Dakle, zbog situacije u kojoj smo se našli, moramo udomiti Grgu. Ne zbog bebe, to mi je najviše žao, već zbog činjenice da je on nažalost, zanemaren pas (ne u smislu da nema hranu, vodu, pažnju), već nije naučen na nikaj. Naime, u 12 mjesecu 2008, umrla je svekrva. Grga je bio njen pas, oni su se brinuli o njemu, češljali, hranili i recimo da su se igrali s njim, no kako se svekrva razboljela, otac (svekar) se više nije mogoa posvetiti i Grgi, a kad je sveki umrla, jednostavno ga je prebacio na brigu nama. Mi smo tada još oboje radili, nitko se nije imao vremena baviti s njim, jedino smo mu vodu mijenjali i davali hranu. Nije naučen na povodac, nemamo novaca ga dat u školu, ili sami jer Marko radi, ja nemogu na kraj s njim izać, iako, da je naučen na šetnju, ja bi ga vrlo rado, pogotvo sad izvodila svako malo van, (ne zna se ponašat na lajni, ima 70+kila, na mojih 54 i 152cm, to je poprilična komedija kad me pocukne), što znači da ne ide u šetnje, nuždu nažalost mora obavljat u dvorištu koje onda mora se čistit, a sad kad dođe beba i kad naraste, to će biti veeeeeliki problem...(marko radi, a svekru to ne smeta baš) probali smo razgovarati oko toga, i nikad ništa. Pošto je tako dlakav i velik i slinav, zaslini i zamaže cijelu fasadu, prelazi preko ograde u drugio dio vrta, gdje uništava biljke. Ja sama, a veliku većinu dana sam sama doma, nemogu nikako ga odgajat tj. preodgajat, niti se igrati s njim, jer nezna granice. Dane provodi u podrumu, prek ljeta mu je to idealno, ali to mi je tako tužno, što je sam stalno, mora biti u jednom odjeljenom dijelu. Hranu moramo kupovati posebnu za tako veliku pasminu, koja nije baš jeftina, mjesečno 300injak kn, a to nam je sad jaaako puno. Puno puno sam razmišljala o tome, i nema mi izlaza nego ga dati na udomljavanje. Svekar, koliko vidim iz njegovog ponašanja, ne ferma Grgu ni pol posto, Marko tak tak, nikad nije ni bio vezan za Grgu, a ja, koliko god to želim, Grga je preveliki zalogaj za mene. Zato vas molim, ako ima netko, tko je spreman udomiti tako velikog psa, znam da će biti problem, jer nitko ne želi ni male pizdeke, a kamoli medonju takvog, da se javi, ili ako znate nekoga tko ima i volje i vremena i prostor i novaca za brinuti se o Grgi, ja bih bila jako zahvalna. Već godinu dana razmišljam kako da to riješim, i ovo mi je jedino. Napominjem, mi smo ga prošle godine u 6mj šišali, tako ćemo i ove godine, cijepit ćemo ga, i očisiti uha, tako da smo treba netko tko će ga "održavat" i voliti ga i pružit mu i ljubav i pažnju koju mu mi ne možemo. Ponavljam, nije zbog bebe, (osim onog za dvorište), jer da je onda bi i mače letilo van i Tigrića bi protjerali s terase.
Grga ima 6 godina, nažalost, nije naučen na lajnu, ali s jako malo truda i jako jako puno snage, naučio bi vrlo brzo. Inače kad samo ga šetali, dolazi na poziv, ne pravi probleme kad mu se treba zakačit lajna na ogrlicu, sluša, zna sjesti i biti mian kad mu se kaže. Dobar je i mio, samo eto, preeevelik za mene. Da je u pola manji, već bi ja izašla nekako na kraj s njime, al eto, nije, pa nemogu. Nemojte me molim vas osuđivati, al jednostavno to nejde. On nikada nije bio naš pas, da je, onda se ne bi ni javljala.

...Save Earth, it's the only planet with chocolate...