Grebanje pa ležanje

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Grebanje pa ležanje

PostPostao/la Grom » sub svi 05, 2012 8:52 am

Dragi kunićoljupci! Dobila sam prije dva i pol tjedna dečkića. Sada ima 9 i pol tjedana. Smjestili smo ga u kavez i puštamo ga po sobi oko 5 sati na dan (i više) s time da ga povremeno odnesem do balkona ili kuhinje.

Počeo je grebati pod zanjih 5 dana, dosta živčano mi to djeluje. Čini mi se da pokušava kopati (zavukao se u lonac zemlje i činilo mi se da je tamo došao na svoje). Zanima me što znači to grebanje poda (nekako mi se ne čini da je stvar samo u trošenju noktića). Nakon što malo progrebe baci se na to mjesto i izvali se na bok i ne obraća pažnju na baš ništa. I tako stalno. Uhvatila sam ga i da grebe pa gricka najbližu stvar i tako uzastopce grebe-gricka-grebe-gricka... Dakle grebanje poda posvuda :zekoo10: ????
Grom
Kunić
Kunić

Re: Grebanje pa ležanje

PostPostao/la Magnetika de la Jazz » sub svi 05, 2012 10:02 am

Namješta si krevet čovjek :D To ono rade i skroz je normalno...a ako ga vidiš da kao riba bradom o sve to označava teritorij jer su njemu žljezde na bradi ;)
I'm late / I'm late / For a very important date. / No time to say "Hello." / Goodbye. / I'm late, I'm late, I'm late.

(\_/)
(='.'=)
(")_(")

http://www.youtube.com/watch?v=3oRKvpZ7 ... re=related
Magnetika de la Jazz
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la sanjita » sub svi 05, 2012 10:59 am

U prirodi kopaju tunele,kopaju zemlju,to im je prirodno ponasanje,dio njih...tako da to rade i kod kuce,znam na sta mislis,taj dio sa kopanjem pa bacanjem na bok i moja radi,neznam zasto se baci nakon toga na bok ali kopanje im je urodjeno ponasanje.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Leonarda » sub pro 01, 2012 20:00 pm

To je normalno.To i moj zekan radi;) To kopanje prije nego sto legne,valjda tako oznacava 'teritorij' na kojem ce leci ili nesto slicno :D
I love my bunny! :)
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Leonarda
Zečić
Zečić

PostPostao/la markiza » ned pro 02, 2012 10:07 am

Bacanje na bok znaci da uziva i da je srecan sto se oseca slobodnim :D to moj zeko radi pogotovo na prolece kad uleti u bastu prekopa je celu i onda se baca na bok po svuda, raduje se :P
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Jura » ned pro 02, 2012 17:08 pm

to je veseli zec :)
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la malisa.simba » ned pro 02, 2012 19:26 pm

moj se prvi cijeli detaljno opere (ko bi rekao, a muškić je :D ) onda šapicama malo zagrebucka i samo se baci na bok, najslađe ikad mi je to :zeko7: nekad zna i lizuckat dekicu na kojoj se izležava ili moju trenirku ako spava na meni.. divna mala stvorenja :)
malisa.simba
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Pahuljica_Ri » ned pro 02, 2012 19:38 pm

I moj isto svako malo liže moju piđamu ili jastuk ili bilo šta što nosim. Ne znam što mu to znači? Usred noći dok spavam mi počne lizat jastuk. :D
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ars » ned pro 02, 2012 19:58 pm

Ma svi to rade, sve što ste ovdje naveli :D I kopanje, i bacanje na bok pa lizanje tepiha/deke ispod sebe, i lizanje trenirki i jastula... i sve je to normalno.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Anby » ned pro 02, 2012 23:13 pm

a jel normalno da moja Anđa lize samo moju desnu papucu :D ali uvik samo desnu :zeko7:
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la markiza » pon pro 03, 2012 7:33 am

Anby je napisao/la:a jel normalno da moja Anđa lize samo moju desnu papucu :D ali uvik samo desnu :zeko7:

:zeko7: :zeko7: :zeko7:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la mirta » pet pro 07, 2012 9:42 am

i moji kopaju..sasvim normalno.. nego sad mi sinulo da ja svoje pustim u vrt na proljeće jer taman tada treba zemlju prekopat,a usput će ju malo i oplemeniti kuglicama :D ;D
mirta
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la markiza » pet pro 07, 2012 11:42 am

Ja sam negde procitala da najbolje djubrivo za zemlju su zekine kuglice tako da ako neko misli da su zeke beskorisna stvorenja, molim lepo ja od mog zeka uzmem kuglice i razbacam ih po basti :D i da vidis kako mi rodi sve :zeko5: ko sto kazu iz vode, tikvice ko lubenice :P
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la mirta » pet pro 07, 2012 12:12 pm

tako i mi :D
mirta
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la wildflower » čet sij 31, 2013 15:57 pm

markiza je napisao/la:Ja sam negde procitala da najbolje djubrivo za zemlju su zekine kuglice tako da ako neko misli da su zeke beskorisna stvorenja, molim lepo ja od mog zeka uzmem kuglice i razbacam ih po basti :D i da vidis kako mi rodi sve :zeko5: ko sto kazu iz vode, tikvice ko lubenice :P

:zeko7: :zeko7: :zeko7:
wildflower
Zekonja
Zekonja

Sljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan