pomoc.hitno

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Re: pomoc.hitno

PostPostao/la altan » sri tra 15, 2015 10:07 am

Uvijek mozes dati cjedenu narancu umjesto ananasa
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la memsi » čet tra 30, 2015 11:04 am

Hvala na savjetima,ponovo imamo problem,ali se bojim otici kod veterinara jer znam da ce eksperimentisati na mom zeki.
Vec dva dana mi je cudan,jede,ima i kuglice (ali tek poslije 16:00,i to je vec dugo tako,i bude ih dosta),trckara po stanu,ali ne kao prije,toliko se naduvao,i poslije kuglica je naduvan,od juce mu dajem espumisan kapi,ali nece u vodu kad ih stavim,nekako najlakse ide da ih lize iz moje ruke,jesam li pogrijesila jer nisu pomijesane sa vodom?Danas ni stomacic nije tvrd kao juce,ali je jos naduvan,imate li kakav savjet,ili slicno iskustvo? H da,dok ga posmatram vidim cudne otkucaje,ne znam da li je do disanja,ili nesto drugo,ali prije ovog sam sigurna da nije tako bilo :(
memsi
Kunić
Kunić

PostPostao/la memsi » čet tra 30, 2015 11:22 am

Pozdrav,
Hvala na savjetima,bas ste mi pomogli,javljam se ponovo,jer se bojim otici kod veterinara znam da ce eksperimentisati na mom zekanu.
Cudan mi je vec par dana,naduvao se i vidim da ga nesto muci.Jede normalno,seta po stanu ali nema vise veselog skakutanja.Kuglice ima (ali tek poslije 16:00,i to je vec dugo tako,ali do sutra ih bude dosta,normalne su,i davala sam mu malticu),ali me brine ta naduvanost,od juce mu dajem i espumisan kapi,ali odbija ih sa vodom,pa najlakse ide da ih lize iz ruke,jesam li pogrijesila jer nisu u vodi?
Ali od svega,najvise me brine dok je miran,ne znam kako opisat,ne znam jel cudno i ubrzano dise,ili je od stomaka,ali se vide neki cudni pokreti (otkucaji),djnas stomacic nije tvrd kao juce,da li neko ima slicno iskustvo,savjet?Toliko se bojim da ponovo ne bude kao prosli put :(
memsi
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » pet svi 01, 2015 20:53 pm

Procitaj na forumu mislim da neko daje i parafinsko ulje za nadutost. Ukucaj u pretrazivac foruma nadutost i pokazace ti neke od rasprava vezano za to i videces koji su saveti davani. Javi kako je zeko?
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la memsi » pet svi 01, 2015 22:48 pm

Hvala na savjetima,ocajna sam,ne mogu da vjerujem da ni u susjednom gradu veterinari nemaju iskustva sa zekama.Citala sam po forumu,sutra cu u potragu za parafinskim uljem.Dala sam mu danas sok od narandze,espumisan kapi i malticu.Ima i kuglica i to dosta,ali me brine to sto i dalje vidim one tzv.otkucaje.Moj zekan je malo divlji,nece u krilo,a mazit ga mogu kad to dozvoli i to samo da je na svojim nogama,spricu nece u blizini,apsolutno nista na spric tako da ne znam kako sa tim uljem,i kapi idu u cjedjenu narandzu,ni ja vise nisam dobro od tolike brige :(
memsi
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » čet svi 07, 2015 8:31 am

ne trebas davati parafinsko uljue..ono je za zacep da hrana i dlake lakse izadu ..ne znam na kakve trzaje mislis..ako ima kuglica i ako normalno jede i trckara onda vjerojatno nije nista.
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la markiza » sri svi 20, 2015 21:29 pm

Altan, zar mi se cini ili sam procitala negde na forumu da se za nadutost isto daje parafinsko ulje? :huh: Mislim da je neko to pisao ko je pobornik parafinskog ulja (isti nek me izvine ako sam ga bespravno prozvala ) :hm: ili mi se sve pomesalo od silnog citanja postova u zdravstvenim raspravama? :blink: :wub: :blush:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » pet svi 22, 2015 20:37 pm

Je, dobro si procitala. Parafinsko ulje bih dala u slucaju da zeko ima zecp i napreze se da izbaci kuglice, ali parafin nece pomoci pri nadutosti vec samo "podmazuje"..isto tako s parafinom ne treba pretjerivati jer je navodno kancerogen.
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la markiza » pon svi 25, 2015 18:36 pm

Hvala altan :blush:
markiza
Super Zek
Super Zek

Prethodna