kopanje po cvjetnjaku

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

kopanje po cvjetnjaku

PostPostao/la itotar » ned tra 11, 2010 10:44 am

Pozdrav.
Imam angoru Kiki staru oko godinu i pol dana.
Kako sam uspio spremiti i maknuti sve kabele sad ih više ne grize, nego joj je sad atrakcija kopanje zemlje u cvjetnjaku.
Naime imam cvijet "Adam" u velikoj lončanici i onda ona tamo uđe i kopa sve dok ne izbaca zemlju van.
Što mi je činiti kako ne bi to više radila?
Hvala.
itotar
Kunić
Kunić

Re: kopanje po cvjetnjaku

PostPostao/la sanjita » ned tra 11, 2010 10:48 am

Jedino sta mozes je ne pustat blizu ili maknut cvijet da ne moze do njega....njima je to prirodni nagon,oni u prirodi kopaju tunele u zemlji....a i kopaju doma laminate,podove.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Kunić Leopold » ned tra 11, 2010 11:57 am

I pazi da ne gricka lišće adama, otrovno je.
Kunić Leopold
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Zeko_Jurica » pon tra 12, 2010 20:50 pm

većina kućnog cvijeća je otrovna, zato je najbolje sve maknuti (kao i kablove)

Nabavi jednu veliku kartonsku kutiju (ima npr. u Bauhausu nekoliko veličina za kupiti), izreži dva otvora na njoj tako da kunić može ulaziti, unutra stavi hrpu sijena, pa promatraj reakcije :wink:
13679 kvadrata zeko livade
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la Bakkar » uto stu 20, 2012 8:36 am

Da malo podignem temu.... za vikend sam rasadila svoj zamioculas i prebacila ga u veće tegle sa svježom zemljom.... Rea je kod nas već 10 mjeseci i nije mi nikad do sada kopala po cvijeću, ali otkad su sada ove veće tegle i zemlja, ne smijem je 5 minuta ostaviti bez nadzora! Za čas je ona u najvećoj tegli (samo repić viri u zraku), a sva zemlja je 2 metra uokolo!!!! :lud: Ne trebam ni reći kako bijeli trbuščić i šapice izgledaju nakon toga.... i uvijek mi se čini da se u tom trenu cereka od uha do uha! ;D Vičem ja, plješćem, nosim u kavez.... ali ništa!!! Čim ja pokupim zemlju, popravim cvijeće i maknem se, eto nje opet i sve ispočetka... Postoji li nešto čime bih mogla namazati tegle da joj smrde? Možda slanina? :huh:
Bakkar
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lady Stardust » uto stu 20, 2012 13:00 pm

makni tegle ;D

zlato je otkrilo Disneyland, nam ponoci ili stavi na povrsinu tegle zicu da nemre do zemlje tj, obuci teglu u nesto da nemre kopati ... ali oni su snalazljivi :D
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la markiza » uto stu 20, 2012 13:49 pm

Ej u svemu ovome prepoznam mog vrtiguza :D kao deca su, kazes mu nemoj a cim okrenes ledja :paso: :zlic: :zubko: :kekmig: odma trci da napravi neku papazjaniju :P al' sta cu ja ga takvog mnogo volem :zekojubav:
markiza
Super Zek
Super Zek

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan