Cudan zacep ?

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Cudan zacep ?

PostPostao/la Viski » pon ožu 03, 2014 19:36 pm

Pozdrav zecoljupci !

Trebam savjet jer ne mogu raspoznati o cemu je rijec

Dakle Viski je muski kunic star godinu i pol dana , kod mene je dosao sa 3mj i kastriran je prije nekih 8-9 mjeseci. Do sada nije imao apsolutno nikakvih zdravstvenih problema a kod veta smo isli samo na manikuru i naravno kastraciju.

E sad , Viskac se ponasa pomalo cudno od petka. Od samog jutra je cijeli dan bio u kavezu i to zavucen u kucicu ( inace mu je kavez otvoren cijeli dan i u njemu je samo kad jede i odmara ) i vrlo je malo jeo. Buduci da je dan prije imao malo proljevastu stolicu zakljucila sam da je to povezano pa sam izvadila svu hranu i ostavila sijeno i vodu.

U subotu ujutro je nesto malo jeo i pio i bilo je malo kuglica (mekanijih) ali je on zivnuo i tako je bilo do danas ujutro ( dezurala sam nocu da se uvjerim da je ok ).

Danas je Viski bio kod veterinara ( majka ga je vodila obzirom na to da sam ja tek nedavno izisla iz bolnice nakon 3mjeseca pa ne smijem bas ici kod veterinara i imati kontakt sa puno zivotinja i ljudi )
i Viski je dobio infuziju da ne dehidrira , antibiotik i neke vitamine. Vet je rekao da je pomalo nadut te da mu ponudim svu mogucu hranu sto sam i ucinila. Pojeo je malo persina , bananice i suhe hrane , ali svejedno nije kakao od jutra. Vet je rekao da opet dode sutra na terapiju pa cemo vidjet kako i sto dalje.

Ja sad vise ne znam sto da radim , on je poprilicno zivahan , skace okolo i igra se . Ali ne jede i ne kaka... Vidjela sam letak i dajemo pastu i prodigest u vodici i ne znam trebam li ga jos sopati i parafinskim uljem i ostalim stvarima na letku i gdje mogu nabavit critical care ako mi zatreba ? Iz Karlovca sam.

Hvala na pomoci !
slika
Viski , moje malo klupko radosti <3

slika
Viski
Zečić
Zečić

Re: Cudan zacep ?

PostPostao/la vini » pon ožu 03, 2014 22:26 pm

Mislim da bi bilo dobro dati i parafinsko ulje.
Provjeri u Udruzi Zecovi da li imaju Critical Care - javi se na fb ili na udruga.zecovi@gmail.com ili na broj predsjednice udruge.
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la Viski » uto ožu 04, 2014 0:07 am

Hvala puno na odgovoru , budem nabavila ulje.

A sto se tice critical care-a , nasla sam recept sa suhom samljevenom hranom i frutekom + malt ili prodigest, ali je problem u tome sto ga ne mogu nahraniti jer konstantno spusta glavu i ne da mi se niti pribliziti spricom ustima.. Grize i agresivan je i krene se trzat tako jako da me je strah da ce se ozlijediti ako ga ne pustim.. idem ujutro kod veta al me strah sto ne zeli jesti :(
slika

slika
Viski
Zečić
Zečić

PostPostao/la vini » uto ožu 04, 2014 7:57 am

Pitaj za critical, to je ipak bolje. Lakše ti je hraniti ga ako ga zamotaš u ručnik, prisloniš leđima sebi na prsa, držiš mu glavicu prstima malo na gore i sa strane mu onda daš hranu. Probaj trebalo bi biti moguće i kod najnemirnijeg. Javi situaciju.
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la Viski » uto ožu 04, 2014 12:26 pm

Evo bili smo kod veterinara prije 20 minuta i dobio je opet glukozu u infuziji , antibiotik i vitamine i uspjeli su ga malo nahraniti tamo posto su svi moji pokusaji kod kuce neslavno propali.. Sve si mislim da ce mi sada dopustiti da ga i ja hranim posto mu se svidjelo , a ako ne , zivim 5 min od veterinarske stanice pa cemo ga tamo odpeljat. Imao je stolicu , lici na proljevasti vitaminac i on je trenutno vrlo zivahan i zaigran pa me to s jedne strane tjesi. Kod veta opet idemo sutra na infuziju vitamine i lijekic , a budem poslala majku po parafinsko ulje pa da i to dam , ne moze stetit.. Hvala na pomoci , javim se jos ako bude promjena :)
slika

slika
Viski
Zečić
Zečić

PostPostao/la Viski » sri ožu 05, 2014 17:03 pm

Samo da se javim i da jos upitam ako netko ima nekih savjeta :)

Hranila sam ga jucer na spricu (makar je vise hrane zavrsilo u mojoj kosi i po stolu nego u njegovim ustima) i davala mu vodicu i imao je kakvu takvu stolicu ( do nekih 10 kuglica , manje velicine, ali nisu vise proljevaste )
Masirali smo trbuscic i pokusavala sam lagano potiskivati zelucic prema nogama i nije se cinilo da mu smeta.
Negdje oko 2 ujutro mu je poceo kruljiti trbuscic tijekom masaze ali nije se bunio niti grcio pa sam pretpostavila da je ok.

Jutros je opet bio kod veterinara, dobio je antibiotik i vitamine , ali ne i infuziju jer je vet rekao da ako mu da infuziju da nece htjeti jesti i da ga trebam doma hraniti na spricu i isto tako davati vodu.

Nahranila sam ga prije pola sata i proslo je zacudujuce mirno, nije se pretjerano trzao i cinilo mi se kao da mu hrana pase jer se oblizivao i zvakao, medutim jako me muci sto ne zeli piti , cak niti na spricu nego mu moram podizati glavicu da mu barem malo vodice ode prema grlu. Jel postoji neki drugi nacin da mu dam vodice ?

Opcenito je u redu, trci, skace i igra se..

Isto tako kupila sam parafinsko ulje ali je veterinar rekao da posto ima stolicu , da bi ulje moglo izazvati proljev.

Uglavnom , jel ima mozda netko okvirno vrijeme kada bi to moglo biti gotovo ? Ne spavam od petka a i u ponedjeljak imam zakazanu terapiju u ZG pa sam razmisljala da ga odvedem kod veterinara ako mu ne bude dobro do ponedjeljka ?

Hvala jos jednom ^^
slika

slika
Viski
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » ned ožu 09, 2014 7:07 am

Kako je zeko? Trebao bi biti ok do sada :)
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Viski » pon ožu 10, 2014 23:22 pm

Bili smo opet kod veterinara, klasika , vitamini i antibiotik , sutra ide opet valjda na zavrsni pregled,poceo je kakati ali slabo jede pa sam ga evo upravo mrvicu nahranila da zelucic nije prazan. Al vesel je i igra se i meni se cini ok , vracamo se na staro :) Samo da jos krene tamanit hranu kao i prije i skroz smo zdravi ^^ Hvala na pomoci jos jednom :D
slika

slika
Viski
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » uto ožu 11, 2014 12:24 pm

Kod zacepa obavezno dati sab simplex. Uvijek.
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Viski » pet ožu 14, 2014 14:38 pm

Jel to znaci da mu sad moram dat ? Zacep je prosao , trbuhic vise nema nikakvih kuglica opipljivih i vet kaze da je sve ok zdravstveno , al Viskac svejedno ne jede ??

Kak da ga natjeram da opet pocne jest ? Ima svu mogucu hranu ponudenu od suhe do friske al ga uopce ne zanima...
slika

slika
Viski
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » pet ožu 14, 2014 20:36 pm

Kao misliš ne jede? Mora jesti? Ako ne jede nema ni kuglica, a ako nema kuglica onda je začep.
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Viski » ned ožu 16, 2014 0:45 am

Krenuo je jesti , vise mrljavi nego sto jede ali bar mu je njuska u hrani tu i tamo.. Kuglice su suhe i normalne , doduse malo manje nego inace ali ide na bolje :D
slika

slika
Viski
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » uto ožu 18, 2014 10:47 am

Kako je sad? Jel jede normalno?
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Viski » ned tra 13, 2014 19:42 pm

Ispricavam se na kasnom odgovoru :mellow:

Viskac je odlicno, jede ko lud, kak jos i vise , malo su mu se promijenile prehrambene navike ( jede puuuuno vise sijena nego prije i uopce vise ne zeli jesti brusnice ), al je super. Skroz je zdrav. Nakon toga je ogrebao uho pa ga je to smetalo i dobio je cir na tintilinicu ali vet je to vrhunski sanirao tako da je sve super :)

Zivi smo, zdravi i sretniji nego inace :D

Pozdrav svima :zeko3: :zeko3:
slika

slika
Viski
Zečić
Zečić

PostPostao/la markiza » ned tra 13, 2014 22:19 pm

Bas lepo :blush: puno poljubaca za zekaca :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3:
markiza
Super Zek
Super Zek

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan