rezanje noktića

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

rezanje noktića

PostPostao/la sfinx » pon lis 22, 2007 7:21 am

Molim za pomoć ,imam malog ovnolikog kunića satrog oko dva mjeseca
mene zanima kad mu se mogu poćet rezat nokti i dali mu mogu već kupiti one kamenčiće za zube kaj se mogu kupiti u pet centru, jel su mi već neki kablovi stradali .Unaprijed hvala! :blink:
sfinx
Kunić
Kunić

PostPostao/la Charlie » pon lis 22, 2007 12:39 pm

Bebi od 2 mjeseca ne treba rezat nokte, iako grebu, ali to zato jer su tanki...
Puno bolje od kamena za zube su grančice npr. jabuke
Kablove obavezno skloni!
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la moxa » pon lis 22, 2007 12:40 pm

Noktici se rezu kad vire van dlakice ako sam dobro shvatila, a kamen ti ne treba, radije nadji nespricanu jabuku, ljesnjak ili nesto s popisa dopustenih i daj mu grancicu da to grize!
Kablove ili ubaci u kanalice ili se pomiri da ce tu i tamo nastradat, moze ih se nauciti da ih ne diraju, kod mene je za sada mir (zrtvovali smo 3 kabla i sad je ok), a na tebi je da mu osiguras dovoljno igracaka i razne zanimacije pa se nece izivljavat na namjestaju i sl.
Ispravit ce me iskusniji! :wink:
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lela » pon lis 22, 2007 12:47 pm

moxa je napisao/la:Noktici se rezu kad vire van dlakice ako sam dobro shvatila, a kamen ti ne treba, radije nadji nespricanu jabuku, ljesnjak ili nesto s popisa dopustenih i daj mu grancicu da to grize!
Kablove ili ubaci u kanalice ili se pomiri da ce tu i tamo nastradat, moze ih se nauciti da ih ne diraju, kod mene je za sada mir (zrtvovali smo 3 kabla i sad je ok), a na tebi je da mu osiguras dovoljno igracaka i razne zanimacije pa se nece izivljavat na namjestaju i sl.
Ispravit ce me iskusniji! :wink:

nemoj se pomiriti da će kablovi stradati jer može i zec stradati. mislim ko šiša kablove, mogu se zamjeniti. :) radije stavite u te kanalice, il zamaskirajte nekako drugačije. ima zekića koji ne grickaju, ali rijetka je to vrsta ;D

taj kamen je nepotreban. sve potrebne minerale dobijaju iz SIJENA, i peletića (naravno onih kvalitetnih, i kad kažem peletići ne mislim na mješavine hrane nego na one valjkaste štapiće).
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la moxa » pon lis 22, 2007 12:56 pm

Ma mislila sam na kablove kod mene koje recimo nisam sklonila jer su rijetko ustekani pa se bas na njih napenalio, da je u igri struja nema sanse da bi ja to tako shvatila, bio bi res pecen da to zagrize, toga sam svjesna i te obavezno "spremiti" u kanalice!
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la salatica » pon lis 22, 2007 13:54 pm

noktići se zapravo režu ne kad vire van dlakice, nego kad ima dovoljno bijelog nokta (ili crnog :D ) da se može sigurno skratiti, a da pritom ne strada žilica

neki zekani imaju na šapicama dulju dlaku i ako se ravnamo samo po tome, mogu nas ti noktići i iznenaditi

nokte je dobro čim češće skraćivati, jer prilikom neredovitog sraćivanja, žilica se produžuje

bebe imaju oštrije noktiće, ali i tanje i više je vrh zavinut (slično kao mace)
ako misliš da postoji opasnost da negdje zapne s tim vrhićem, mislim da ga je sigurnije malo skratiti
pod malo, mislim samo na vrh suženog djela vrha nokta :wink:
salatica

PostPostao/la x-tina » pon lis 22, 2007 17:05 pm

Nokte im mozes pocet rezat sa kojih 4 mjeseca...al ne treba cesto,samo kad su jako veliki,ne sad ono da im svaki dan rezete nokte.. :)
x-tina
Zečić
Zečić

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan