Što staviti na pod gajbe?

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: Što staviti na pod gajbe?

PostPostao/la ars » sub tra 09, 2011 0:39 am

Jura je napisao/la:moj ima pelete u wc-u i piljevinu u ostatku gajbe. Ima i drvenu kućicu na katu napravljenu od špere. U nju se zavuče kad se boji ili mu je hladno. piljevinu svaki dan drugačije rasporedi :zmirko: Sve razbaca i stalno treba čistiti za njim, ali ružno mi je vidjeti samo plastiku na podu.

Ma oni ti tak najviše vole, meni ovi moji raskopaju sve život što im stavim ispod, pusti nek si napravi kako mu odgovara, nećeš pogriješiti :wink:
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la iv4n » sri tra 13, 2011 13:45 pm

Ovako ja bih si kupio novog zeca jer mi je prvi uginio pa pih mu stavljo slamu a ne piljevinu neznam gdje se slama kupuje je u mojem pet shopu nisav vidio slamu. gdje se slama kupuje?
iv4n
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » sri tra 13, 2011 13:50 pm

Slama nema nikakvo upijajuce svojstvo i nije bas najbolji odabir za wc...kupi drvene pelete koje vecina ovdje koristi,imas u temi o drvenim peletima sve gdje ih se moze naci i koliko kosta vreca,jeftino je.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la iv4n » sri tra 13, 2011 16:04 pm

sanjita je napisao/la:Slama nema nikakvo upijajuce svojstvo i nije bas najbolji odabir za wc...kupi drvene pelete koje vecina ovdje koristi,imas u temi o drvenim peletima sve gdje ih se moze naci i koliko kosta vreca,jeftino je.

Hvala na upozorenju a da s paletama prekrijem cjeli kavez ili samo wc najme moj prijasni zeko nije htio kakati i piskiti u wc pa sam ga maknuo ispod stola.
iv4n
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » sri tra 13, 2011 16:06 pm

Ja sam ocito nesto krivo shvatila,mislila sam da si pitao za wc sorry....za pod gajbe isto neznam koliko ce mu se slama svidjet jer vecina njih mice sve ispod sebe. A za pelete mozda bolje samo u wc.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la iv4n » sri tra 13, 2011 16:12 pm

sanjita je napisao/la:Ja sam ocito nesto krivo shvatila,mislila sam da si pitao za wc sorry....za pod gajbe isto neznam koliko ce mu se slama svidjet jer vecina njih mice sve ispod sebe. A za pelete mozda bolje samo u wc.

jos jedno pitanje kako nuciti novog zeku da kaka u wc sa bukijem mi to nije uspjelo.

i koliko kosta jedna vrecica i koliko dugo traje
Zadnja izmjena: iv4n; sri tra 13, 2011 16:15 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
iv4n
Kunić
Kunić

PostPostao/la renata » sri tra 13, 2011 16:14 pm

Kunići su uredne životinje i kada im na pod gajbe ne stavljaš ništa, nego ostane gola plastika, a samo u Wc staviš drvene pelete, samim time će znati da tamo treba piškiti i kakati. Nema šanse da bu pišal pod sebe na čistu plastiku.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la iv4n » sri tra 13, 2011 16:17 pm

renata je napisao/la:Kunići su uredne životinje i kada im na pod gajbe ne stavljaš ništa, nego ostane gola plastika, a samo u Wc staviš drvene pelete, samim time će znati da tamo treba piškiti i kakati. Nema šanse da bu pišal pod sebe na čistu plastiku.

to sam probao sa prijasnim zekom ali je poceo lezati u wc a kakati po kuci i nevolim vidjeti plastiku pa onda da mu nekoliko dana bude samo plastika dok se ne navikne pa mu stavljati i piljevinu po ostatku kaveza?

i ja si mislim kupiti ovnolikog patuljastog kunica dali su dimenzije 70cmx40cm dovoljne? (sobzirom da je patuljast)
iv4n
Kunić
Kunić

PostPostao/la renata » sri tra 13, 2011 17:31 pm

Beba kunić će ispočetka uvijek ići spavati u wc, jer u njemu ostavlja svoj miris. To je normalna faza, i trebaš ju "prebroditi". Stavljanjem piljevine po ostatku kaveza, ne ukazuješ mu na mjesto gdje treba vršiti nuždu.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la siga » sri tra 13, 2011 17:39 pm

iv4n je napisao/la:[
i ja si mislim kupiti ovnolikog patuljastog kunica dali su dimenzije 70cmx40cm dovoljne? (sobzirom da je patuljast)

Nije. Osim ako će biti otvoren cijelo vrijeme i služiti samo kao "stanica" za hranu, vodu, wc..
siga
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la damir86 » sri tra 13, 2011 18:16 pm

siga je napisao/la:
iv4n je napisao/la:[

Nije. Osim ako će biti otvoren cijelo vrijeme i služiti samo kao "stanica" za hranu, vodu, wc..

moj zekan ima piljevinu i na podu i u wc-u... sijeno osim sto jede, izvlaci na pod, razmjesta i na njemu spava i skace u kavezu... a mokri samo u wc, kao da zna... tako da mislim da mu sijeno odgovara ispod a piljevina mu godi na wc-u... kaka svugdje :)

a onu rolu od wc papira, uvijek, bas uvijek nagura na wc kao da zeli prektiri hhahah :)
damir86
Kunić
Kunić

Prethodna

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan