Anby gradi dvorac za Anđu i Tobija

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Anby gradi dvorac za Anđu i Tobija

PostPostao/la Jura » uto lis 11, 2011 20:52 pm

...kao što naslov kaže.

prostor na raspolaganju je impresivnih 2m dužine, 1m (ili 80cm) širine, visine od 2m do 1m.

nešto smo već crtali, pa tražimo mišljenje, kritike , prijedloge. Treba uzeti u obzir da je Anđa zec od 6 kila, a Tobi je neki majušan. Gajba mora biti mračna, jer princ i princeza baš tako vole, pa ne dolaze u obzir velike površine u mreži.

evo par slika neke moje ideje.

kompletna gajba rađena od bukove špere debljine 15mm
pod i stranice u visini 5cm obučene u neprozirni mat plexiglass.
kompletan pokrov se diže na pantima radi lakog održavanja gornjih etaža.
glavni ulaz za zecove koji su stalno pušteni je zamišljen na kosini s prednje strane
dvja vratna krila s prednje strane u punoj visini gajbe od kojih su jedna u mreži
sve rampe i prolazi prilagođeni prinzeci Anđi
cijela gajba na kotačima da se da odmaknuti od kauča radi održavanja.

slika

http://imageshack.us/photo/my-images/97 ... orena.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/26 ... orama.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/839/gajba7.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/812/gajba6.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/204/gajba1.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/819/gajba2.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/257/gajba3.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/5/gajba4.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/703/gajba5.jpg/

ovo je samo neka radna verzija i sve ideje su dobrodošle!!!
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Re: Anby gradi dvorac za Anđu i Tobija

PostPostao/la Anby » uto lis 11, 2011 22:21 pm

Ajme kako ce im biti lijepo! :) I naravno da nece biti zatvoreni, ovo radim da bi gospoda imala svoj kutak jer kauc u kojem Toby boravi i koji je prisvojio je odradio svoje i leti vanka, stoga da nam Toby nebi posao "beskucnik" gradimo palaču za njega, a bome nece biti malo ni za Andju...vec ih mogu zamisliti kako jurcaju gore-dolje :D

Sve ideje su dobrodosle, prijedlozi, komentari... :)
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Anby » sri lis 12, 2011 17:20 pm

Zar nitko nema nikakvu ideju, sugestiju, komentar... Dobro bi nam doslo jos necije misljenje prije pocetka izrade :)
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la mala_zečica » sri lis 12, 2011 18:15 pm

sve što cu reci... jura ti si car! ovo je odlicno, jako mi se sviđa i ljubomorna sam ;D šteta kaj se ja nisam sjetila da svoju gajbetinu više zatvorim jer ovako kuglice ispadaju na sve strane van... savršeno je!
slikaslikaslikaslika
mala_zečica
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Klio » sri lis 12, 2011 19:10 pm

Cini mi se da gajba mora imati bar jos jednu stranu otvorenu... I da, ovo izgleda predivno, meni samo kod ovakvih gajbi nije jasno kako to najlakse ocistiti i gde i kako pricvrstiti wc, jer moji obavezno idu u isti cosak u obe gajbe (i u onoj koju imamo u POdgorici) i obavezno pored mora biti senilica... Sve to na donjem spratu.
Kako tome pristupiti najlakse kako pricvrstiti da ne razbacuju wc, ima li tu neka ideja?
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Jura » sri lis 12, 2011 19:59 pm

Klio je napisao/la:Cini mi se da gajba mora imati bar jos jednu stranu otvorenu... I da, ovo izgleda predivno, meni samo kod ovakvih gajbi nije jasno kako to najlakse ocistiti i gde i kako pricvrstiti wc, jer moji obavezno idu u isti cosak u obe gajbe (i u onoj koju imamo u POdgorici) i obavezno pored mora biti senilica... Sve to na donjem spratu.
Kako tome pristupiti najlakse kako pricvrstiti da ne razbacuju wc, ima li tu neka ideja?

ima ;) postoje alkice koje se samo zašarafe u stranicu i onda se za to zakvači kao i za rašetku od gajbe. Zvakani od Anby mole biti u mraku, pa zato nema puno otvorenih dijelova. Ja bi to napravio tako da se sva vrata s prednje strane mogu skroz maknuti.

Kaj se tiče čišćenja:

prvo digneš krov od ovog prostora "tavan" i pometeš sve dole. Onda digneš ove ravne pokrovne ploče (sve je to na pantima i samo se digne), pa sve pometeš u prizemlje. Prizemlje je napravljeno kao kada s stranicama visine bar 5cm i dole je plexi ili neka druga plastika. Zbog tih stranica ne razbacuju ne sve strane. Mislim da ne bi trebalo više od 5-10 minuta da se komplet počisti.

da je to za mog zeca bilo bi više površine u mreži, ali ovi vole mrak , pa neka im bude mrak.

@anby: crtam novu varijantu sa blagovaonom za tobija, ali sam malo u gužvi a to dosta traje. dvije su varijante. jedna da to bude u prizmlju ,ali mislim da bi bilo bolje iskorištenje da se to stavi na vrh, ali da taj dio proširimo na 80cm s kosim krovom. Tu bi Tobi imao svoju sobu s malim otvorom da ga Anđa ne ometa. Princezi bi onda dole ostalo puno mjesta.
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Jura » sri lis 12, 2011 20:11 pm

dajte ljudi još neku ideju !!!! prostor je fenomentastičan :D što bi vi htjeli da vaš zec ima?
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Anby » sri lis 12, 2011 22:11 pm

Jura je napisao/la:@anby: crtam novu varijantu sa blagovaonom za tobija, ali sam malo u gužvi a to dosta traje. dvije su varijante. jedna da to bude u prizmlju ,ali mislim da bi bilo bolje iskorištenje da se to stavi na vrh, ali da taj dio proširimo na 80cm s kosim krovom. Tu bi Tobi imao svoju sobu s malim otvorom da ga Anđa ne ometa. Princezi bi onda dole ostalo puno mjesta.

nije zurba nista, sve cemo polako :) Ta sobica je bitna jedino radi Tobijeve zdjelice, da je Andja nemoze dovatiti, al opet da i nije toliko skuceno, da Toby moze normalno uci i okrenut se...i da, imas pravo - i da se ponekad odomori od Andje, poznato je da vama muskima ponekad treba mira od dosadnih zena :P :D

Nasla sam i tko ce mi to sve tehnički iscrtat, pa cemo na kraju i to okačit ovdje, ako netko bude htio radit po toj shemi :) I to je mi je mukte :D

a sto se tice mreze, mozda nebi bilo loše da ovaj odrezani kut, odozgo bude dio u mrezi, znaci poklopac odrezanog kuta da bude mreza... mozda bi onda taj prvi kat dobio malo svjetlosti...

meni inace ta mreza lici na zatvor i kavez, pa mi ih dodje zao... zato je nekako zaobilazim... al mozda nije losa ova ideja, da gornji dio odrezanog kuta bude pokriven zicom, pa im moze taj dio gajbe izgledati i kao terasa :)

Klio je napisao/la:jer moji obavezno idu u isti cosak u obe gajbe (i u onoj koju imamo u POdgorici) i obavezno pored mora biti senilica... Sve to na donjem spratu.

Takodjer i kod nas, zato ce wc i pojilice i sjenalice ostati kako i jesu do sada-na prizemlju, a prema tome gradimo gajbu okolo :)

eh, Jura sta mislis da gajba ima malo vise prozorcica, da mi nepostanu klaustrofobicni :D
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Jura » čet lis 13, 2011 0:07 am

Anby je napisao/la:Nasla sam i tko ce mi to sve tehnički iscrtat, pa cemo na kraju i to okačit ovdje, ako netko bude htio radit po toj shemi :) I to je mi je mukte :D

Već je sve iscrtano. Ovo što ti vidiš je samo renderirano, ali je prvo sve iscrtano u ACAD-u

Anby je napisao/la:a sto se tice mreze, mozda nebi bilo loše da ovaj odrezani kut, odozgo bude dio u mrezi, znaci poklopac odrezanog kuta da bude mreza... mozda bi onda taj prvi kat dobio malo svjetlosti...

meni inace ta mreza lici na zatvor i kavez, pa mi ih dodje zao... zato je nekako zaobilazim... al mozda nije losa ova ideja, da gornji dio odrezanog kuta bude pokriven zicom, pa im moze taj dio gajbe izgledati i kao terasa :)

s mrežom je ko zatvor, a bez mreže je ko samica ;D

Nije problem za nacrtati, ali je problem za napraviti. To se radi tako da se u drveni okvir umetne mreža. Da bi se napravio taj okvir treba imati alat (zapravo puno alata). Dosta komplicira izradu i mislim da to nećete moći sami napraviti. Još to sve treba napraviti pod kutem i da se da otvarati. Zapravo se ja i ne bojim za svjetlost na gornjoj etaži, već me malo brine prizemlje. Gore će biti hrpa prozorčića.

Anby je napisao/la:Jura sta mislis da gajba ima malo vise prozorcica, da mi nepostanu klaustrofobicni :D

anby prozorčića može biti koliko ti srce poželi, to su ipak samo rupe u zidu.
...i tu se vračamo na onu staru:
- jel znate vi što je to jupa?
- pjazan pjostoj!

čekaj da nacrtam novu varijantu, pa idemo dalje. Nastojim to napraviti tako da kad se iskroje ploče, sve ostalo svatko može sam napraviti.
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Anby » čet lis 13, 2011 7:37 am

Jura je napisao/la:Već je sve iscrtano. Ovo što ti vidiš je samo renderirano, ali je prvo sve iscrtano u ACAD-u

pa rekao si mi da to mora netko (mozda stolar) tehnički nacrtat po dimenzijama kako će praviti... ja zaduzila frendicu koja studira građevinu, dobit cemo hrpu ogromnih crteža :D

Jura je napisao/la:čekaj da nacrtam novu varijantu, pa idemo dalje. Nastojim to napraviti tako da kad se iskroje ploče, sve ostalo svatko može sam napraviti.

ok, nije priša :)
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Jura » čet lis 13, 2011 11:45 am

nismo se skužili. Tehnički nacrt ne može napraviti netko treći već ga mora napraviti onaj tko će to raditi. Ukoliko je to stolar, on će to prilagoditi svom alatu i materijalu.
Takav nacrt sadrži sve detalje (doslovno do zadnje rupe), a to nema smisla raditi za nekog stolara. Tebi trebaju samo kotirani elementi, a to opet ovisi o vrsti materijala od kojeg se radi. Ja ću ti sve napraviti za šperu 15mm, a ukoliko odlučiš raditi od nečeg drugog to više nije dobro. Sumnjam da frendica koja je građevinar zna koje su dostupne debljine drvnih materijala. Arhići obično sve zaokruže na 2cm (stolarima je obračunska jedinica mm) Ni jedan drvni materijal se ne radi debljine 2cm!

ovo ti i muž složite za par sati. Napraviti ću vam ,ak treba step by step upute. Trebali bi imati ubodnu pilu, imbus ključ 3mm, bušilicu i borer 4,5mm, dvije stege, par konfirmat vijaka i koj šaraf 3,5x16.

špere se rade 2, 4, 6, 8, 10, 12 ,15, 22, 36, 38
iverali se rade 6, 10, 12 , 18, 19, 36, 38
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Flekicaaa » čet lis 13, 2011 14:07 pm

anby,ljubomorna sam :dry:
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lilo » čet lis 13, 2011 14:11 pm

Flekicaaa je napisao/la:anby,ljubomorna sam :dry:

bome,imaš i na kaj biti! sam neznam jel to na zece,kucicu ili sto ima takvog glavnog majstora Juru?
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Jura » čet lis 13, 2011 14:29 pm

aaaaawww umislil bum se :D ali nisam ja glavni majstor, samo dajem ideju, ali bi s guštom to radil. Prostor i veličina gajbe su mmmmm baš sam ljubomoran
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Flekicaaa » čet lis 13, 2011 14:29 pm

Ma i na kućicu i na zečeve! :D a i zato što ima majstora koji će to napravit,doć ću ja u mostar i ukrast to,nije mi daleko... :zeko5: eto,nisam jedina ljubomorna :P
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Sljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan