Kastriranje patuljastog zeca

Sve o parenju, trudnoći, bebama, kastraciji, sterilizaciji...

Moderatori/ce: Zeko_Jurica, vini

Kastriranje patuljastog zeca

PostPostao/la SaraRitter » pon sij 17, 2011 11:27 am

ovako...Dvoumim se da li da kastriram svog muzjaka koji ima oko 1.5 god... Citala sam textove i znam da postoji rizik da se ne probude iz anestezije-to mi je i vet rekao a ja se toga najvise bojim. Moja drugarica ima njegovu sestricu iz legla i pre su se stalno igrali i bili su jako slatki a sad ih ne mozes obuzdati zbog parenja!!! Da li neko ima nekakvo iskustvo negativno i pozitivno molim vas napisite sve i savete ako imate!!!hvala
love animals
SaraRitter
Kunić
Kunić

Re: Kastriranje patuljastog zeca

PostPostao/la dHarma » pon sij 17, 2011 11:35 am

Kastracija je daleko laksi zahvat od sterilizacije..
ja sam mog kastrirala kad je imao oko god dana (mozda malo vise) i sve je proteklo u najboljem redu, nakon 2, 3 sata nakon operacije se oporavio i bio onaj stari..
Sad milsim da ti je veci problem naci strucnog veterinara koji zna sta radi.. Odakle si?

Njega nikako vise nemoj da pustas sa zecicom jer njima treba doslovno 1 sekunda, i onda imas problem sa bebama..

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la SaraRitter » pon sij 17, 2011 21:59 pm

da znam...samo mi je zao jer volim i njegovu sestricu i jako su mi slatki a on nece da se pari sve dok ona nije tu al kad je ona tu nemoguci su!!! Cak i kad mi njeni vlasnici dodju on sav poludi jer oseca miris njegove sester. Iz novog sada sam odakle si ti? i gde je kastriran???
love animals
SaraRitter
Kunić
Kunić

PostPostao/la SaraRitter » pon sij 17, 2011 22:10 pm

btw-oces da mi objasnis ceo postupak-msm sve to kako ide pre i posle operacije, pripreme i oporavak...i da li ti sada zapisava po stanu?
love animals
SaraRitter
Kunić
Kunić

PostPostao/la Mary » pon sij 17, 2011 22:25 pm

dHarma je napisao/la:Kastracija je daleko laksi zahvat od sterilizacije..
ja sam mog kastrirala kad je imao oko god dana (mozda malo vise) i sve je proteklo u najboljem redu, nakon 2, 3 sata nakon operacije se oporavio i bio onaj stari..
Sad milsim da ti je veci problem naci strucnog veterinara koji zna sta radi.. Odakle si?

Njega nikako vise nemoj da pustas sa zecicom jer njima treba doslovno 1 sekunda, i onda imas problem sa bebama..

Ja se izvinjavam sto upadam u temu , ali me zanima koliko kosta kastracija kod vas u BG-u ?
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la SaraRitter » pon sij 17, 2011 22:37 pm

pa koliko sam se ja raspitivala cene se krecu od 1000- 4500*din...zavisi...nzm da li su ovi skuplji mozda bolji. a za zenke je najvise 4500 sto sam ja saznala, jer je komplikovanije
love animals
SaraRitter
Kunić
Kunić

PostPostao/la SaraRitter » pon sij 17, 2011 22:38 pm

al to je u novom sadu nzm za bg ne verujem da je neka razlika
love animals
SaraRitter
Kunić
Kunić

PostPostao/la Zeko_Jurica » pon sij 17, 2011 22:42 pm

ja nekako ne bih išao kod veta koji mi govori da se kunić možda neće probuditi iz anestezije. Tim više što je kastracija relativno jednostavan zahvat i nema otvaranja trbušne šupljine.
Trebaš pronaći veta koji ima iskustva sa anestezijom kod kunića i kod kojega je broj onih koji se ne probude zanemariv.

Mislim da ti ekipa iz Srbije sigurno može preporučiti nekog dobrog veterinara :)
13679 kvadrata zeko livade
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la Mary » pon sij 17, 2011 22:44 pm

Jaooooooo .... I ja se mnogo dvoumim u vezi mog momka , da li da ga kastriram ili ne ?? Tolikoooo se dvoumim da cu da puknem !!!! Plashim se nekako ...... :sad:
I mene isto zanima kako sve to izgleda nakon operacije ? Jel tesko tih prvih par dana kunicu ? I jel tesko brinuti o njemu ? I kako zarasta ta rana ? Jel ide na kontrolu ? Sta se sve tu desava ? :sad: :sad:
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Zeko_Jurica » pon sij 17, 2011 22:49 pm

Kastracija muškog kunića je zasigurno jedan od jednostavnijih operativnih zahvata. Nakon operacije dobiju sredstvo protiv bolova, a 3 dana dobivaju i enrofloxacin (antibiotik) da se ne bi eventualno nešto upalilo. Ako je vet iskusan, kunić se već drugi dan ponaša kao da i ništa nije bilo :wink:
13679 kvadrata zeko livade
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la SaraRitter » pon sij 17, 2011 22:50 pm

meni je rekao jedan kod koga vodim psa da su sanse da se probudi dobre mada se 3 od 100 zeceva ne probudi....nzm mislim da je bolje tako ali kako da znam koji je dobar za to??? svi kazu da rade kastrireanje i sve to ali nzm da li su dobri
love animals
SaraRitter
Kunić
Kunić

PostPostao/la vini » uto sij 18, 2011 9:11 am

SaraRitter je napisao/la:meni je rekao jedan kod koga vodim psa da su sanse da se probudi dobre mada se 3 od 100 zeceva ne probudi....nzm mislim da je bolje tako ali kako da znam koji je dobar za to??? svi kazu da rade kastrireanje i sve to ali nzm da li su dobri

Nisam uspjela pohvatati odakle si :) Ako si iz Novog Sada imamo jednog veterinara u preporukama, hvaljen kao jako dobar. Nedavno je imao jednu kastraciju ( a imao ih je i inače ) i sve je super prošlo (svaki put ).
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la SaraRitter » uto sij 18, 2011 12:35 pm

jesam aj molim te daj mi kontakt tel i adresu!
love animals
SaraRitter
Kunić
Kunić

PostPostao/la vini » uto sij 18, 2011 13:29 pm

vini je napisao/la:Dobili smo preporuku za veterinara u Novom Sadu
(prolistala sam stranice i nisam ga našla, ali ima puno stranica, pa se ispričavam ako je već negdje naveden)

DVM Bojan Topalski
kontakt brojevi: 021/ 493 007 i 493 008
mob.:+381 63 590 192
web stranica: http://www.nsvet.rs ili co.rs

"Sve pozitivno za doktora a još je mlad doktor što me je jako iznenadilo! Sve naj!
Specijalizovan veterinar za sitne životinje i on je već na stotine obavljao ove zahvate i nijedan zekan mu nije uginuo. :)))) Ja sam zekonju jučer kastrirao i super je prošlo!!!! Jako sam srećan i preporučujem doktora jer je savršen!!! :D On se iskreno posveti svakom zeki kao da je njegov pre nego što krene išta da radi i stvarno sam prezadovoljan"
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la SaraRitter » uto sij 18, 2011 16:41 pm

znaci ne mogu da verujem! jer i ja sam htela tamo da ga vodim!!! dobro videcu tamo je kastriranje 3000din verovatno cu ga tamo voditi..hvala na info! jel ima jos neko iskustva sa ovim?
love animals
SaraRitter
Kunić
Kunić

Sljedeća

Natrag na Zeko Podmladak

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan