Čitala sam tu pod bolestima oka što bi moglo biti, u biti da nije ništa opasno, ali za svaki slučaj, da provjerim i kod vas, pa onda idem i u Bubu.
Naime, jutros sam primijetila da mi je kunić povučen. Nezainsteresiran je i sam njegov položaj tijela mi je bio čudan. Kad sam mu prišla, imao je poluzatvoreno oko. Nekad ga otvori, nekad ga zatvori, a nekad ima tako poluzatvoreno kao da mu smeta sunce, ali u većini vremena je otvoreno (zatvori ga kad ga hoću ić slikat, vjerojatno zbog blica)
Drugo oko se čini sasvim ok.
To desno oko jer sakrivao i naginjao glavu na tu stranu - kao nas kad boli zub pa se nekako nesvjesno naginjemo na tu stranu, umirimo i sve nam je pusti me na miru - e tako i on.
Hoće dati pusu, gricka travu, obavlja nuždu ok, samo je umiren i eto to što naginje glavicu na tu stranu i to ne u vratu, nego prosto kao da štiti to oko, bolnu točku.
Dakle, oko nije upaljeno, malo je iziritirano. Nema gnoja u njemu i u principu je bistro, ne curi, ne kapa, nije vodenosto oko, nema sekreta u cijelom oku.
Ima bijelu, kao šmrkljicu u početku oka, onako kao krmeljicu (slika 2. u postu Lady Stardust), ali nije tekuća i ne curi, nije sekret, niti je oko samo po sebi sekretasto. Daklje, ima na sredini oka, nešto što nalikuje kao da mu je nešto upalo u oko (neka kao dlakica) pa se oko toga stvorila da mala šmrkljica i to stoji tamo. Ja se ne želim igrati liječnika, nisam studirala ni veterinu ni medicinu, nemam doma ništa sterilno niti se usuđujem ja to micati njemu s oka, ali vidim da mu smeta. To što mu je upalo se ne miče, dakle ne "pluta" i putuje po oku - stoji na tom jednom mjestu. Liči kao da mu se dlakica zalijepila pa se to malo upalilo.
Malo me brine jer se vidi da mu to smeta i sav je potišten. Ne da da mu diram oko, očigledno ga boli, ali sam ipak pogledala. Zube nisam gledala. Kad ga mazim čini se da mu više smetam, nego što mu godi.
Imam i ženskog kunića, njene oči su normalne, sve 5 s njima. Nju sam makla u kavez, da muškom ne liže to oko.
Evo slikice, možda se ne vidi najbolje točno ono o čemu pričam, ali sve zato što mi je bilo bed mučit ga da se naslikava kad mu očigledno nije do toga...