Pošto sam ja isto pitanje postavila na šapicama evo prenosim informacije od danas sa "Šapica"
"Upravo sam razgovarala sa ženom iz C.a.. na odjelu cargo prijevoza. Ovako, mogu ići i kunići i sve ostale životinje ali u cargu koji ima posebne propise. One ne spadaju pod putnički odjel i zato nam tamo često daju krive ili polovične informacije. Samo što je cijena takvog prijevoza puno skuplja od prijevoza psa ili mačke - znači ako vi letite avionom i vodite psa jeftinije će te ga platiti nego primjerice kunića. Za kunića će te platiti neki određeni postotak karte"
"U kabinu smiju samo pas ili mačka. Kad kupujete kartu u C.a. oni vam ne mogu rezervirati za nijednu drugu životinju osim psa ili mačke. Za to morate nazvati cargo službu i s njima se dogovoriti za prijevoz. Ako želite životinju mogu smjestiti u cargo prostor na letu na kojem i vi letite ili je poslati nekim drugim letom. Ja sam konkretno pitala za guštera i rekli su mi sljedeće - gušter ima nekih 15 cm i možda 0,30kg - za njega bi me karta u jednom smjeru izašla oko 300 kn., relacija Zagreb - Dubrovnik."
Zabrinjava me ipak taj dio kako će oni putovati, kakav drugi let i šta to znači da se tretiraju drugačije od pasa i mačaka