Zeka nakon sterilizacije -cudno ponasanje

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Zeka nakon sterilizacije -cudno ponasanje

PostPostao/la mimma » čet tra 17, 2014 22:07 pm

Pozdrav drugari,
Imam zeku i jako me brine. Pre 3 nedelje je sterilisana, pre nedelju dana su joj izvadjeni konci, a ona se i dalje cudno ponasa. Dok joj nismo koncs izvadili, mislila sam da je to zbog rane, ali sada me brine jako. Ona je postala jaaako mirna, ne izlazi iz kaveza, ili svoje police, a ranije je setala i skakala po celom stanu. Samo lezi, slabo mrda. Sena puno jede, pije vodu, slabije jede gotovu hranu, a ranije ju je obozavala. Sad je skoro ni ne pipne. Cini mi se da su kuglice malo sitnije nego inace... dala sam joj linex u vodu, jos ga nije popila. Sta hod joj ponudim, samo okrene glavu. Posle operacije smo je hranili iz ruke i jela je, ali isto tako slabije nego ranije....
Brine me jako. Do sada nije imala probleme nikakve. Ima 3 godine. Sta mislite, da li je tonormalno ili treba da brinem?
mimma
Kunić
Kunić

Re: Zeka nakon sterilizacije -cudno ponasanje

PostPostao/la altan » pet tra 18, 2014 8:40 am

A kako sada izgleda šav? Da se nije možda upalilo?
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la mimma » pet tra 18, 2014 9:40 am

Nije, sve deluje ok. Cak je i dlaka pocela da raste preko stomacica. Sinoc sam joj dala jabuku, jela je, kuglica ima, pojela je cak i poslasticu iz cinije, ali iz moje ruke nece. Mada gotovuhranune jede, ili jede jako slabo. I mirna je, ne istrazuje, nije radoznala....
mimma
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » pet tra 18, 2014 12:14 pm

Ne znam što pametno reći kada ima kuglica i jede sijeno i ostale stvari. Moguće je da se malo smirila jer ju ne peru hormoni više. Jel se veseli poslasticama?
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la mimma » pet tra 18, 2014 15:22 pm

To je i meni cudno. Jako me brine. Po ceo dan lezi u svojoj polici, kao da se sakriva. Ne raduje se poslasticama, kad joj ih dam, ona ih pomirise, ocese se o njih, da ostavi miris, i okrene glavu. Ja joj spustim pored nje, kasnije vidim, da ili je celu pojela, ili grickala do pola...malore je pojela zelenu salatu iz moje ruke...do sad ni jednom nije skocila na krevet, niti sa kReveta...mozda je jos rano? Proslo je 3 nedelje...
mimma
Kunić
Kunić

PostPostao/la R.R. » pet tra 18, 2014 16:12 pm

mimma je napisao/la:To je i meni cudno. Jako me brine. Po ceo dan lezi u svojoj polici, kao da se sakriva. Ne raduje se poslasticama, kad joj ih dam, ona ih pomirise, ocese se o njih, da ostavi miris, i okrene glavu. Ja joj spustim pored nje, kasnije vidim, da ili je celu pojela, ili grickala do pola...malore je pojela zelenu salatu iz moje ruke...do sad ni jednom nije skocila na krevet, niti sa kReveta...mozda je jos rano? Proslo je 3 nedelje...

kunici su osjetljivi pa kad se preplase ili "naljute" to zna trajati nekoliko dana. ali ipak 3 tjedna mi se cini previse. kad svojima dam injekciju ili ih inhaliram, znaju biti "ljute" do slijedeceg dana, pa ne jedu poslastice nego ih samo oznace bradom i gurnu mi ruku.
jedna od mojih zecica je nakon sterilizacije dobila puno manja govanca nego obicno, ponekad su manja od mišjih. pretpostavljam da su joj nesto krivo zašili prilikom operacije. zato sam i promijenio veterinara, al se ne usuđujem odvesti je na novu opraciju jer ne vjerujem da postoji itko sposoban od nasih veretinara to popraviti.
R.R.
Zečić
Zečić

PostPostao/la mimma » pet tra 18, 2014 18:44 pm

Hvala na odgovorima. Iskreno se nadam da je "samo" ljuta, i da ce je proci.. :blush:
mimma
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » pet tra 18, 2014 22:08 pm

Kako ti je zekica? :zeko10:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la mimma » sub tra 19, 2014 15:42 pm

Stanje je nepromenjeno. Jede svezu hranu, ima kuglice, ali je sakrivena veci deo dana. Moguce da je posledica stresa zbog sterilizacije. Pratimo je i gledamo stalno...
mimma
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » sub tra 19, 2014 18:00 pm

Salatu nemoj davati! Salata je štetna za kuniće! Moguće da je lagani začep u pitanju ako ima sitnije kuglice..možda ne bi bilo loše dati sab simplex ili espumisan u soku od ananasa i masirati trbuscic. Jel veterinar gledao zube?
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la mimma » pon tra 21, 2014 14:52 pm

Jeste, zubici su ok...danas ceo dan provela u mazenju :zeko3:
mimma
Kunić
Kunić

PostPostao/la mimma » sri tra 23, 2014 18:33 pm

Pododermatitis. Primetila sam na nozi nema dlaku, crvena je i po slikama bih rekla da je to to. Moguce da je to razlog slabog kretanja...vodila bih je sutra kod veterinara, ali bojim se da ce joj to biti prevelik stres, da opet ide...s druge strane, plasim se da joj dajem bilo sta na svoju ruku...
mimma
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » čet tra 24, 2014 11:04 am

Uslikaj da vidimo. Jos uvijek je mirna? Kako probava?
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la mimma » čet tra 24, 2014 15:48 pm

Probava je ok. Sad sam se skoro rasplakala. Pokusam da namazem kremicu, ona se okrene, i sve obrise. Cak je i pokusaj stavljanja zavoja neuspesno prosao, jer ga odmah skine....a mene prosto boli kad pogledam nogu. Uslikacu veceras da je ne bih vise stresirala sad, jer je ljuto i demonstrativno otisla u svoj sator...uzela sam rivanol i flogocid.
mimma
Kunić
Kunić

PostPostao/la mimma » čet tra 24, 2014 23:26 pm

mimma
Kunić
Kunić

Sljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan