Ovo sam morala podijelit s vama!
Prvi u regiji: U Tuzli vozilo hitne pomoći za životinje
U Veterinarskoj stanici u Bukinju danas je bilo svečano. Prvo vozilo za pružanje hitne pomoći za životinje u regiji načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović predao je direktoru JP Veterinarska stanica Tuzla, Jasminu Ferizbegoviću, javljaju Tuzlarije.
Vozilo vrijedno oko 50.000 KM, nastavak je programa opremanja javnih službi od vitalnog značaja za spašavanje kako ljudi tako i životinja. Nakon sanitetskih vozila za ljude, kao i vozila za gašenje požara, na red su došle i životinje.
- Općina Tuzla, odnosno Služba civilne zaštite, oformila je više službi za zaštitu i spašavanje ljudi. U Domu zdravlja smo uložili dosta u vozila za hitne intervencije spašavanja života ljudi, dva vozila sa najsuvremenijom opremom, u sklopu vatrogasne jedinice također. Ovo je prvi puta da imamo suvremeno vozilo koje je za zaštitu i spašavanje životinja. Prva hitna pomoć za životinje. Naša Veterinarska stanica ponovo je u nečemu prva u BiH. Vrijednost je negdje oko 50.000 KM i ovo nije jedini pionirski posao koji Općina Tuzla radi putem svog javnog preduzeća – Veterinarske stanice Tuzla, rekao je načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović.
- U okviru Općine Tuzla, koja je naš osnivač, opremaju se pojedine službe koje imaju poseban javni značaj i ulogu, kako u miru tako i u izvanrednim prilikama. Ovo je nastavak koordinirane suradnje Općine Tuzla i njenog javnog poduzeća na opremanju. Ovo nije obično vozilo, načelnik je bio skroman pa rekao da je ovo prva veterinarska pomoć u BiH ali ja koliko znam nema je ni u R Hrvatskoj ni R Sloveniji, ni drugim zemljama u okruženju.
Mi ćemo moći hitno reagirati, što se tiče trauma, fraktura, zakazivanja srce i pluća. Vozilo je vrlo sofisticirano i moderno opremljeno. Ovo može biti dobar put i za druge da se ugledaju kako treba raditi i razmišljati. Naša vizija postala je stvarnost, rekao je direktor Veterinarske stanice dr.Jasmin Ferizbegović.
http://www.dnevnik.ba/novosti/bih/prvi-u-regiji-u-tuzli-vozilo-hitne-pomo%C4%87i-za-%C5%BEivotinje