Što staviti na pod gajbe?

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Što staviti na pod gajbe?

PostPostao/la vida » pet pro 14, 2007 11:08 am

Zanimaju me Vaša iskustva, što i da li šta staviti na pod gajbe zekaču. Kadica od gajbice je plasična i ma koliko malo bude u gajbici brinem se da mu je to tako bezveze. Dal mu staviti ono kao pjena, što se stavlja u kupaonu ili tepihić ili ništa? molim da mi pomognete u ovoj dvojbi.
proud bunny lover...
vida
Zečić
Zečić

PostPostao/la Kiara » pet pro 14, 2007 11:11 am

prvo sam ja stavljala piljevinu, ali je glupo trošiti novce, ako je plastika...pa može stajati sama...pak na drugi kavez koji je dolje od lima stavim mali tepihić, a ponekad i u onaj plastični...ali ti meni kavezi ne služe za ništa, oni su cijelo vrijeme pušteni, pa samo tamo obavljaju nuždu :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la moxa » pet pro 14, 2007 11:11 am

To bi grizli, kod nas nema nis na podu jer sta god sam probala stavit su sami razmaknuli da im bude cisto tako da sam se prestala trudit!
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Puffy » pet pro 14, 2007 11:22 am

Ništa ja sam sve isprobala sve raskopaju i samo rade nered i tebi i sebi, pa moraš stalno čistiti, bez brige, neće im biti hladno i ništa im ne fali ak nemaju ništa, plastika je sasvm dovoljna :D
Puffy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la sanjita » pet pro 14, 2007 18:08 pm

...moja kad je u pocetku bila zatvorena preko noci,imala piljevinu dole a u drugom kutu sijena,do jutra piljevina zavrsila zgurana u drugi kut gajbe a ona spavala na plasticnom dijelu :spava: ...sad nikako nije zatvorena,ulazi u gajbicu jesti i piti i sad ima dole onaj jastucic kaj na stolicama ljudi drze,u kutu sijena i super joj tak odgovara :) ...doduse neznam kak bi bilo da je stalno u gajbi jer sam dobila i ja dojam da vole spavat unutra samo na goloj plastici :wink:
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Charlie » pet pro 14, 2007 18:15 pm

Moj ima plastiku..ostalo ih smeta
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » pet pro 14, 2007 18:19 pm

nabolje nis, sanipet, piljevina ili sta god - u wc, dobro moji imaju ogradu i deku na podu i to je njihovo. ak im je vruce legnu se na parket i eto sve rijeseno :)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la astronaut » sub pro 15, 2007 11:52 am

ja isto nista ne stavljam.

sve sto sam probao nije mu pasalo..
buduci da je kavez jako veliki unutra ima jednog plisanog majmunica..pa kad mu je hladno stisne se uz njega i to mi se cini nekako najbolje..
astronaut
Kunić
Kunić

PostPostao/la renata » sub pro 15, 2007 12:09 pm

Stišće se on uz plišanca jer želi društvo...
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Njoklica » sub pro 15, 2007 12:12 pm

Moji vole u kućici samo plastiku, a vani vole piljevinu, a ni sijeno im nije mrsko za leći na njega. sad sam kupila slamu u peletima, Kloki ju ne šljivi, ali Njokla voli na njoj čubiti. Kad joj je toplo razgrne.
raspored kod Mravca diktira Njokla. Ovisi o raspoloženju.
Stalno su ima kavezi otvoreni, ali jako vole biti u njima. Nekako se podrazumijeva da je ono prostor samo njihov, a drugo dijelimo.
Njoklica
Zečić
Zečić

.......................

PostPostao/la PUCKO » sub pro 15, 2007 13:24 pm

...mozes probat na slijedeci nacin,vrlo korisna izvedba:

...pravac kod stolara i neka ti izreze dve jelove ploce ili sperploce dimenzija kaveza...predpostavljam da je kavez neke prosjecne dimenzije pa te ploce nece kostat vise od 100kn...

...na svaku drvenu plocu,njezinu polovicu...zalijepi neku jeftinu,najobicniju keramicku plocicu ili vise njih ako su manje(lijepit silikonom)...znaci da plocica pokriva pola drvene plohe....

...zasto!?...kako bi tvoj kunic imao izbora ukoliko mu je vruce ili hladno...
...zasto dvije ploce!?..ako jednu zapiski ili uprlja mekanom kakicom da je mozes oprat vodom i staviti susiti dok drugu koristi...
...sjeno mu stavi na sredinu pa ces vidjeti sto je umjetnik u premijestanju,stavit ce ga na stranu koja mu taj dan nece biti interesantna i to do zadnje travke...
...nemoj da ti zeko bude na plastici,to bi bilo kao covjek bos na linoleumu ili plocicama...sretno...
PUCKO
Zečić
Zečić

PostPostao/la mustra » sub pro 15, 2007 13:30 pm

hehe moji imaju zeleni tepih, da ih podsjeća na livadu :D :D
makar neznaju kaj je to :D
mustra
Zekonja
Zekonja

...............

PostPostao/la PUCKO » sub pro 15, 2007 13:42 pm

:D varalice :D
PUCKO
Zečić
Zečić

Re: ...............

PostPostao/la lucky » sri sij 16, 2008 13:41 pm

bokić, ja sam tu na forumu nova a i nova sam vlasnica jednog malog ovnolikog patuljastog zeke. čula sam da mu na dno gajbe stavim sjeno vidim da to nitko ne prakticira. daj me poučite??? i jos nešto trebam mu kupiti novu gajbu kolika ona mora biti s obzirom da je on patuljasti? :blush:
lucky
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » sri sij 16, 2008 13:47 pm

:D skoro svi patuljasti ovnoliki su od 2 kg na više :wink: tako da bi gajba ako neće biti stalni vani trebala biti min 90-100 cm
Na dnu mu staviš kako njemu paše - neki su na sijenu, neki na ručniku, a puno njih na ničemu jer se pokazalo da im smeta (sami sve odguraju u kuteve)

ps. dobrodošla! i stavi na fotke zekana :)
slika
Charlie
Moderator
Moderator

Sljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan