Zecica cvili

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Re: Zecica cvili

PostPostao/la dHarma » uto stu 06, 2012 20:02 pm

Meni se cini sasvim normalno da sad imas problem, do sad je bila na palcu i mogla je da radi sta je htela i niko je nije naucio kako da se ponasa u zatvorenom prostoru.. Odatle potice to vrsenje nuzde gde god stigne.. Sto lako moze da se resi sa plasticnim wc-om i odgovarajucom podlogom.. Drveni paleti su savrseni, ne smrde i ne raznose se.. Zeku lako mozes da naucis na wc samo da imas malo strpljenja i volje..
Sto se dlaka tice to se isto da resiti lako par dana aktivnog cetkanja (posto je verovatno u fazi linjanja)..
Isto bi trebalo da razmislis o tome da je ona dok je bila napolju razvila zimsku dlaku i sad je usla u topli prostor i resava se "viska" sto moze da joj napravi problem kad je sad vratis napolje jer lako moze da se razboli i onda postaje komplikovano.. Znaci kad odlucis gde ce provesti zimu nema setanja napolje, unutra jer je jako stetno po nju!
Moje iskustvo posle 7 godina sa zecevima u stanu je da se sve da lako resiti ako im posvetis vreme, u pocetku ce ti trebati vise vremena i strpljenja... dok posle nekog vremena nista od toga ti nece predstavljati problem.. Ima ljudi koji u stanu drze orijase koji imaju po 5kg i sve to prolazi bez problema..
Kao sto je Pahuljica_Ri rekla sigurno imas kunica, a ne zeca :)
Jos jedna stvar, kod kog veterinara je vodis?
Posto nisu svi tako strucni sto se tice zeceva i malo njih zapravo zna nesto o njima.. prosto ih ne uce toliko na faxu koliko su skoncentrisani na npr pse i macke..

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la oktopod » uto stu 06, 2012 21:02 pm

Odneli su ga moji roditelji, već se osećam kao g... ali verujte ljudi, toliko se llinja da je to strašno...ima puno onih sitnih sitnih dlaka koje lete posvuda, čak je i oko počelo da me peče, malo su mi oči alergične na svašta.

Meni je mali stan, kuhinja je u sklopu dnevne sobe i nema uopšte veze gde se zeko kreće sa dlakama, jednostavno čim otvorim vrata od terase ili malo promaje, to se pojavi na sve strane.

Čitao sam još malo o problematici, izgleda da moja prolazi kroz lažnu trudnoću, simptomi koji dodatno ukazuju na to su da je po kavezu htela sve da premesti, zubima pomerala činije, peškirić na kućici je čupala i htela da ga preuredi, čak sam primetio i simptom čupanja dlaka sa ručica, ja sam mislio da ona u stvari čupa prljavštinu koja na rukama ostane posle umivanja, a izgleda da je čupala dlaku sa ručica, to je jedan od simptoma lažne trudnoće... :zeko4:

Ma svaka vama čast za trud, ja ponavljam jako volim životinje ali nisam ni mazohista, za dva dana sam imao pun stan dlaka, garderoba, pokrivač na krevetu, smrdljive čaršave ispišane i pune dlaka, znači nisu za pranje u mašini, krpe kojima sam prao dno kaveza pune dlaka, imam pravo da vam kažem premalo volje da se nosim sa nepotrebnim problemom, ništa joj neće faliti u starom smeštaju još 10 dana kad je tamo već tolike godine, a posle je moji nose u stan, kaže otac da prošlih godina nije mogao zimi klimu da upali niti promaju napravi na brzinu koliko se dlaka digne u vazduh, a oni imaju veći stan, sa praznom sobom pa mogu sebi da priušte "haos" u jednoj prostoriji :zeko7:

Mnogo mi je teško, na čas pomislim da sam bio ishitren, a onda se setim haosa posle samo dva dana i tako u krug proživljavam psihičke patnje za zekom :zekoo8:
oktopod
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » sri stu 07, 2012 6:31 am

Jadan zeko :zeko4:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la bibika » sri stu 07, 2012 19:36 pm

markiza je napisao/la:Jadan zeko :zeko4:

potpisujem :sad:
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la oktopod » sri stu 07, 2012 19:55 pm

dharma, tek sad vidim poruku....

Mislio sam da je vodim kod veterinara Vesna u Mirijevu. Znam da je za pse doktorirala, a za zečeve videćemo, nosili smo joj morsko prase jednom, mada je imalo očigledan problem za jednog veterinara, šugicu, koja je nestala posle par dana tretmana i nikad više ni jedan problem nije imalo :zeko2:

A šta da vam kažem ljudi...nije da je oćelavila od linjanja ali baš dosta dlaka ima...volim životinje ali baš da udišem i jedem dlake koje se zavlače i u najsitnije otvore u stanu, baš nešto i nisam za...

Nije njemu loš smeštaj gde je sad, a biće kod mojih preko zime tako da ne morate da brinete, preko zime nikad ni nije napolju bukvalno već celu onu kućicu unesemo u staru kuću, nije pretoplo ali nije ni kao napolju, a videću sa veterinarom da li je kasno, potrebno i preporučljivo da se kastrira, javiću vam sve šta sam uradio za nedelju dana...

Nismo mi ni hteli zeca, "uvaljen" nam je kao poklon sestri a na kraju moji brinu o njemu...i eto živi već dugo bez nekih tegoba...živahan je on, skakuće, istražuje, samo ima te trenutke kada sedi kao sfinga i pomalo zacvili i što se preterano linja. Možda za vaše standarde, vas koji ste navikli i koji ste spremni da platite tu cenu to i nije preterano, meni lično jeste.

Nadam se da me razumete i da me ne mrzite :zeko4:
oktopod
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » čet stu 08, 2012 6:13 am

Pa ne mrzim te nego mi je zao zeke, nisam ni ja pristalica zivotinja u stanu kad je necisto i kad se s vrata oseca da zivotinja zivi unutra. Moje mame maceha je imala macke i one su bile i napolju i unutra ulazile u kucu kad su i kako htele, a ona nije prstom mrdala, nista nije cistila po kuci, to je bilo strasno dlake su letele po svuda a s vrata se osetila ili macja mokraca ili taj njihov neki miris ne znam tacno sta je bilo u pitanju, samo znam da to vreme dok je deda bio ziv ja nikad nisam mogla nista da jedem u toj kuci, cak nisam mogla ni da pricam imala sam utisak uletece mi dlaka u usta. :sick: Posle dedine smrti smo joj napravili mali stancic u dvoristu i tamo isto ima macke, mada sad ih malo manje pusta unutra, ali opet ne cisti, mada slabo i idemo kod nje pa se i moze izdrzati toliko, kad odemo na kafu, kulture radi. Ljubimac je obaveza, a ti verovatno tu obavezu ne zelis ili ti je tesko prihvatiti jer moras redovno da cistis , provetravas, usisavas i da cesljas zeku.
Javi kako je zeko? :zeko2:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la oktopod » čet stu 08, 2012 12:58 pm

Pre će biti da mi je teško da prihvatim, ali iz prostih razloga, radim u firmi 12 sati dan pa 12 sati noć pa sam dva dana slobodan i ta dva dana obično idem na plac da radim oko voća. Kad sam kući želim samo da legnem...svestan sam bio rada oko zeca, ali baš svaki dan da usisavam i brišem po celom stanu, a opet bez konkretnih rezultata (dlaka u hrani odmah nakon usisavanja) nemam snage pre svega a ne volje. :wub: i da ne pričam o dugoročnim problemima, na šta bi stan ličio nakon par meseci kad se to zavuče svuda..

Javiću šta se dešava za nedelju dana, nije njemu ništa takoreći, isto se ponaša svake zime, nego je prvi put bio kod mene, spavao mi pored kreveta pa sam malo više obratio pažnju i isparanojisao za sve :lud:
oktopod
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » čet stu 08, 2012 13:27 pm

Pa dobro na tebi je odluka u svakom slucaju, zeki samo treba da ima prostora i puno puno sena i naravno da se ne mrzne i da ne bude usamljena ako to ispunjava onda je dobro. :D
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la oktopod » čet stu 08, 2012 13:37 pm

Jedino što je usamljena, a hladno joj možda bude tek kad krenu minusi, zato zime provodi u stanu :zeko5:
oktopod
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » čet stu 08, 2012 13:44 pm

Pa nemoj da ti bude sama :zekoo4: zar nisi rekao da ce kod roditelja da ti bude valjda ima neko tamo ko se moze malo sa njom igrati? i maziti je ? :zeko10:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ars » čet stu 08, 2012 16:01 pm

oktopod je napisao/la:Pre će biti da mi je teško da prihvatim, ali iz prostih razloga, radim u firmi 12 sati dan pa 12 sati noć pa sam dva dana slobodan i ta dva dana obično idem na plac da radim oko voća. Kad sam kući želim samo da legnem...svestan sam bio rada oko zeca, ali baš svaki dan da usisavam i brišem po celom stanu, a opet bez konkretnih rezultata (dlaka u hrani odmah nakon usisavanja) nemam snage pre svega a ne volje. :wub: i da ne pričam o dugoročnim problemima, na šta bi stan ličio nakon par meseci kad se to zavuče svuda..

Javiću šta se dešava za nedelju dana, nije njemu ništa takoreći, isto se ponaša svake zime, nego je prvi put bio kod mene, spavao mi pored kreveta pa sam malo više obratio pažnju i isparanojisao za sve :lud:

Mi imamo dva zeca koji se upravo ekstremno linjaju, ali stvarno ekstremno, u garsonjeri. Svaki dan usisavamo, detaljno, brišemo, luftamo stan, furminiramo ih i to bude prošlo. To je sve dio imanja ljubimca. I mogu ti reći da nikad nikome nije stan izgledao kao da imam zečinjak unutra. To što mi stalno skupljamo dlake, to nitko ne vidi ;D Žao mi je što je sama :sad: Kužim te donekle jer i ja sam osjetljjiva na dlake, ne fizički nego više psihički, zgade mi hranu i sl., ali oni nisu krivi za to i zato nastojimo da ne ispaštaju zbog toga. Ne bi ti stan ništa posebno bio grozan nakon par mjeseci, pa nije da ne čiistiš stalno.
A i za wc... naravno, nije naučena na wc i zato je bila neuredna. Daj joj još jednu šansu, ali strpljivo radi s njom i naučit će. Svi nauče, pa i najveći prasci (kao moja) :)
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la oktopod » čet stu 08, 2012 18:19 pm

Pa biće kod roditelja preko zime, a preko leta je na placu, obiđemo je jednom dva puta nedeljno, a nekad je neko tamo i cele nedelje...svaki dan je hrani moja tetka, ali to je sve što mogu od nje da očekujem, da ne objašnjavam sad..

Opet da se opravdam, muči me savest, ali ja ne mogu svaki dan da sređujem za zecom, inače sam lenj i zapušten na trenutku, nisam tip za imanje ljubimca u stanu, tako da je poštenije da joj pružim barem koliko mogu. Nisam ja kupio ljubimca, izigrao se pa šutnuo, to nam je nametnuta, neželjena obaveza..
oktopod
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » pet stu 09, 2012 0:52 am

U redu je kad covjek prizna da jednostavno nije za nesto i gotovo. Ljudi se zaletavaju nazalost sa svim i svacim pa shvate da nisu za to. Bolje da je na drugom mjestu zeko nego da je kod tebe nezeljen jer zivotinja to osjeti. Ne uzimaj zivotinje vise jer tesko da ti dlake nece ostajat po stanu i to je to :)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la markiza » pet stu 09, 2012 8:15 am

Pa to sto te muci savest je sto i sam znas da ni ti ne bi voleo da te neko nosa tamo vamo i da budes sam samcijat :sad: svako zivo bice treba drustvo. lepo je sto priznajes da si lenj :D ustvari to sam ti htela ranije napisati ali nisam zelela da pomislis da zelim da te uvredim :nowink: vecina muskaraca posle posla dodje kuci i ima utisak da ne treba nista vise da radi, meni moj muz pomaze ali ni on nije sasvim svestan da ja radim dva posla, kao i vecina zena. Svaka zena kad dodje kuci sprema rucak, stavlja ves da se pere, pegla ves, sudove pere ili stavlja u masinu da ih pere ali i to iziskuje vremena :blush: i bez obzira koliko muz i zena delili poslove opet malo vise uvek pripadne zeni :ljut: :D a ti iz tvoje price vidim da zivis sam pa onda ti moras i zenske poslove po kuci raditi pa ti je zeko onda jos plus obaveza :D ali dobro zeko nije kriv sto je kupljen :sad: ima i on svoje opravdanje sto ti je "na teretu" :wink: bitno je da ucinis za zeku sto vise mozes i kad imas ta dva slobodna dana uzmi bar jedan i obidji je da se malo pomazite nece ti za toliko dlake smetati :wink: :D i poljubi zeku jednom umesto mene :blush:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la oktopod » pet stu 09, 2012 8:29 am

Nije zeko neželjen, ja mnogo volem tog zecova, neželjene su njegove dlake a i žao mi ga dok sam na poslu ili nisam kući :zeko4:

Nisam ni toliko lenj, ali radim u firmi, radim na placu fizički, radim po stanu, zaista se umorim od svega da me dočekaju još i dlake i ispišan parket...znam znam da se naučiti, treba ga četkati, ali kad...kad treba da odmaram ja u stvari sebi namećem kućne poslove..uglavnom, za 5 dana je kod mojih u stanu, biće mažen i pažen :zeko5:
oktopod
Kunić
Kunić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan