Kako prevesti zeku PREKO GRANICE ?

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Re: Kako prevesti zeku PREKO GRANICE ?

PostPostao/la Beo » ned vel 13, 2011 22:48 pm

Ja sam u decembru bila u Beogradu, a inače sam iz Sarajeva...
U Beogradu sam u zoo vrtu kupila zeku...koji se zove Beo...i bilo me malo strah kako preko granice, međutim čovjek koji radi u istom, rekao je da često djeca koja dolaze u Bg exurzijski kupe zeku i normala pređu granicu...tako da ja nisam ni išla kod veterinara po potvrdu da je zdrav, nego samo ušetala u bus s zekom u kutiji za transport i na granici kad su me pitali imam li šta za prijaviti - šutila ko zalivena... :D :D :D

I sada je zeko tu sa mnom...mali Beograđan moj... :nowink:
Beo
Kunić
Kunić

PostPostao/la kristinans » pon vel 14, 2011 17:28 pm

Superrr hvala vam punooo kupicu mu transporter za kunice jer se nije dobro pokazao univerzalan za pse,macke i zeceve.Koliko sam mogla da primetim on u transporteru legne i skroz je uplasen povremeno ga izvadim i mazim tada se smiri i oraspolozi,stavim sena i povremeno mu dajem vode jer ne mogu namestiti poilicu a da ne kaplje. Isla sam u hr,bez njega ali sada cu ga voditi putujemo za koji dan :zeko3: u obicnom transporteru sam ga vodila kod veta i kazem vam jako se uplasi ja jos vise jer vidim da mu je transport ogroman stres a citala sam sve u vezi transporta zeke.
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la poison_bg » sub srp 12, 2014 6:12 am

Interesuje me sledece
Putujem sa zekom koji ima godinu dana u Grcku, autom, nocu. Sta nam je potrebno od dokumentacije za njega i gde je najbolje to da izvadim. Da li ste imali bilo kakvih problema prilikom prelaska granice? Mnogo me to brine, nemam ga kome ostaviti i mora ici sa mnom, a i ja cu biti sigurnija, bar necu razmisljati kako je i da li o njemu adekvatno brinu. Hvala :zeko3:
poison_bg
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » uto srp 15, 2014 9:19 am

Kao što je već nekoliko puta napisano treba provjeriti u ambasadama zemalja kroz koje se prolazi i u koju se ide. Nekako bih rađe pokušala naći neko rješenje da kunić ipak ostane kod kuće.
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la poison_bg » pet srp 18, 2014 22:23 pm

Nemam kome da ga ostavim. Nikoga nemam blizu ko bi se starao o njemu, a i ovako necu razmisljati da li je dobro ili ne, jer samo onaj ko ima kunica zna kako se pravilno stara o njemu :wink:
poison_bg
Kunić
Kunić

PostPostao/la Guigi » pon srp 28, 2014 13:16 pm

poison_bg je napisao/la:Nemam kome da ga ostavim. Nikoga nemam blizu ko bi se starao o njemu, a i ovako necu razmisljati da li je dobro ili ne, jer samo onaj ko ima kunica zna kako se pravilno stara o njemu :wink:

Računajte da je kunićima izuzetno stresno putovati, pogotovu ako putujete autobusom. Možete nekoga ovdje zamoliti s foruma, tko je iz Beograda da Vam ga pričuva.
Pošaljite i upit grčkoj ambasadi u Beogradu pa pitajte odmah kako ide cijela procedura i za svaki slučaj i graničnoj policiji. Sigurno imaju neki mail oko carine pa tamo šaljite.
Guigi
Zečić
Zečić

PostPostao/la markiza » uto srp 29, 2014 22:40 pm

Ja sam tu do 16.avgusta mogu ja da brinem o njemu do tada ako vam odgovara :blush:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la poison_bg » čet srp 31, 2014 10:32 am

Iz ambasade mi je receno da je potrebna potvrda da je zdrav, koja se vadi 24h pre puta i sertifikat da je on moj ljubimac, da ga ne nosim radi prodaje. I to je to. Putujemo autom nocu, vec se vozio kolima tako da nije prvi put. Nadam se da ce sve biti ok. Kupili smo sve potrebne lekove zlu ne trebalo.

Markiza hvala na ponudi oko cuvanja, ali ja se vracam 20. ne bi imao ko da ga pricuva jos ta 4 dana :zeko3:
poison_bg
Kunić
Kunić

Prethodna

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan