Kunić u vrtu

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Kunić u vrtu

PostPostao/la Lu-Lu » pet vel 24, 2012 14:58 pm

Pa ovako kako se ovaj snijeg otapa pocela sam razmisljati,da kad otopli izvedem svoju Njofru u dvoriste tacnije na travu.E sad trazila sam ovdje u prehrani ali nigdje nisam mogla naci konkretan popis biljaka koje smije pojesti,a koje ne u dvoristu.U dvoristu imam travnjak,ima svakakvih trava pa da li je smijem tu pustati.I da imam jos jedno pitanje:Prodavac kod kojeg sam je uzela rekao je da ne smije jesti travu koda je mokra u vrtu,da li je to tacno? :zeko10: Izvinite na ovoliko pitanja ali zelim samo najbolje za svoju zekicu :)
Hvala unaprijed... :zeko3:
So,you wont adopt,because you want to know where your pet come from-
We all come from the same place,
We all need love....
Lu-Lu
Zekonja
Zekonja

Re: Kunić u vrtu

PostPostao/la Zec Vice » pet vel 24, 2012 16:11 pm

ne smije jesti nista vlazno,pa ni travu.pazi da ne jede nikakve umjetne biljke,a travu,tj. biljke koje same rastu na travnjaku sumnjam da ne smije gricnuti.pusti je radije kada malo zatopli i otopi se sav snijeg i travnjak nek se otopi.
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Iva » pet vel 24, 2012 16:56 pm

koliko ti je star zeko,jer ispod 6-7 mj ne smiju jesti ništa zeleno :)
slika
Nuni :zeko3:

«Don't mess with Nuni.» sloganizer.net
Iva
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lu-Lu » pet vel 24, 2012 17:32 pm

Zec Vice je napisao/la:ne smije jesti nista vlazno,pa ni travu.pazi da ne jede nikakve umjetne biljke,a travu,tj. biljke koje same rastu na travnjaku sumnjam da ne smije gricnuti.pusti je radije kada malo zatopli i otopi se sav snijeg i travnjak nek se otopi.

Ok,hvala puno na pomoci :) .Umjetnog bilja tu nema,to sam znala da ne smije :wink: .Znaci ne moram brinuiti za te druge biljke :zekoo3: .Nisam je ni mislila jos pustati posto sad i nije toliko toplo a i trava je jos od snijega mokra :wink: .Tek cu negdje u maju,junu tad ce sve procvjetati,a i jos ne smije jesti zeleno, ali reko ipak da se informisem da budem spremna :happy:

Iva je napisao/la:koliko ti je star zeko,jer ispod 6-7 mj ne smiju jesti ništa zeleno :)

Zekica mi ima 3 mjeseca,ako da ce do maja juna u proljece taman biti stara :zekoo3:
We all need love....
Lu-Lu
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Zec Vice » pet vel 24, 2012 17:45 pm

e ako je 3 mjeseca stara,ne smije jos zeleno,a obzirom da ces je tek tada pustat,onda ok :) samo pazi da nije vlazno i livadno bilje smije
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la sanjita » pet vel 24, 2012 18:16 pm

I obavezno,obavezno ne ostavljati zeca bez nadzora u dvoristu....ima masa slucajeva i tu na forumu gdje je pas nanjusio zeca,upao u dvoriste i potrgao ga zivog tako da pazi na to i uvijek budi uz nju. Ili da nedaj boze sama pobjegne,provuce se kroz kakvu rupu koju ti ni ne vidis.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lu-Lu » sub vel 25, 2012 9:22 am

Zec Vice je napisao/la:samo pazi da nije vlazno

Ok pazicu da ne bude vlazno,najbolje ju je onda pustati kad lijepo ugrije sunce,i nemam briga :zeko2: :zekoo3: .
Zec Vice je napisao/la:livadno bilje smije

OK,jos bolje :zekoo3: :zeko2:

sanjita je napisao/la:I obavezno,obavezno ne ostavljati zeca bez nadzora u dvoristu....ima masa slucajeva i tu na forumu gdje je pas nanjusio zeca,upao u dvoriste i potrgao ga zivog tako da pazi na to i uvijek budi uz nju. Ili da nedaj boze sama pobjegne,provuce se kroz kakvu rupu koju ti ni ne vidis.

U redu,nisam je mislila ostavljati sama,kad bi je ostavila na minutu ona bi vec negdje smugnula ili se zavukla.Ajoj to za pse nisam znala,strasno. :omg: Pazicu je ko zjenicu oka :)
Hvala vam puno :zeko3:
We all need love....
Lu-Lu
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lu-Lu » uto vel 28, 2012 8:51 am

Imam jos jedno pitanje.Nije bas vezano za ishranu,ali jeste za ovu temu :) .Kako vi izvodite svoje kunice napolje?Na povodcu,imate zaogradjen dio za njega ili kako?Koji je najbolji nacin. Posto je ovo prvo proljece sa moj Njofrom :zeko2:
We all need love....
Lu-Lu
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Iva » uto vel 28, 2012 13:42 pm

ja svoga vodim na povodcu,al ako imaš nešto ograđeno i sigurno pusti ga tu,al mora ti uvijek biti na oku
slika
Nuni :zeko3:

«Don't mess with Nuni.» sloganizer.net
Iva
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Zec Vice » uto vel 28, 2012 17:39 pm

ako je ograđeno i sigurna si da ne može pobjeći i da ne može imati kontakt sa nekim za njega opasnim zivotinjama,pusti ga bez povodca.a ako ides s njim u setnju ili nemas ogadjen i siguran prostor onda povodac.
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lu-Lu » sri vel 29, 2012 8:20 am

U redu :zekoo3: .Hvala na savjetima :zeko3:
Za sada je to travnjak,naravno ima i ograda ali mislim da bi mogla ispod nje šmugnuti tako da ce to u poceku vjerovatno biti povodac :) nadam se da joj nece smetati u istrazivanju :D
Hvala na savjetima :zeko3:
We all need love....
Lu-Lu
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Ludovica » čet tra 26, 2012 19:35 pm

Ja sam verovatno hipohondar i strasljivica... Ludovicu bih izvela negde u dvoriste, ali nekako uvek strahujem da ne pokupi neku bakteriju, neki parazit, da je ne ubode komarac, ili ne znam ni ja sta, puna mi je glava kojekakvih stvari, ne znam da li i sta od toga je uopste realno... :dragonn-ccc-e:
Ludovica
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » pet tra 27, 2012 17:15 pm

ako je cisto dvoriste i nije bas negdje gdje je jako prometno onda je vjerojatno mala sansa da joj se nesto dogodi od navedenog..sad problem su krpelji..recimo ja svoje nikad ne vodim na svoju vikendicu jer znam da ima krpelja, ali ih zato vodim na deckovu jer ih tamo nema..komaraca za sada nema..barem u HR..uglavnom moras se sama odlucit..ne treba biti preparanoican i drzat ih pod staklenim zvonom, ali treba pazit :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Magnetika de la Jazz » pet tra 27, 2012 19:23 pm

Mi smo na kapiju zakucali dolje daske :zeko7: :zeko7: :zeko7: tako da ni Damir ni Straško (mačak) ne mogu nikuda osim u dvorištu skakati okolo...ako se pitate kako mačka ne pređe ogradu...ne znam jednostavno se svega boji i tupav je hahahahahahah Damir ga mlati sve u 16 a manji je od njega...njih dvoje u dvorištu zajamčen smijeh hahahahahah :D
I'm late / I'm late / For a very important date. / No time to say "Hello." / Goodbye. / I'm late, I'm late, I'm late.

(\_/)
(='.'=)
(")_(")

http://www.youtube.com/watch?v=3oRKvpZ7 ... re=related
Magnetika de la Jazz
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lu-Lu » pet tra 27, 2012 19:38 pm

Kao sto je rekao Altan ne treba biti paranoican,ali da treba malo pripaziti treba. :wink:.Ja sam zeljela pitati da li postoje ikakava sredstva za kunica za zastitu protiv krpelja?
We all need love....
Lu-Lu
Zekonja
Zekonja

Sljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan