Lionesse je napisao/la:Pozdrav!
Javljam se nakon nekog vremena, Jack je i dalje bolestan. Dijagnosticirana mu je bakterija Pseudomonas. Od ozujka kad sam zadnji puta pitala u vezo ovoga primao je enroxil tablete, maxitrol kapi i sada mu dajem benzapen inekcije. Pokusavam sto vise naci info o toj bakteriji ali nisam nesto posebno uspjesna. U bubi je bio i kod doktora Tomislava i Sase, sada ima terapiju jos 4 tjedna benzapena (svaka 3 dana). Kazu kako postoji mogucnost da se nikada i ne izlijeci. Pa mene zanima sto dalje? Kada prestane dobivati terapiju kako treba nastaviti s davanjem vitamina i sl. (Davala sam mu echinacea kapi), da li uopce nastaviti i ako se ne nastavi koje su posljedice?
Bila bih jako zahvalna ako bi itko znao nesto reci a posebno ako je netko u toj situaciji pa da zna iz iskustva.
ja imam slicnu situaciju. pokusao sam i sa Enroxilom vise puta po mjesec dana, Benzapenom, alternativnim metodama kao sto je koloidno srebro, maticna mlijec, cak i sa Sumamedom. osoba iz Udruge koja mi je rekla za Sumamed smatra da se ne radi o Pastareli kako sam mislio nego o Pseudomonas bakteriji. kaze da je Sumamed pomogao izlijeciti nekoliko kunica, ali mojima na zalost nije pomogao, cak i uz dozu za koju mislim da je pretjerana.
imam 3 zecice koje zive skupa. majka je zdrava, a dvije kcerke su bolesne. kako nista nije pomoglo, odlucili smo ih vise ne maltretirati sa antibioticima i spricama. sada je to preslo u kronicnu bolest, kaslju i kisu, ali se normalno ponasaju, jedu i igraju. prije smo im malo olaksavali disanje sa kompresorskim inhalatorom u koji sam stavljao sredstvo za iskasljavanje za ljude, jer su znale hripati dok dišu. vremenom je to nestalo, i jednostavno smo morali prihvatiti stanje kakvo jeste. cuo sam se sa puno veterinara, bio na puno pregleda, 4 puta nosio bris nosa i grla na Veterinarski zavod, ali bez rezultata. svi raznorazni dodaci prehrani i vitamini su dobrodosli, ali iz mog iskustva nista od toga ne moze bitno promijeniti stanje.
mama-zec jedina nije bolesna, pretpostavljam zato jer je kao mlada zivjela na otvorenom pa ima bolji imunitet. malešne nisu nikada bile vanka. sada im je 5 godina i 3 mjeseca.
ako ne budes imala vise srece, onda svom zekanu pruzi najbolje sto mozes i nadaj se da ce unatoc kronicnoj bolesti ipak pozivjeti sto vise lijepih godina.
sa Benzapenom treba biti oprezan, jedna od mojih zecica je dozivjela nekakav napadaj nakon injekcije pod kozu. na srecu, prezivjela je i oporavila se nakon sat vremena. trazio sam po internetu i vidio slucaj gdje su zecu davali Benzapen bez problema nekoliko tjedana, medjutim jedan dan je odmah nakon injekcije pod kozu jednostavno uginuo.
svugdje po internetu pise da se daje pod kozu a tako kazu i veterinari, ali u uputstvima pise da se daje iskljucivo u misic, nikako u kozu ili krvnu zilu.
za sav ovaj horor su krivi uzgajivaci i prodavači kojima zelim sve najgore u zivotu i da nakon toga crknu u najgorim mukama, jer pohlepna gamad zbog profita uzgaja bolesne zivotinje koje bolest iz legla dalje prenose u sebi.