2. Provjera zubiZubi kunića rastu stalno (cca 1 cm mjesečno) i potrebno ih je redovito kontrolirati. Kunić koji ima pravilan zagriz, pravilnom prehranom troši zube i u tom slučaju nije potrebna nikakva intervencija.
Uslijed raznih situacija (nasljedni defekt, nepravilna prehrana, udarci, padovi, glodanje rešetki kaveza, kriva prehrana i dr.) moguće su deformacije, prerastanje ili nepravilan rast zubi kunića koji do tada nije imao takvih problema.
Prerasli ili deformirani zubi mogu potpuno onemogućiti hranjenje i tako dovesti i do smrti kunića. Stoga ih je potrebno redovno kontrolirati da bi se, u slučaju potrebe, moglo reagirati na vrijeme.
Zube kontrolirate na način da prstima uhvatite kunića sa lijeve i desne strane usta i lagano povučete prema gore tako da zubi postanu vidljivi. Ukoliko primijetite promjenu na zubima kunića (krivi zubi, odjednom neobično veliki i dr.), posjetite veterinara ili uzgajivača koji će ih skratiti i korigirati. Iskusniji vlasnici mogu sami korigirati zube ali je potrebno jako paziti da zubi ne puknu krivo, da se ne povrijede usta ili jezik kunića te da se na napravi više štete nego koristi. Ukoliko niste sigurni radije potražite pomoć.
Slika 1. Zdravi zubi
Slika 2. Prerasli zubi

E ovako..ja sam Donattellu kupila onaj mineralni kamen za glodanje,on ga glođe,vidjela sam da su rubovi i onaj tekst na kamenu izbočeni TRIXIE izgriženi.Da li mu to isto može pomoći da mu se zubići skrate,tj. da mu kamen regulira zube?