Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica
markiza je napisao/la:Nije to nista strasno i moj zeko je plasljivko najveci na svetu on se i danas dan uplasi ako slucajno napravim neki pokret nagli ili ako se samo moja senka nekako pojavi, kad sunce bije kroz prozor, pobegne glavom bez obzirai najbolje se oseca kad smo u istoj ravni= ako ja legnem naspram njega, onda se oslobodi, onda mi sam pridje pa skace po meni, njuska me i licka a ja mogu da mu radim sta hocu. Tako da ako bude izlazio iz kaveza, lagano malo dalje od njega legni on ce ti sam prici mozda ne prvi put ali posle ce sigurno kad vidi da nisi u obliku diva
lucija je napisao/la:Potpisujem,i moja Lily (R.I.P) je bila ista.Oni vise vole kada ti npr. sjediš ili ležiš na podu,jer si tako u njihovoj razini.A to za nagle pokrete,ma samo mu se polako priblizavaj i naviknut ce se.
cupko je napisao/la:Pozdrav svim ljubiteljima kunića!![]()
Moj zeko je star 6 mjeseci i nervira me njegovo ponašanje. Jako je nedruštven. Ne dozvoljava mi da ga mazim niti da ga uzmem. S obzirom da živi na balkonu često želim da ga iznesem napolje ali ne mogu nikako da ga uhvatim tako da uglavnom vrijeme provodi na balkonu koji i nije baš veliki. Dok je bio manji to je bilo jako lakše. Šta da uradim kako bi se to promijenilo? Molim vas pomozite. Unaprijed hvala.
cupko je napisao/la:Pozdrav svim ljubiteljima kunića!![]()
Moj zeko je star 6 mjeseci i nervira me njegovo ponašanje. Jako je nedruštven. Ne dozvoljava mi da ga mazim niti da ga uzmem. S obzirom da živi na balkonu često želim da ga iznesem napolje ali ne mogu nikako da ga uhvatim tako da uglavnom vrijeme provodi na balkonu koji i nije baš veliki. Dok je bio manji to je bilo jako lakše. Šta da uradim kako bi se to promijenilo? Molim vas pomozite. Unaprijed hvala.
markiza je napisao/la:Pa prvo moras biti strpljivZeko mali je plasljiv i on ispituje tvoje namere ako ga pomazis a on se odmakne ili ode pokusaj ponovo ali u nekom lezecem polozaju znaci da budes u istoj ravni sa zekom. Onda kada vidi da ti je jedina namera da se mazite on ce se sam namestati kasnije za mazenje. A ako samo legnes na pod a ne diras zeku on ce sam prici da te onjusi, ti polako uhvti priliku da ga pomazis, zeko je radoznao i on ce tako da te njuska da bi te spoznao. I tako kad te "upozna" onda mozda dobijes i neku pusu od zeke
![]()
Ako zelis da ga podignes, mada, to zeke nikako ne vole, dok se kasnije ne naviknu, uzmi ga jednom rukom za guzu drugom ispod prednjih sapica i tako ga podigni, najbolje je da ga prislonis na grudi i da ga mazis i tako se nosenja nece vise plasiti. Kad ga spustas onda moras ti prvo na kolena da kleknes i onda sa te visine da ga pustis ili skroz do poda sa njim da se spustis i samo otvoris ruke da ti izadje iz zagrljaja, tako se zeko nece vise plasiti nosenja.
Eto to je neki moj savet
Natrag na Ponašanje i društveni život kunića
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.