zecofajt?

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

zecofajt?

PostPostao/la ars » sri ruj 21, 2011 21:30 pm

Zadnjih par dana imam problema sa ekipom... i dok su uglavnom fini i pristojni, Roflo ima sve češće ispade u vidu napadanja, naskakivanja i otimanja hrane Loli. I pod tim otimanjem ne mislim na ono standardno kad si kradu čuperke sijena i peršina iz usta, nego baš skoči na nju i capama ju po glavi dok se ne makne. Vjerujem da su to još uvijek hormoni jer se trudim da ne budu pretjerano razmaženi (iako im ne fali ni ptičjeg mlijeka :P ). Sve bi to bilo ok da me zadnjih par noći nije probudila neka frka u gajbi (odmah kraj glave su mi pa sve čujem) kad ono Roflo proizvodi onaj napaljeni gugutavi zvuk a Lola bježi u krug kao sumanuta. To mi je bilo zbilja previše pa sam ih razdvojila na par sati, prvo je Roflo bio sa mnom par sati, pa Lola. Ne želim da ispadne da radim neku razliku među njima ili da Lolu više volim, ali ona kako je slabija (sporije jede zbog zubića i to) uvijek ispadne da je ta koja "spuši" u odmjeravanju snaga pa onda ja moram intervenirati. Jasno mi je da on nije kriv što je zaigran i napaljen, i da i njega frustrira što mu ona ne daje to što bi on htio, zato i tražim pomoć.

Hoće li se Roflo ikad smiriti? Mislim kastriran je s 3 i pol mjeseca, i ovako je bio među najmlađim pacijentima :lud: Tata kaže da se na njemu baš vidi da je i dalje u pubertetu, kad se njemu ne da nema šanse da ga se pomazi, odmah grinta, reži, prijeti se, Lolu zaskakuje iz čista mira... Ne mogu reći da je agresivan, u odnosu sa mnom je on divan zeko, ja ga obožavam tako karakternog ali vidim da njihov odnos i nije baš harmoničan.

Mislim da bi zasad bilo najpametnije razdvojiti ih po noći i dok jedu u dvije gajbe, čisto da mi je srce na mjestu, a onda s vremenom ih opet vratiti u jednu. Kažem nije prvi put da on divlja, ali sam ignorirala jer mislim da se u svaku promjenu i ne treba petljati, al ovo mi je sad već previše. Naravno tijekom dana su ionako pušteni i bili bi zajedno. Zanimaju me i vaša mišljenja pa slobodno napišite.

Pada mi još na pamet, jel možda razlika u godinama igra neku ulogu? Ona ima 4 i pol otprilike, on nema još ni godinu, napunio je 13.9. 8 mjeseci :blush:
Muči me jesam ja kriva što sam ih možda prerano spojila, šta ako sam im ja pokvarila odnos time.. :/ Kad vidim kako se drugi parovi ovdje lijepo slažu i maze baš mi bude krivo. Ili se i kod njih taj odnos gradi kao i kod ljudi.. ne znam :zeko4:
ars
Super Zek
Super Zek

Re: zecofajt?

PostPostao/la altan » čet ruj 22, 2011 0:19 am

on je premali i smirit ce se..moje misljenje znas al evo jos jednom..razdvoji ih jer iskreno prestarsno je da te netko pokusava naskocit a ti nemas kud..ona jadna sumanuto bjezi po gajbi..a i ima jos traume od Duska..zato su i moji razdvojeni kad su zatvoreni..kad su pusteni se super slazu..hranim ih odvojeno jer Nairo jede brze i vise od Mo, a ona je i ovako dovoljno anoreksicna..kad vidis da joj ide neto uzet interveniraj..ne slazem se s misljenjem da si oni stvari trebaju sami rjesavat jer nitko od njih ne bi trebao bit glavni (a tako netko od njih pokusava bit)..glavna si ti i ti jedina imas pravo odlucivat..kad vidis da ju napadne lagano ga gurkni prstima (onako kako se oni guraju) to ce ga sprijecit u nakani..kad vidis da je natjerava sprijeci ga..Nairo je tako shvatio da se nema kaj bahatit jer najveci zec u kuci sam ja!
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la mala_zečica » čet ruj 22, 2011 13:05 pm

slažem se s altan. ja sam isto odvojila lungica i suru jer kako je ona sad bolesna treba joj malo dulje da pojede i treba joj mir, a on divljak joj sve otima, grize ju i naskakuje. sad se smirio al nemam ih namjeru opet spajat dok se ona skroz ne oporavi. a razlika u god ti nema veze s tim. moj buba ima 6god a nala 6mj, i ona je šefica ;D
slikaslikaslikaslika
mala_zečica
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ars » čet ruj 22, 2011 15:05 pm

Evo sredila sam još jednu gajbu za Rofla.. a buba mala, bit će tako tužan, al ne znam šta drugo bih mogla napraviti osim pričekati da se malo smiri i odraste.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la renata » čet ruj 22, 2011 22:39 pm

odvajanje bi moglo potaknuti njegov "bijs da postane još gori i nepodnošljiviji. zar baš nikako ne mogu skupa? normalno je da se ponekad zakače, posvade i sl. ja nikako nisam za razdvajanje.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ars » čet ruj 22, 2011 22:45 pm

a evo na čekanju smo dok ih još malo promotrim, ne znam ni sama :( žao mi je njega, al žao mi je i nje. a razdvojeni bi bili samo preko noći i dok jedu pelete, i to samo dok on ne poraste još malo.. kad su vani (a vani su cijeli dan) nema fajta, ako i krene na nju ona se već negdje skloni i prođe ga) ali u gajbi po noći nekad trče u krug kao šašavi, Lola izbezumljena a on s onom napaljenom facom.. ne kužim kako se bio smirio poslije kastracije, pa sad opet tako.

renata nema ti kod njih svađe u klasičnom smislu, jučer je bila svađa jer joj se skočio na glavu da joj otme hranu, al to je kratkotrajno, oni se predivno slažu kad dvije stvari nisu u kombinaciji: hrana i seks (a u oboje Lola gubi bitku). bračni par :lud:
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la renata » čet ruj 22, 2011 23:01 pm

nisam u tvojoj koži, ne skaču meni kraj glave i ne mogu bit subjektivna, al razdvajanje je uvijek napravilo više štete nego koristi.

aj probaj još par dana, možda je samo ipak razmirica.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » čet ruj 22, 2011 23:57 pm

kod mene razdvajanje nije napravilo nista lose..vec se zbog toga lijepo slazu umjesto da imam istraumatizirane zeceve..nece im nista bit sto su razdvojeni dok spavaju i jedu..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan