AGRESIVNI KUNIC - ŠTO NAPRAVITI

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Re: AGRESIVNI KUNIC - ŠTO NAPRAVITI

PostPostao/la markiza » čet srp 12, 2012 10:51 am

Pa mozda je to, pa nije ocekivao, ali ona je dosta stalozena i mnogo mirnija od mene i sve radi polako, al mozda ga nije lepo uhvatila. Nisam je nikad ni videla kako ga podize. Hvala na odgovoru :D
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la rinama4 » ned ruj 30, 2012 18:36 pm

POMOĆ
imam dvije zečice i zeca,ali pojavio se problem s jednom od zečica postala je opsana ali doslovce ne mogu je vise ni nahranit da me ne pokuša ugristi ,što napraviti u tom slučaju moja pretpostavka je da se takva promjena dogodila od kada sam ju nosila na pripust kod zeca zbog čega je tri dana provela u sebi nepoznatom okruzenju što sad uradit kako stvari dovestu normalu ,ako je netko imao slična iskustva pišite
hvala
rinama4
Kunić
Kunić

PostPostao/la renata » ned ruj 30, 2012 19:39 pm

Takva je jer je prošla stres, i jer si je ti prisilila na nešto što nije htjela. Nadam se da spavaš otvorenih očiju ako je puštena po noći, jer bi te iz osvete mogla i pojesti.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la markiza » ned ruj 30, 2012 20:44 pm

renata je napisao/la:Takva je jer je prošla stres, i jer si je ti prisilila na nešto što nije htjela. Nadam se da spavaš otvorenih očiju ako je puštena po noći, jer bi te iz osvete mogla i pojesti.

Izvini renata bas sam se nasmejala :zeko7: izgleda da bi i ti ujedala :wink: kad neko uradi nesto zeki ili si stvarno mislila to sto si napisala? :blush:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la renata » ned ruj 30, 2012 21:05 pm

samo se smij...u slučaju da ikome padne davati na pripust zekanicu, a o tome pojma nema, ne zna da se ona "pripušta" kada bude spremna za prispust, a ne kad njen "vlasnik" želi da ona rodi bebe - DA, POJEST ĆE PO NOĆI SVOJU VLASNICU-VLASNIKA IZ OSVETE! zato pamet u glavu...zečevi su vragovi.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la renata » ned ruj 30, 2012 21:09 pm

Markiza...da, grizem. Pun mi je kufer već ovakvih idiotarija! Nek nju starci odvedu na tri dana nekom kretenu pa ću je ja pitati kako joj je nakon njegovog iživljavanja tri dana! Vjerujem da bi starce u top nabila i na Mars torpedirala!

Zapravo...pa to su samo zečevi...i tak je fora imati bebeeeeeeee, ou jeaa
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Magnetika de la Jazz » ned ruj 30, 2012 22:31 pm

renata je napisao/la:Zapravo...pa to su samo zečevi...i tak je fora imati bebeeeeeeee, ou jeaa

I opet :zmirko:
I'm late / I'm late / For a very important date. / No time to say "Hello." / Goodbye. / I'm late, I'm late, I'm late.

(\_/)
(='.'=)
(")_(")

http://www.youtube.com/watch?v=3oRKvpZ7 ... re=related
Magnetika de la Jazz
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la markiza » pon lis 01, 2012 5:25 am

renata je napisao/la:samo se smij...u slučaju da ikome padne davati na pripust zekanicu, a o tome pojma nema, ne zna da se ona "pripušta" kada bude spremna za prispust, a ne kad njen "vlasnik" želi da ona rodi bebe - DA, POJEST ĆE PO NOĆI SVOJU VLASNICU-VLASNIKA IZ OSVETE! zato pamet u glavu...zečevi su vragovi.

Shvataila sam da si se iznervirala pa mi je bilo smesno to da jedan mali zeko moze nauditi coveku a kamoli ga pojesti, naspram svega sto ljudi mogu uraditi zekama :sad:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la virion » uto lis 02, 2012 9:21 am

markiza je napisao/la:
renata je napisao/la:samo se smij...u slučaju da ikome padne davati na pripust zekanicu, a o tome pojma nema, ne zna da se ona "pripušta" kada bude spremna za prispust, a ne kad njen "vlasnik" želi da ona rodi bebe - DA, POJEST ĆE PO NOĆI SVOJU VLASNICU-VLASNIKA IZ OSVETE! zato pamet u glavu...zečevi su vragovi.

Shvataila sam da si se iznervirala pa mi je bilo smesno to da jedan mali zeko moze nauditi coveku a kamoli ga pojesti, naspram svega sto ljudi mogu uraditi zekama :sad:

Zečevi jako dobro znaju kako se osvetiti. Dan nakon kastracije, Jura je ciljano skočio pored mene, ugrizao me i pobjegao. Nikad prije to nije napravio, nikad kasnije. Trenutak osvete...
slika
slika
virion
Zečić
Zečić

PostPostao/la markiza » uto lis 02, 2012 9:46 am

virion je napisao/la:Zečevi jako dobro znaju kako se osvetiti. Dan nakon kastracije, Jura je ciljano skočio pored mene, ugrizao me i pobjegao. Nikad prije to nije napravio, nikad kasnije. Trenutak osvete...

Pa znam da oni svi imaju neki svoj sistem odbrane i pamte, oni su zaista pametne zivotinje ali onog mog blentavka kad pogledam sa onim sjajnim okama i njegovim decijim pogledom prosto ne mogu da verujem da bi on ikada bio u stanju nesto uraditi u osveti :blush: ali naravno ja ga nikad ne bih ni izazvala na tako nesto :nowink:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Klio » uto lis 02, 2012 11:09 am

renata je napisao/la:Nadam se da spavaš otvorenih očiju ako je puštena po noći, jer bi te iz osvete mogla i pojesti.
:zlic: hahahahahahahaaa :emo: :emo: :emo: :emo: renata blesava skrozzzz. Jesi posizela ali te humor ne napusta :zeko7: :zeko7:
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la markiza » uto lis 02, 2012 11:47 am

Klio nemoj puno da se smejes ko ja, pa ce renata da nas istambura, kako je ljuta :wink:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Klio » uto lis 02, 2012 11:53 am

markiza je napisao/la:Klio nemoj puno da se smejes ko ja, pa ce renata da nas istambura, kako je ljuta :wink:

nece...Istamburala bi ona ovu sto hoce da pari zekicu na silu :zeko8: Zasluzila je da je ova izujeda, samo mi zao zekicu.
E sada ozbiljno, agresivna je verovatno jer je trudna. Nekoliko zekica se tako ponasalo koje znam a koje nisu namerno parene vec se sto bi rekli mi ljudi "desilo" (samo sto se kod odgovornih vlasnika ne moze da "desi").
Tako su rodjeni i Nairo i Masha :zeko8:
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la renata » uto lis 02, 2012 16:17 pm

Evo me, danas neću gristi, i potpisat ću kaj je Klio rekla.

Zekanice kada osjete plod parenja (ili silovanja) imaju potrebu zaštiti prostor u kojem će imati potomstvo, od uljeza (ili osoba koje su joj nanijele zlo) na način da ne dozvoljavaju da ga drugi (ljudi ili životinje) diraju, ulaze u njega, pa taman i u najboljoj namjeri kao što je čišćenje prostora ili stavljanje hrane.

Dakle, možda je agresija zbog toga što je čin na koji si ju odvela urodio trudnoćom.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Klio » uto lis 02, 2012 17:02 pm

renata je napisao/la:Zekanice kada osjete plod parenja (ili silovanja) imaju potrebu zaštiti prostor u kojem će imati potomstvo, od uljeza (ili osoba koje su joj nanijele zlo) na način da ne dozvoljavaju da ga drugi (ljudi ili životinje) diraju, ulaze u njega, pa taman i u najboljoj namjeri kao što je čišćenje prostora ili stavljanje hrane.

Ovde ne mogu izdrzati a da se ne pohvalim da jedina zeco-trudnica koju znam a da nije bila takva (iako je na zalost maltretirana) to je bila moja debela vestica Bjanka... Jedino mene nije jurila, napadala niti pokazivala bilo kakav znak agresije, naprotiv trazila je pomoc...
Mislim da oni dobro osete ko im je blizak i ko im zaista ne nanosi nikakvo ali bas nikakvo zlo (onako kako oni to dozivljavaju a ne mi). Treba se prilagoditi njoj a ne nju trudnu prilagodjavati sebi.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan