijenu sa pljesnivom mrkvom za "hranu"), u drugi dom je došla sa petsto frustracija, lajala je kao pas i grizla sve živo, ali je na kraju bila bolje jer ju je razoružala ljubav njene udomiteljice. Sad joj je ovo već treća promjena + imala je agresivnog partnera, a sad ide na liječenje već mjesec dana jer joj je takav život uništio zube koji su prouzročili određene posljedice. Svjesna sam da nikad neće dopuštati neke stvari, da će uvijek gledati sve moje kretnje pod povećalom, da će nekad i ugristi i biti osvetoljubiva, ali nije ona kriva za to. Tako da da, ja sam birala i izabrala sam.

čemu otvaranje novih tema? životni vijek kunića je desetak godina, mnogi nisu sretni da dožive te godine, a neki rijetki žive i koju godinu više. što se privrženosti tiče, to ovisi o karakteru životinje i vlasniku, uvjetima i ostalim faktorima, ne o pasmini. nadam se samo da ti ne pada na pamet opet nešto mijenjati, zamjenjivati i trampati sa životinjama. :omg:
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la semel » čet ožu 31, 2011 15:38 pm

ars je napisao/la:
semel je napisao/la:
ars je napisao/la:Kada bi se odlucila da usvojis bebu,da li bi usvojila bebu sa finom naravi i sto mladi,ako vec imas priliku da biras,ili bi usvojila neko djete od 12 godina koji je delikvent????

Nije to isto, usvojiti čovjeka koji i ovako i onako može ispasti svakakav i dobrim dijelom sam bira što će i kako će, za razliku od kunića kojeg u ogromnoj mjeri TI odgajaš, tj. ljudi, koji onda moraju preuzeti odgovornost za to kakav im je ljubimac ili odlučiti promijeniti nešto u njegovom ponašanju. Postoje kunići koji su po prirodi agresivni, ali to ne znači da su odbojni i da se radom na njima ne može donekle ublažiti stvar. Mogao si pričekati da bude malo veći (ili veća) pa mu možda nabaviti partnera koji bi možda bio malo veća maza, pa bi se em ti imao s kim igrati i maziti, em bi vjerojatno i ovaj agresivac popustio donekle. A mogao si mu priuštiti sve što je u tvojoj mogućnosti i omogućiti mu da jednostavno bude sretna životinja, makar nikad ne bio maza. To bi ljudima koji vole životinje trebalo biti dovoljno.

Što se usvajanja tiče, krivoj osobi pričaš, ja sam usvojila kunicu koja ima 4,5 godine, prošla je dva doma prije mene (u prvom bila maltretirana i ostavljena na kiši da trune u smrdljivoj piljevini i sijenu sa pljesnivom mrkvom za "hranu"), u drugi dom je došla sa petsto frustracija, lajala je kao pas i grizla sve živo, ali je na kraju bila bolje jer ju je razoružala ljubav njene udomiteljice. Sad joj je ovo već treća promjena + imala je agresivnog partnera, a sad ide na liječenje već mjesec dana jer joj je takav život uništio zube koji su prouzročili određene posljedice. Svjesna sam da nikad neće dopuštati neke stvari, da će uvijek gledati sve moje kretnje pod povećalom, da će nekad i ugristi i biti osvetoljubiva, ali nije ona kriva za to. Tako da da, ja sam birala i izabrala sam.

čemu otvaranje novih tema? životni vijek kunića je desetak godina, mnogi nisu sretni da dožive te godine, a neki rijetki žive i koju godinu više. što se privrženosti tiče, to ovisi o karakteru životinje i vlasniku, uvjetima i ostalim faktorima, ne o pasmini. nadam se samo da ti ne pada na pamet opet nešto mijenjati, zamjenjivati i trampati sa životinjama. :omg:

Hvala na odgovru.
Negdje si upravu,a negdje nisi.Ti si mene krivo protumacila.
Kada sam uzimao zeca ,bilo ih 20-25 ispred mene i ja sam odlucivao.Nije bilo malih zeka,moj je zelja bila da uzmem malu bebu i da je ja odgajam i da to bude moja mala "beba".Mogao sam imati samo jednog zeku,bez partnera.Ja sam uzeo tog veliko crnog i rekao samo gosp. koji je radio u PET SHOP,kada dodu male zeke,da mi on javi i da zamjenim.Jer sam samo htio da ga licno ja odgajam.shvatas li sad?
Htio sam da on misli da sam mu ja "tata" i da bude uz mene od malih nogu.I to je to. :zeko1: :zeko1: :zeko1: :zeko1: :zeko1:
semel

PostPostao/la sanjita » čet ožu 31, 2011 15:45 pm

Semel kunic rano odvojen od mame je jako krhak i ima nerazvijem imunosustav koji bi se razvio cicanjem,oni moraju biti do 8 tjedna starosti uz majku.....tako da to sto si nabavio mladog zeku da ga odgajas nije nuzno dobra stvar u svemu tome jer si dobio jako krhkog i svemu podloznog zeku sto se zdravlja tice,razumijes....ovo nikako nije dobar potez al me ne cudi posto je iz pet shopa....zec koji je do kraja sa majkom do kad bi trebao biti nikako nije star zec....ovakvo rano odvajanje je samo glupost i nikakva garancija da ces imat zdravog zeca....mozda ces se bas nedaj boze sa njim nahodat kod veterinara za razliku od onog koji je bio bezobrazan kako ti kazes al stariji....nista nije garancija da ce biti bajno shvacas?? zec od 25 dana je puno premali! on nema kad biti bezobrazan kad je nedavno progledao....ja se nadam da shvacas da svaka ali svaka zivotinja ima svoje musice i da ce i on imat svojih musica cim stupi u pubertet.nadam se da si spreman za to.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Fiffy » čet ožu 31, 2011 15:48 pm

moj savjet je da uzmes plisanu igracku i budes joj tata... zivotinjama se ne moze biti "tata", oni jesu drustveni ali ne vole da ih se stalno gnjavi... mani se jadnih kunica i nadji neku drugu zanimaciju, koju ces moci mjenjati kako ti dodje, a ne traumiraj neduzne kunice!! jesi li svjestan koju im traumu radis kad ih mijenjas svako malo i seljakas ih do pet shopa i nazad?..."bio je u pet shopu, onda sam ga uzeo sebi, onda sam ga dao na cuvanje kod nekog covjeka, onda sam ga zamijenio..." G R O Z N O!!
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la semel » čet ožu 31, 2011 15:57 pm

sanjita je napisao/la:Semel kunic rano odvojen od mame je jako krhak i ima nerazvijem imunosustav koji bi se razvio cicanjem,oni moraju biti do 8 tjedna starosti uz majku.....tako da to sto si nabavio mladog zeku da ga odgajas nije nuzno dobra stvar u svemu tome jer si dobio jako krhkog i svemu podloznog zeku sto se zdravlja tice,razumijes....ovo nikako nije dobar potez al me ne cudi posto je iz pet shopa....zec koji je do kraja sa majkom do kad bi trebao biti nikako nije star zec....ovakvo rano odvajanje je samo glupost i nikakva garancija da ces imat zdravog zeca....mozda ces se bas nedaj boze sa njim nahodat kod veterinara za razliku od onog koji je bio bezobrazan kako ti kazes al stariji....nista nije garancija da ce biti bajno shvacas?? zec od 25 dana je puno premali! on nema kad biti bezobrazan kad je nedavno progledao....ja se nadam da shvacas da svaka ali svaka zivotinja ima svoje musice i da ce i on imat svojih musica cim stupi u pubertet.nadam se da si spreman za to.

naravno :zeko1:
semel

PostPostao/la semel » čet ožu 31, 2011 15:58 pm

Fiffy je napisao/la:moj savjet je da uzmes plisanu igracku i budes joj tata... zivotinjama se ne moze biti "tata", oni jesu drustveni ali ne vole da ih se stalno gnjavi... mani se jadnih kunica i nadji neku drugu zanimaciju, koju ces moci mjenjati kako ti dodje, a ne traumiraj neduzne kunice!! jesi li svjestan koju im traumu radis kad ih mijenjas svako malo i seljakas ih do pet shopa i nazad?..."bio je u pet shopu, onda sam ga uzeo sebi, onda sam ga dao na cuvanje kod nekog covjeka, onda sam ga zamijenio..." G R O Z N O!!

Ma ti nisi nista shvatio/la.
Nemas pojma o cemu sam pisao.
semel

PostPostao/la semel » čet ožu 31, 2011 16:02 pm

zekoslav123 je napisao/la:pa,kako napreduje? raste li ,jede li..?prouci malo prehranu..nesmije on svasta jesti,trebao je jos dojiti..ovima u petshopu je samo da prodaju,nije im bitno hoce li zeko preziviti.,,,stavi slike da vidimo kako napreduje

Oky,hocu,hocu.Procitao sam literaturu o njima.Sve je ok. :zeko1:
semel

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan