Molim savjete

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Molim savjete

PostPostao/la Bonnie » pet tra 20, 2012 13:25 pm

Neznam da li ima ovakva tema jer ja stvarno nisam našla pa ako postoji ispričavam se.Dakle,jučer sam kupila lavljoglavog kunića,dečka i star je 2 mjeseca.Htjela sam da moj drugi kunić (ženski) ima društvo.Znam da je vrijeme od jučer do danas jako malo da bi se zeko potpuno prilagodio novim ljudima i novom prostoru.Jučer je sam izlazio i ulazio u kavez,šetao je po sobi s mojom ženkicom i penjao se po kutijama,ali čim bi ja napravila slučajno neki nagli pokret on bi se uplašio i pobjegao.Znači,dok se ja ne mićem ili nešto radim od slobodno ide i istražuje.U kavezu samo leži i ustane se da jede i pije vode i protegne se.Kada je vani nije baš živahan.Zdravstevinh problema nema jer poznam čovjeka koji mi ga je prodao i radio je u veterinarskoj i cijepio mi psa kada sam bila i ne bi lago,a i kunić ne izgleda bolesno.Ispričavam se još jednom i molim vas nemojte misliti da se nisam informirala o kunićima prije kupnje,dvije godine sam to planirala tako da...Ne bih htjela da mi kunići budu loše,bolesni i slično.Htjela bih da ostanu samnom što duže vrijeme jer ih stvarno volim i dobivaju samo najbolju hranu i sijeno koju mogu da kupim.Bilo kakav savjet oko zeke bi mi pomogao jer znam da ima dosta ljudi na ovom forumu koji su spremni pomoć.Hoće li se onda stanje moga zeke popravit nakon par dana kada se više privikne na mene i okolinu?Hvala puno unaprijed!
Bonnie
Kunić
Kunić

Re: Molim savjete

PostPostao/la Zec Vice » sub tra 21, 2012 19:22 pm

nemoj se brinit ništa,on je još preplašen jer je tek došao,ali kada se malo privikne,bit će on opušteniji :)
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zeko Simba » sub tra 21, 2012 19:25 pm

Samo strpljenja malo :)
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Bonnie » sub tra 21, 2012 19:37 pm

nadam se..još uvjek je isto,ali barem se ne opire kada ga uzmem u ruke i mazim.mislim da mu to paše.
samo držim fige da se prilagodi i da ga mogu mazit normalno i da se ne poji svaki put kada se ja pomaknem.
hvala na odgovoru.
Bonnie
Kunić
Kunić

PostPostao/la Magnetika de la Jazz » ned tra 22, 2012 12:46 pm

Skroz normalno ponašanje bez brige ;) novi mirisi, novi prostor,ljudi... Kako bi se priviknuo na toj miris stavi neku maju koju si nosila (neku koja ti je starija i nije draga jer postoji potencijal piškenja i žvakanja :D ) kod njega u kavez da se navikne na tvoj miris ;) Lezi na pod i čekaj da ti se on približi, ponjuška te malo...probaj ga polako pomaziti ako ne ide nemoj forsirati daj mu vremena...ja sam s Damirom imala razne akcije jer je on došao pod drugim uvjetima...preplašen i divlji :D Prvih mjesec dana sam znala da imam zeca jedino po kuglicama i pojedenoj hrani i vodi...zeko je stalno bio iza plakara :D
I'm late / I'm late / For a very important date. / No time to say "Hello." / Goodbye. / I'm late, I'm late, I'm late.

(\_/)
(='.'=)
(")_(")

http://www.youtube.com/watch?v=3oRKvpZ7 ... re=related
Magnetika de la Jazz
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Bonnie » pon tra 23, 2012 17:59 pm

Mislila sam nešto stavit,ali nisam znala hoće on to pojest pa da se ne bi zagušio ili mu nešto bilo.
Hvala puno!
Bonnie
Kunić
Kunić

PostPostao/la lucija » pet srp 06, 2012 9:46 am

On se boji,nije se navvikao ni na tebe ni na okolinu,ali će se naviknuti uskoro,nemas brige. :zeko2:
Zeko Paškooo
lucija
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » pet srp 06, 2012 10:07 am

Nije to nista strasno i moj zeko je plasljivko najveci na svetu on se i danas dan uplasi ako slucajno napravim neki pokret nagli ili ako se samo moja senka nekako pojavi, kad sunce bije kroz prozor, pobegne glavom bez obzira :D i najbolje se oseca kad smo u istoj ravni= ako ja legnem naspram njega, onda se oslobodi, onda mi sam pridje pa skace po meni, njuska me i licka a ja mogu da mu radim sta hocu. Tako da ako bude izlazio iz kaveza, lagano malo dalje od njega legni on ce ti sam prici mozda ne prvi put ali posle ce sigurno kad vidi da nisi u obliku diva :wink:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la lucija » pet srp 06, 2012 12:19 pm

markiza je napisao/la:Nije to nista strasno i moj zeko je plasljivko najveci na svetu on se i danas dan uplasi ako slucajno napravim neki pokret nagli ili ako se samo moja senka nekako pojavi, kad sunce bije kroz prozor, pobegne glavom bez obzira :D i najbolje se oseca kad smo u istoj ravni= ako ja legnem naspram njega, onda se oslobodi, onda mi sam pridje pa skace po meni, njuska me i licka a ja mogu da mu radim sta hocu. Tako da ako bude izlazio iz kaveza, lagano malo dalje od njega legni on ce ti sam prici mozda ne prvi put ali posle ce sigurno kad vidi da nisi u obliku diva :wink:

Potpisujem,i moja Lily (R.I.P) je bila ista.Oni vise vole kada ti npr. sjediš ili ležiš na podu,jer si tako u njihovoj razini.A to za nagle pokrete,ma samo mu se polako priblizavaj i naviknut ce se. :zeko6:
Zeko Paškooo
lucija
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » pet srp 06, 2012 12:34 pm

lucija je napisao/la:Potpisujem,i moja Lily (R.I.P) je bila ista.Oni vise vole kada ti npr. sjediš ili ležiš na podu,jer si tako u njihovoj razini.A to za nagle pokrete,ma samo mu se polako priblizavaj i naviknut ce se. :zeko6:

Pa da, sto lucija kaze ,bitno je veliko strpljenje :D ja sam inace uvek hitra i brza, a sa zekom se ponasam, znas ono kad si toliko umoran da jedva mozes malo ruku da podignes, e tako, kao da sam najumornija i da ne mogu nista brzo da uradim i sve polako. Onda on kad vidi da si "nemocna" sigurno ce ti prici :P
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la cupko » sri srp 18, 2012 20:23 pm

Pozdrav svim ljubiteljima kunića! :)
Moj zeko je star 6 mjeseci i nervira me njegovo ponašanje. Jako je nedruštven. Ne dozvoljava mi da ga mazim niti da ga uzmem. S obzirom da živi na balkonu često želim da ga iznesem napolje ali ne mogu nikako da ga uhvatim tako da uglavnom vrijeme provodi na balkonu koji i nije baš veliki. Dok je bio manji to je bilo jako lakše. Šta da uradim kako bi se to promijenilo? Molim vas pomozite. Unaprijed hvala.
cupko
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » sri srp 18, 2012 22:58 pm

Pa prvo moras biti strpljiv :) Zeko mali je plasljiv i on ispituje tvoje namere ako ga pomazis a on se odmakne ili ode pokusaj ponovo ali u nekom lezecem polozaju znaci da budes u istoj ravni sa zekom. Onda kada vidi da ti je jedina namera da se mazite on ce se sam namestati kasnije za mazenje. A ako samo legnes na pod a ne diras zeku on ce sam prici da te onjusi, ti polako uhvti priliku da ga pomazis, zeko je radoznao i on ce tako da te njuska da bi te spoznao. I tako kad te "upozna" onda mozda dobijes i neku pusu od zeke :P
Ako zelis da ga podignes, mada, to zeke nikako ne vole, dok se kasnije ne naviknu, uzmi ga jednom rukom za guzu drugom ispod prednjih sapica i tako ga podigni, najbolje je da ga prislonis na grudi i da ga mazis i tako se nosenja nece vise plasiti. Kad ga spustas onda moras ti prvo na kolena da kleknes i onda sa te visine da ga pustis ili skroz do poda sa njim da se spustis i samo otvoris ruke da ti izadje iz zagrljaja, tako se zeko nece vise plasiti nosenja.
Eto to je neki moj savet :D
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » čet srp 19, 2012 0:32 am

cupko je napisao/la:Pozdrav svim ljubiteljima kunića! :)
Moj zeko je star 6 mjeseci i nervira me njegovo ponašanje. Jako je nedruštven. Ne dozvoljava mi da ga mazim niti da ga uzmem. S obzirom da živi na balkonu često želim da ga iznesem napolje ali ne mogu nikako da ga uhvatim tako da uglavnom vrijeme provodi na balkonu koji i nije baš veliki. Dok je bio manji to je bilo jako lakše. Šta da uradim kako bi se to promijenilo? Molim vas pomozite. Unaprijed hvala.

Cuj zeko koji zivi na balkonu i nije okruzen ljudima za razliku od zeca koji je u stanu slobodan i sa kojim je uvijek netko,naravno da nemoze biti toliko drustven ni mazan. Ne mozes ocekivati neznam kakvu privrzenost kad je naucio vjerojatno biti na balkonu dalje od vas....em sto su to plahe zivotinjice i nekima treba malo vise vremena da se naviknu na svoje ljude,a ovaj zeko je jos i na balkonu. Posveti mu se vise i krenite graditi svoj odnos od pocetka,ne mozes ocekivati napredak preko noci s obzirom na situaciju.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ars » čet srp 19, 2012 0:38 am

cupko je napisao/la:Pozdrav svim ljubiteljima kunića! :)

Bilo bi dobro da ga prebacite unutra ako je ikako moguće. Koja je poanta imati ljubimca koji nije s vama.. nije se navikao na vas i ni neće ako bude tretiran kao društvo za povremeno. Njima treba vremena da steknu povjerenje i da se naviknu na ljude, na mirise, pokrete, navike.. onda postaju društveniji i sve ide nekim svojim tokom čim se opuste.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la cupko » čet srp 19, 2012 9:41 am

markiza je napisao/la:Pa prvo moras biti strpljiv :) Zeko mali je plasljiv i on ispituje tvoje namere ako ga pomazis a on se odmakne ili ode pokusaj ponovo ali u nekom lezecem polozaju znaci da budes u istoj ravni sa zekom. Onda kada vidi da ti je jedina namera da se mazite on ce se sam namestati kasnije za mazenje. A ako samo legnes na pod a ne diras zeku on ce sam prici da te onjusi, ti polako uhvti priliku da ga pomazis, zeko je radoznao i on ce tako da te njuska da bi te spoznao. I tako kad te "upozna" onda mozda dobijes i neku pusu od zeke :P
Ako zelis da ga podignes, mada, to zeke nikako ne vole, dok se kasnije ne naviknu, uzmi ga jednom rukom za guzu drugom ispod prednjih sapica i tako ga podigni, najbolje je da ga prislonis na grudi i da ga mazis i tako se nosenja nece vise plasiti. Kad ga spustas onda moras ti prvo na kolena da kleknes i onda sa te visine da ga pustis ili skroz do poda sa njim da se spustis i samo otvoris ruke da ti izadje iz zagrljaja, tako se zeko nece vise plasiti nosenja.
Eto to je neki moj savet :D

Hvala ti puno na "prijateljskom odgovoru" :)
Malo mi je krivo što se zeko tako počeo skoro ponašati. Već sa 2 mjeseca je bio kod mene i super je bilo. Bio manji, stalno me grickao, lizao, skakao i hodao po meni. Sad se ponaša malo "divlje" :( Uništava sve redom, ali nebitno. Čitala sam već da zeko ne voli da mu šapice budu u zraku pa sam to i pokušavala izbjeći, svejedno, vidim da se sa njima ništa ne može na silu. Valjda ćemo uskoro postati bolji prijatelji. :happy: Veliki pozdrav tebi i tvom zekici. :zeko1:
cupko
Kunić
Kunić

Sljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan