zeko lupa nogom o pod

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

PostPostao/la *Martina* » pet kol 01, 2008 14:35 pm

dodge je napisao/la:malo sam istraživao po forumu i naišao na slična ponašanja. zekica isto i počne sumanuto kopati po pločicama pa se okreće na leđa. piše da bi to moga bit pms??
wdf?? :huh: :huh:
pa di prije? ne kužima se baš al tek joj je 7 mj :blink:
jel moguće?

gdje da kupim uloške :D

ne brini,nije pms,ja imam dečka pa to radi ;D to znači da je slobodan,izvali se i uživa,a može značit da mu je vruće pa se onda pruži,barem moj radi to često kad mu je vruće :) bez brige
*Martina*
Zečić
Zečić

Re: zeko lupa nogom o pod

PostPostao/la *Martina* » pet kol 01, 2008 14:42 pm

dodge je napisao/la::huh: ??? prije nekih par tjedana smo ga preselili na balkon i od tad je nekako drukčiji (ja to s tim povezujem možda je neki drugi problem), prije je često skakutao i plesao i dolazio na ruku čim bi mu je pružio al sad je nekako nezainteresiran, tu i tamo zapleše, brusnicu zna i ne pojest (?) a ponekad kad je u kavezu i kad mu se približim zadnjom ljevom nogom udre o pod, pa ponovi ?? Šta ta gesta predstavlja?? Jel ljut? Nije zatvoren ni izoliran ni zanemaren da bi se moga po tom pitanju ljutit. Pomozite :sad:

hm...ko zna što joj je u glavi,ili se boji,ili je ljuta,možda joj se ne sviđa novi prostor,probaj joj udovoljit,stavi stvari za igru,napravi tunelić,tu se može zavuć kad se bojia a i igrat se,pa nešto po čem se može penjat,neke zagonetke,postavi poslastica do kojih se mora malo potrudit,stavi na povišeno da se pruža ili nešto..tako će zaboravit na strah (ako se boji) budi češće s njom,nemoj ništa na silu.sjedi na balkon igraj se,mazi je..itd.probaj svašta :)
*Martina*
Zečić
Zečić

PostPostao/la ina » pet kol 01, 2008 14:44 pm

dodge je napisao/la:malo sam istraživao po forumu i naišao na slična ponašanja. zekica isto i počne sumanuto kopati po pločicama pa se okreće na leđa. piše da bi to moga bit pms??
wdf?? :huh: :huh:
pa di prije? ne kužima se baš al tek joj je 7 mj :blink:
jel moguće?

gdje da kupim uloške :D

Zekice nemaju mengu, kad se pojavi krvarenje to je opasno-ili je upala mjehura ili tumor maternice
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ivanhoe » pet kol 01, 2008 16:24 pm

Na neki nacin treba da ti pokaze da zeli princa,makar i na sopstvenim sapama :rolleyes:
ivanhoe
Kunić
Kunić

PostPostao/la tina m » pon kol 18, 2008 21:06 pm

Prije par minuta Đuro mi je utjerao strah u kosti. Odjednom je kao lud potrčao po sobi Drhtao je oči su mu bile pune straha i lupio zadnom nogicom o pod tako da sam pomislila da je nekoga osjetio i da je netko u stanu. Užasno sam se uplašila. Pregledala sam sve sobe i s olakšanjem ustvrdila da je sve u redu. Uh! :lud:
Moje ljubavi: moj ovnoliki kunić Đuro Ptice Grupa Magazin,Hajduk i Torcida
Uživaj dok ti je dato da si slobodna
kasnije rijetko ćeš moći.
tina m
Zekonja
Zekonja

oOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOo

PostPostao/la PUCKO » uto kol 19, 2008 10:11 am

bogme neznam,nije li vas strah malo da ga na balkonu nesto ne zgrabi...susjedu je pala papiga sa 11-og kata vellicine goluba...nije ni minuta prosla,evo galeba i kljuca je...eto koliko treba da se covjek spusti bos sa 11 kata,toliko je vremena trebalo...moj nikad nije bez nadzora!
PUCKO
Zečić
Zečić

PostPostao/la tina m » uto kol 19, 2008 15:24 pm

Đuro je bio pušten samnom u dnevnom boravku, no ovakvo ponašanje od njega do sad još nisam doživjela. :blink:
Moje ljubavi: moj ovnoliki kunić Đuro Ptice Grupa Magazin,Hajduk i Torcida
Uživaj dok ti je dato da si slobodna
kasnije rijetko ćeš moći.
tina m
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la yumyumblueberry » sri sij 25, 2012 12:22 pm

svaki puta kad dovedem psa u procesu upoznavanja svojoj ženkici Coffee, ona u kavezu (zatvorena bude kad pas dođe), udari nogom o pod, razumijem da se boji psa, ali moj pas je tako sladak i mio i on bi se samo igrao s njom, a dok drugi zeko skače po kavezu lijevo - desno ili se potpuno ukipi! :hm:
"baby don't cry, gotta keep your head up, even when the road is hard, never give up..."
yumyumblueberry
Kunić
Kunić

PostPostao/la Foxy » sri sij 25, 2012 12:48 pm

Tvoji kunići su pod stresom kad vide tvog psa i ne vide ga tvojim očima. Njima nije niti sladak i mio, nego u njemu vide lovca, a oni su lovina. S obzirom na opisane reakcije kunića, predlažem da ih ne pokušavaš sprijateljiti sa psom. Osim toga, pas bi ih mogao u igri ozlijediti, a ako proradi lovački nagon i ubiti. Kunići su po prirodi lovina, osjetljivi su, plašljivi su i razvijajući upravo te osobine, opstali su kao vrsta. Psi su lovci, tragači, puno snažniji i jači i kao takvi opasni. Ono što bi pas doživio kao igru, kuniću je borba za preživljavanje. S takvim stvarima nema šale.
Kunići izloženi stresu mogu oboljeti, čak i uginuti. U jedno pet shopu se pas približio kavezu s kunićima koji su bili na prodaju, zalajao i od toga se jedan kunići toliko prestrašio, šokirao i ubrzo uginuo. I drugi kunići su doživjeli šok, ali su preživjeli.
Molim da se ovo shvati kao ozbiljno upozorenje izrečeno u najboljoj namjeri.
"Friendship isn't about who you have known the longest
It's about those who came and never left your side."
slika Medena
slika
Foxy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la vini » sri sij 25, 2012 13:24 pm

Potpuno se slažem sa Foxy. Poslušaj je i nemoj riskirati.
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la cuki23 » sri sij 25, 2012 14:37 pm

Mi s vremena na vrijeme navečer imamo protest izgleda...kad ja čistim sijeno(jer je iz dm-a) ona se uzvrpolji ispod kreveta,ali kao da se ne usudi doći i onda ja malo zazvonim sa zdjelicom od suhe hrane i ona pojuri okolnim putem,uza zid i kroz jedan tunel i onda tamo na pola puta lupi nogom i dođe sa onim zujanjem zaigranim do gajbe,dobije jedan štapić complete-a i krene sa sijenom...pošto mi ni u jednom trenutku ne izgleda uplašeno ili nešto negativno,ja to tumačim kao da ne bi htjela sad doć,ili neko malo nezadovoljstvo.
cuki23
Zečić
Zečić

PostPostao/la ja i moj debeli zec » sri sij 25, 2012 15:55 pm

uzbudena je jer zna da ce dobiti nesto za papati :) zato lupi nogicom hehe

to nas radi svaku vecer kad vidi da spremamo veceru, zna lupiti po 5 puta i trci, zabacuje guzicu, zuji i slicno...
Debeli R.I.P. slika
slika
ja i moj debeli zec
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la cuki23 » sri sij 25, 2012 18:44 pm

Onda još bolje,ja sam mislio da se malo buni,ona samo jednom i to uvijek točno na istom mjestu. super onda! hvala na odgovoru,sad i to znam :zeko7:
cuki23
Zečić
Zečić

PostPostao/la ja i moj debeli zec » čet sij 26, 2012 11:24 am

hehe nema na cemu :)

mogu zamislit kak je preslatka kad se tak uzbudi hehe :zeko2:
Debeli R.I.P. slika
slika
ja i moj debeli zec
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la cuki23 » čet sij 26, 2012 19:30 pm

Istina,sinoć se onako kao što si i ti rekla,sva uzvrpoljila pa trk lijevo,pa trk desno i tako nekoliko puta i lupanje nogom,sad sam joj malo skratio put do gajbe tepihom jer jako se to čuje kad ona tuče po parketu,koliko god to meni super,ukućanima nije :zeko7:
cuki23
Zečić
Zečić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan