U isto vreme je imao i problem sa disanjem, culo se pistanje pogotovo kad jace udise i kihao je. Kad je pio antibiotike za besiku, bilo mu je bolje sa disanjem, ali par dana kako smo prestali sa terapijom, opet mu se stanje pogorsalo.

Sad je Laki vec par dana na antibioticima i prestalo mu je pistanje, ali jos uvek ponekad kise. I pre neki dan je pocela da mu se pojavljuje bela skramica u oku, pa mu ja sad to ispirem sa virkom. Laki je primio i kostikosteroide jedno 3 komada u razmacima od 3 dana i tad kad ih je primao bilo mu je prilicno bolje.
Ali meni treba savet kako da nastavim da se ponasam prema njemu, osim sto nastavljamo da mu dajemo terapiju koliko jos imamo.
Problem je sledeci: Laki stalno piski po kavezu i sav je ispisan po guzi. Mislim da je tako i inficirao oko. Ja sam pokusala da ga okupam, ali nisam uspela da skinem taj miris urina, a i on je prilicno nemiran, tako da ga je nemoguce osusiti. a i ako ga ponovo okupam sta vredi kad stalno piski oko sebe.
Ne piski samo on van WC a vec i njegova partnerka Cmokica (ona jos i vise to radi). Cini mi se da to rade iz nekog protesta.
Laki ima odlican apetit, ali sto se tice raspolozenja: jedan dan je dobro, drugi dan ceo dan presedi u jednom mestu i ne pomera se.
Ja sam inace u drugom stanju i posto ne radim staalno ih posmatram i stalno im cistim kavez (cak ustajem i nocu dok spavam). Ne mogu u opste vise da pohvatam da li mu je bolje i saad mi je i Cmokica cudna.
Cmokica je primala isto antibiotik par dana jer je imala muljevitu mokracu i ona je isto sva prljava od mokrace.
Molim vas kazite mi sta da radim dalje sto se tice njihovog lecenja i higijene. Da li da Lakija vodim na neko snimanje i da li da sacekam sa krajem terapije pa da ga onda okupam?
Sa cime da okupam Lakija, kad mu onaj sampon za licnu higijenu nije pomogao? Da li bi mogla da ga okupam sa samponom za macke? Ne bi ga ja celog kupala, vec samo oko guze i zadnje sape. A i pojavila mu se infekcija na sapama, kao suljevi.
Strasno se brinem i jako mi je zao sto ne mogu da mu pomognem. Jos mi je gore jer me sad drmaju materinski osecaji.
Hvala Vam u napred sa savetima!