Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela
Mixazeko je napisao/la:Sastojci
Moj primer:
razno blije(Neven ,Maticnjak, Lipa, Kamilica ,Nana, bela rada ,maslacak, kopriva, majcina dusica, slez, bokvica, hajducka trava...), semenke lana(jedina zitarica koja je dobra za kunice, ali i nju treba davati u malim kolicinama, u zeko-kolacice stavite otprilike jednu-dve supene kasike sto opet zavisi koliko kolaca pravite), i jos mozete dodati par bobica sipka ili par nekandiranih brusnica

markiza je napisao/la:Mixazeko je napisao/la:Sastojci
Moj primer:
razno blije(Neven ,Maticnjak, Lipa, Kamilica ,Nana, bela rada ,maslacak, kopriva, majcina dusica, slez, bokvica, hajducka trava...), semenke lana(jedina zitarica koja je dobra za kunice, ali i nju treba davati u malim kolicinama, u zeko-kolacice stavite otprilike jednu-dve supene kasike sto opet zavisi koliko kolaca pravite), i jos mozete dodati par bobica sipka ili par nekandiranih brusnica
Koprivu sme zeko da ruca? A ove druge biljke meni nisu dostupne u svezem obliku, sem koprive, bokvice i maslacka. Jel mogu ja onda da stavim npr. kamilicu, nanu, slez i majcinu dusicu iz kesica caja?

Zec Vice je napisao/la:pazite da ti "ostatci od sijena" nisu prasnjavi
@markiza,suve biljke,mozes kupiti i mozes ih sama osusiti.ja ih,recimo,sama dosta susim
cisto sumnjam da ce oni znati uopste sta je neven ili majcina dusica itd. zato sam i pitala da li moze da se daje iz kesica caja jer ovde ima stvarno dosta cajeva i u prodavnici a i u apoteci ali kad to ne smem
onda moram prvo da vidim dal' uopste postoji takva prodavnica u kojoj se mogu naci prirodno susene biljke.
Nase zemlje su na najboljem podrucju na svetu, nismo toga ni svesni, sta nam je Bog podario time samo sto moze sve da nam nikne sta god posadili. 

markiza je napisao/la:
Pa pokusacu to ovde da nadjem al s' obzirom da je Finska zemlja kamena i vodecisto sumnjam da ce oni znati uopste sta je neven ili majcina dusica itd. zato sam i pitala da li moze da se daje iz kesica caja jer ovde ima stvarno dosta cajeva i u prodavnici a i u apoteci ali kad to ne smem
onda moram prvo da vidim dal' uopste postoji takva prodavnica u kojoj se mogu naci prirodno susene biljke.
Inace ima i puno sume al tu mogu naci brusnice i borovnice a sve ostalo su neke otrovne biljke, pa sve sto moze iz kamena da nikne, mahovinu ne mogu dati zeki da ruca. Kad nema nista drugo
a brusnicu i borovnicu pazi da nisu zalijevane nekakvim kemikalijama ako mislis u vrtlu traziti,a u sumi cisto sumnjam da su zalijevane
svejedno treba pripazit
a sto se tice borovnica i brusnica to jedino iz sume uzimam i posto prvo isprobam na sebi ako se meni nista ne desi onda nece ni zeki 

.Cim sakupim sve sto mi bude trebalo pokusacu ga napraviti.Mixazeko hvala sto ste ga podijelili s nama 

markiza je napisao/la:Nase zemlje su na najboljem podrucju na svetu, nismo toga ni svesni, sta nam je Bog podario time samo sto moze sve da nam nikne sta god posadili.
Lu-Lu je napisao/la:Ovaj recept mi se cini bas super.Cim sakupim sve sto mi bude trebalo pokusacu ga napraviti.Mixazeko hvala sto ste ga podijelili s nama
Stavila sma unutra jabuke,banane,brusnice,malo sušene koprive,sijeno.A sljedeći put ću dodati i druge sastojke. Moj zeko nije čak ni dočekao da se osuše kolačići 

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.