kuki71 je napisao/la:Lady Stardust je napisao/la:kuki71 je napisao/la:Šta ne bi to trebao biti rex?
Vidim ja da kuki71 ne zna sto je rex
Čovjek uči dok je živ, pa tak i ja...
Soory...ipak ispada da ja lekciju znam (što je rex kunić), pa da naučite i vi:
Kontaktirah gospodina koji piše za ovu stranicu, a koji je uvaženi međunarodni sudac za kuniće te autor Standarda za kuniće, te ga pitah -
Da li mi možete reći nešto o pasmini kunića pod nazivom KAŠMIR REX?
Njegov odgovor:
Postovani!
Ne razumijem vase pitanje.Mislim da ste me pitali o KAŠMIR KUNIĆIMA.
Termin CASHMERE se koristi za DUGODLAKE KUNIĆE.
Ako me pitate za njih da o njima vam mogu reci da postoji pasmina
CASHMERE LOP i MINIATURE CASHMERE LOP
CASHMERE LOP
je ovnoliki kunić tezine od 2,15 kg - 2,38 kg.
Duljina dlake mu se krece od 3,81-5,08 cm
Dozvoljen je u svim cistim bojama kao i sarac te u ostalim varijacijama obojenja.
Dosta je zastupljen u UK i USA .Kod oznacavanja koristi prsten velicine "D".
MINIATURE CASHMERE LOP
je patuljasti dugodlaki ovnoliki kunić.
tezina mu je 1.60 kg
Duljina dlake mu je od 3,8-5,0 cm
Takodjer je dozvoljen u svim bojama.
Kod oznacavanja koristi prsten velicine "C".
Podaci za CASHMERE koristeni iz BREED STANDARDS The british Rabbit Council SECOND EDITION 2006-2010
Ti CASMERE kunići nisu u Europa standardu 2003 i ne sude se u Europi.
Razlika izmedju europskog i anglosaksonskog ocjenjivanja je velika.UK i USA priznaju puno vise pasmina i boja i njihovo ocjenjivanje je puno liberalnije nego europsko.
Upravo pisem clanak o REX KUNIĆU za www.zecovi.net .U tom clanku cu objasniti sve boje rex kunića i patuljastog rex kunića.
Kod rex kunića je jedina novost da je standardiziran ASTREX KUNIĆ koji ima kratko krzno kao rex kunić ali upredeno kao afro frizura.Dozvoljen je u svim cistim bojama.Biti ce detaljno objasnjen.
Dakle, niste uzgojili kašmir rexa, samo su njegovi roditelji rexovi, s upitnim daljnjim rođacima...
Nažalost, nije ni ASTREX KUNIĆ, jer nema kratko krzno...
Kunić za kojeg vam je neka uzgajivačica (vjerojatno uzgaja one za klopu s obzirom na znanje koje ima) potvrdila da se radi o Kašmir rexu, prekrasan je zeko kojaga bi svatko normalan poželio imati...tako da pasmina uopće ne igra nikakvu ulogu, ali nema smisla da kolaju netočne informacije i da bilo tko izmišlja pasmine.