Do kad je kunić plodan?

Sve o parenju, trudnoći, bebama, kastraciji, sterilizaciji...

Moderatori/ce: Zeko_Jurica, vini

Re: Do kad je kunić plodan?

PostPostao/la Epimedia » ned svi 27, 2012 20:58 pm

Znam da nisi u pitanju ti i Damir, reagirala sam jer ne vidim smisao u svađanju i nametanju subjektivnih stavova (s obje strane).
Ali shvaćam i tvoj stav. Osobito nakon Violine sterilizacije jer je njezin oporavak bio duži i teži. I priznajem, osjećala sam se krivom zbog toga što joj nije bilo dobro. Ali odluku za sterilizaciju nisam donijela zbog svoje komocije, već zbog nje same (2 lažne trudnoće u 2 mjeseca zajedno sa začepom uzrokovanog zbog čupanja dlake). Činjenica je da sterilizacija ima svoje pluseve, ali naravno i minuse. Treba priznati da zečevima život u stanu nije prirodan. Realno u prirodi žive kratko, a jedini cilj im je proširiti vlastiti genetski materijal (kao i ostalim vrstama). A s povećanjem dujine života povećava se i rizik od različitih bolesti, pa i tumora.
Viola slika Jura slika
Epimedia
Zečić
Zečić

PostPostao/la Magnetika de la Jazz » pon svi 28, 2012 9:31 am

Totalno...vidim da smo se skužile :zeko8: :zeko8: :zeko8: Opće poznati promlem sa pismenim porukama...uvijek se nešto krivo skuži :zekoo6:
I'm late / I'm late / For a very important date. / No time to say "Hello." / Goodbye. / I'm late, I'm late, I'm late.

(\_/)
(='.'=)
(")_(")

http://www.youtube.com/watch?v=3oRKvpZ7 ... re=related
Magnetika de la Jazz
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Mima1 » pon svi 28, 2012 10:06 am

Bok svima... Ovako ja sam nova u ovome znači ovo mi je prvi forum ikada.. :zekoo3:
Ja se ispričavam što ovako upadam ali imam hitno pitanje ili situaciju .. kako hočete :)
Moja Mima sad već stara 1 godinu i mjesec dana.. parila se prije nekih mjesec dana i od toga se strahovito udebljala.. muči me jer znam da je već trebala okotit .. trbuščić joj je jako tvrd i probala sam sa onim palpacija donjeg abdomena osjetim neke kvržice ali nije mi jasno to već traje 30 i nešto dana a ona gnjezdo nije napravila.. neznam šta da radim .. bili smo kod veterirana koji nezna bogzna što o kunićima.. ali reko je da je gravidna po veličini i tvrdoći trbuha... čitala sam nešto o tome da kunići imaju gornu granicu prve okotnje a to je do 12 mjeseci starosti i onda dolazi do srastanja zdjelice ... te da je nakon toga trudnoća za bebe i mamu jako pogubna :( .. molim vas za pomoć jer neznam šta da radim.. mima se dosta usporila od tad i drugačije se ponaša dosta je postala agresivna ali to mogu kontrolirati... samo neznam šta se dešava :( POMOĆ :omg: Mima je patuljasti lavoglavi zeko
Mima1
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » pon svi 28, 2012 10:40 am

Napisi odakle si da ti se mozee preporciti veterinar nekakav.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Mima1 » pon svi 28, 2012 10:44 am

Velika gorica... ako znaš možda.... ali reko mi je ovaj kod kojeg sam bila da nije baš poželjno da ju puno nosam :/ Preporučili su mi fakultet al tamo je dosta skupo sam čula ...
Mima1
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » pon svi 28, 2012 10:47 am

Cuj ja ti samo za Zagreb mogu preporuciti,za V.G. nema nista koliko vidim:
Veterinarska ambulanta Buba
(POPUST 20% ZA CLANOVE UDRUGE)
Bruno Ljolje, dr.vet.med, Tomislav Šegota, dr.vet.med, Saša Dujanović, dr.vet.med, Dubravka Štromar, dr.vet.med
Selska 92d
Zagreb
tel. + 385 (0)1 37 71 761 od 0-24
tel. + 385 (0)1 30 90 933
http://www.buba-vet.hr
Radno vrijeme je 9-20 h i subotom 9-13 h
Imaju digitalni rtg uredjaj

Za hitne intervencije nazvati fiksni telefon gdje ce vam izdiktirati mobitel dezurnog veterinara!

Ovo je zbilja ambulanta koja zna sa kunicima....nisi tako daleko tako da ako mozes,idi tamo...bolje to nego sada se u toj situaciji igrati sa neiskusnim veterinarima...ako je zecici potreban carski rez ili nesto,ako postoji problem,da se to obgavi kako treba. Nisu skupi a i platiti mozes po zavrsetku terapije,postupka ili cega vec.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la sanjita » pon svi 28, 2012 10:49 am

Javit ce se nadam se netko jos iskusniji tko se bavi parenjem da ti kaze sto mozes uciniti jos.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Mima1 » pon svi 28, 2012 10:57 am

Hvala ti .. zvala sam idem još dns tamo .. puno hvala :)
Mima1
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » pon svi 28, 2012 11:02 am

Sretno,nadam se da ce sve izaci na dobro...i javi sto se desava sa zecicom.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Mima1 » pon svi 28, 2012 11:39 am

Imam još samo jedno pitanje... dali je moguće da je to lažna trudnoća?.. žao mi je što smetam :/
Mima1
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » pon svi 28, 2012 11:44 am

Puno srece tvojoj zekici zelim i tebi naravno i nadam se da ces sto pre naci pomoc!
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la virion » pon svi 28, 2012 11:46 am

Od lažne trudnoće ne bi bio tvrd trbuh. Simptomi lažne, iz mojeg iskustva, su kopanje, izrada gnijezda i na kraju čupanje dlake. Odi što prije u Bubu, imaju i rtg, ako je potrebno, mogu slikati, mogu vaditi krv i napraviti analizu... Ono što je najbitnije, traži muške veterinare, nemoj ići kod veterinarki...
slika
slika
virion
Zečić
Zečić

PostPostao/la Mima1 » pon svi 28, 2012 11:51 am

Dobro hvala... Dns već imamo dogovoreno kod veterinara :) .. rekli su da mora na rengen da se vidi šta je zapravo... Javit cu vam šta je bilo još jednom hvala puno... :zeko3:
Mima1
Kunić
Kunić

PostPostao/la virion » pon svi 28, 2012 22:16 pm

Mima1 je napisao/la:Dobro hvala... Dns već imamo dogovoreno kod veterinara :) .. rekli su da mora na rengen da se vidi šta je zapravo... Javit cu vam šta je bilo još jednom hvala puno... :zeko3:

Kakve su novosti?
slika
slika
virion
Zečić
Zečić

PostPostao/la markiza » sri svi 30, 2012 11:40 am

Hej sta ti je sa zekonjom jel sve uredu? :zeko10:
markiza
Super Zek
Super Zek