Pravilna prehrana

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

PostPostao/la dHarma » čet kol 27, 2009 12:40 pm

Treba da ga zastitis protiv buva..
Jer sta ako on napolju pokupi neku i onda ih unese u kucu...
Trebace ti duugo da ih iskorenis..
A i pored toga uvek postoji strah od miksomatoze (jedina vakcina koju zeke mogu da primaju) ali on je jos uvek mali da bi primio vakcinu..
http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=453

Najbolje je da ga ne iznosis napolje jos uvek.. a sto se tice zelenog izbaci ga..

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Raul » čet kol 27, 2009 13:53 pm

Treba jest pelete ali kvalitetne a ne neki shrot sa uljem....
Kupi neke od Prestige (Cuni linija). Znaci najbolje Cuni Junior, kasnije Cuni indoor i fit.
Nek ne jede jos zeleno. Ne moras ga pustat van. Vecina nasih nikad ni ne idu van, tako da ni nije obavezno. Ako se malo cese ne znaci da ima buhe. Ako ih dobije vjeruj mi da ces skuzit da ih ima. Vide se kako skacu. Sijeno je najbolje domace ili ako nema onda kupi neko kupovno po mogucnosti da nije vakumirano i da je sto zelenije. Ne isplati se susit travu za sijeno bas...
Raul
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » čet kol 27, 2009 15:32 pm

Ja isto ne shvacam o kakvim se to peletima prica sa solju i uljem :huh: ...ima normanih peleta i zdravih koji ne sadrze te sastojke,vec su ti rekli o kojoj hrani se radi...ima jos toga na trzistu sto se za njih moze naci osim toga sto spominjes,nikako im ne davati takve sastojke. a sijeno sa sela naravno da moze,i mi i jos puno forumasa uzima domace sijeno.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la altan » čet kol 27, 2009 17:16 pm

Ne treba ih vodit van svaki dan :blink: ..trebal bi bit pusteni svaki dan al to mozes i po kuci.. :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la sasa » pet kol 28, 2009 8:07 am

Ok. Jasno mi je. Ja zivim na Ubu, 60km od Beograda, blizu Valjeva i Obrenovca. U jedinoj prodavnici u mom mestu su to bile jedine palete i nisam ih kupila. Preporuka za prodavnicu? Znate li sa koliko meseci zece prestaju da rastu? Ja bih rekla da moj vise ne raste. Kakve posledice moze kasnije imati moj zeka zato sto sam mu davala zeleno pre 6 meseci? :blink:
sasa
sasa
Kunić
Kunić

PostPostao/la sasa » pet kol 28, 2009 8:13 am

I kako stitite kunice od buva, krpelja?
sasa
sasa
Kunić
Kunić

PostPostao/la Raul » pet kol 28, 2009 8:20 am

Rastu najvise do 6. mj kasnije jos malo.
Moja nije zasticena od niceg ni cijepljena. Moras ih zastitit samo ako ces ju pustat van. obicno se stavlja stronghold. Nisam siguran tocno, reci ce ti netko tko ima iskustva samo nemoj slucajno stavit frontline jer ih to ubije.
Raul
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la anci » pet kol 28, 2009 9:57 am

smije li zeko jest pšenicu??(ne izraslu nego zitarice)
ja sam cupki posijala malo u jednu posudu i stavila na policu iznad njenog kaveza
a ona se ljepo popela
i ljepo jede
nije puno pojela mozda nekoliko zrna
nego s obzirom da je tako voli (i da jos uvijek puse na mene jer sam joj je maknula)
bili je mogla ponekad pocastit sa par zrna?
sto vise gledam ljude sve vise volim zivotinje...GOD:14........b.day 20 09 1995 god.
anci
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Raul » pet kol 28, 2009 10:34 am

Nece ju otrovat ni ubit ali znas da zitarice nisu zdrave i da debljaju.
Neki isto pitaju za kokice ili dvopek. Nije otrovno ali nije ni pametno.
Raul
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mrvica » pet kol 28, 2009 12:35 pm

sasa je napisao/la:Ok. Jasno mi je. Ja zivim na Ubu, 60km od Beograda, blizu Valjeva i Obrenovca. U jedinoj prodavnici u mom mestu su to bile jedine palete i nisam ih kupila. Preporuka za prodavnicu? Znate li sa koliko meseci zece prestaju da rastu? Ja bih rekla da moj vise ne raste. Kakve posledice moze kasnije imati moj zeka zato sto sam mu davala zeleno pre 6 meseci? :blink:

Ovo sam ja nasla na netu:

PET SHOP CILE
Adresa: Karađorđeva 10, Obrenovac
Telefon: 011/8720-823
Web: http://www.011info.com/view_details.php ... 12&sid=146

Pet shop OGI
Adresa : Vojvode Misica 47, Valjevo
Opstina : Valjevo
Telefon : 064/236-55-37

Ne znam da li ti je blize Valjevo ili Obrenovac, ali mi se cini da je ovaj pet shop u Obrenovcu bolji, bar na osnovu onog sto mozes videti na netu.

Imas br. telefona pa pozovi i pitaj da li imaju peletiranu hranu za kunice proizvodjaca versele-laga. To je hrana koju treba da dajes svom zekanu.

Ako nemaju, moj ti je savet da kontaktiras nekog iz Bgd da te uputi na neki pet shop u Bgd koji nije tesko naci, a da je dobro opremljen pa da jednom mesecno odes u Bgd i kupis sve sto ti treba za mesec dana.

Pitaj Klio ili dHarmu za preporuku.

Srecno!
Mrvica
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la dHarma » pet kol 28, 2009 12:41 pm

Ako dolazis u bg imas Pet centar na Novom Beogradu i jedan mali pet shop blizu bulevara... :)
Kad budes dolazila javi pa da ti objasnim detaljnije kako do cega da stignes :)

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Megy » sri lis 21, 2009 22:10 pm

Dakle ljudi neznam više kaj da radim. Toby je mrsav, i ja neznam stvarno kako da to promijenim. Sada je trenutno ok ( ne vide mu se kosti) ali zato sto mu dajem dosta peleta (jede Complete i Crispy pola pola). Inace kad smo presli s Juniora na Complete je smrsavio i otada nikako da se udebeli toliko da kad legne mu trbuscic ne upadne. Njemu zelenjava nije omiljena hrana i sve osim najobicnije trave i maslacka stoji u zdjelici dok ja ne uzmem stvar u svoje ruke i ne prestanem ga gnjavit dok sve ne pojede.i mislim da je upravo to uzrok mrsavosti.
Imate li nekakav savjet za mene, bilokakav?
Ljubav je pobjeda mašte nad inteligencijom!
17
Toby & Anđa :zeko3:
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Megy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la dHarma » sri lis 21, 2009 22:13 pm

Kada sam ja gojila spajka posle bolesti mesala sam indoor i junior (zato sto je za bebe i goji) i opravio se posle mesec dana..
Mozes da probas tako.. :hm:

dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Kunić Leopold » čet lis 22, 2009 14:07 pm

Toby ima 1300 grama? Idealna težina za patuljaste kuniće (po Moniki Wegler) od 1.1 do 1.35 kilograma, moguće i od 1 do 1.5 kilograma, što će reći da je Toby pravi patuljasti kunić. Nema potrebe za forsanjem te težine, ni šopanjem kunića - on je sasvim zdrav i jede kolko oće.
Kunić Leopold
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Klio » čet lis 22, 2009 15:00 pm

Kunić Leopold je napisao/la:Toby ima 1300 grama? Idealna težina za patuljaste kuniće (po Moniki Wegler) od 1.1 do 1.35 kilograma, moguće i od 1 do 1.5 kilograma, što će reći da je Toby pravi patuljasti kunić. Nema potrebe za forsanjem te težine, ni šopanjem kunića - on je sasvim zdrav i jede kolko oće.

U pravu si sto se tice forsiranja, ali recimo ja imam isti problem, narocito sa Biberkom.
Nije samo tezina, vec i izgled, vidis nekako po kunicu da nije bas uhranjen kako treba. Iako dajem Biberku i trudim se, on jedan dan bude kako treba i iskaki sve i onda tri sve ispocetka.

Ne da bude debeo, vec kao sto rece Megy, da mu se ne vide kosti.
A jos od kada je u teranju, moram da ga zatvorim da bi pojeo hranu a ni to nije garancija da ce je pojesti. :sad:
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PrethodnaSljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan