Mora li se kunic pustati izvan kucice?

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Mora li se kunic pustati izvan kucice?

PostPostao/la musemarina » sub pro 25, 2010 19:38 pm

Imam problem. Uskoro cu imati jako malo vremena za moje zivotinje. Ako ste vec upoznati samnom: imam 4 kunica (po dvoje u klanovima) i dva psa.
Kunice moram da pustam odvojeno, a zbog pasa moram ih pustati samo u jednoj prostoriji. Tako da sam prinudjena da ih pustam prvo jedne, pa druge. :blush:
Razmisljala sam da im napravim neku kucicu, pa da ne moram da ih pustam napolje. Samo nisam sigurna kolika bi ta kucica morala da bude?
Oni su jako zbrinute zeke i zaista vodim racuna o njima. Jako mi je zao sto mogu malo da im posvetim paznju. Nekad sam pomisljala da ih udomim, ali se jako bojim toga. Ovako znam da su sigurni samnom.
Kazite mi sta mislite o kucici? :sad:
musemarina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Re: Mora li se kunic pustati izvan kucice?

PostPostao/la fidelio » sub pro 25, 2010 21:52 pm

A čuj, trebalo bi ih puštati ne samo zbog fizičkog zdravlja, nego i zbog psihičkog.
Ja sam udomila mladu zečicu (imala je oko godinu dana) i moram reći da se po njezinom ponašanju dosta vidi da je bila zatvorena od toga što bez problema pojede snijeno na koje je prethodno mokrila ( druga dva koja sam imala nisu htjeli sijeno koje je bilo na podu, a takvo nikako), do toga da ju uhvati panični strah kad joj želim zatvoriti vrata od kućice pa udara s glavom u vrata.

Minimum kućice bi trebao biti 100cm x 50cm, ali po meni je ti premalo ako će stalno (većinu vremena) biti zatvoreni.
R.I.P. Fidelio i Livio
http://www.youtube.com/watch?v=uegRK73m4sQ
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zeko Simba » sub pro 25, 2010 22:34 pm

Možeš tu sobu podiojeliti na pola pa da budu pušteni?
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la musemarina » ned pro 26, 2010 11:03 am

Po svemu sudeci, kucica bi morala biti velika ko soba. To nemogu da priustim jer imam mali stan.
Nista onda, zekice ce biti barem po sat vremena izvan kucice. Ne zelim da ih mucim.
Hvala Vam na odgovorima! :)
I da... Soba ne moze da bude podeljena na dvoje jer cu i ja biti u toj sobi. Tako da ce se zeke motati oko mene. :D
musemarina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ZeljacKA » ned pro 26, 2010 11:36 am

[quote="fidelio"]A čuj, trebalo bi ih puštati ne samo zbog fizičkog zdravlja, nego i zbog psihičkog.

:dry: Zekiće je poželjno,koliko je to moguće,što više puštati van kaveza,a da menje vremena sprovode u kavezu,ne samo iz puke potrebe,već i radi održavanja zdravstvenog stanja,upravo kako je i rečeno :mad:
ZeljacKA

PostPostao/la warped » ned pro 26, 2010 11:54 am

Moja curka ima kućicu 140 x 110, a ni to joj bome nije dovoljno. Tak da ima na raspolaganju i cijelu moju sobu. Ali ni to joj nije bilo dovoljno, tak da većinu vremena (osim kad je ovak jako hladno) ima pristup i predsoblju koje nije uređeno (imamo tavanske, ali uređene su samo sestrina i moja soba, ostalo nije ni nabačeno ni ništa, sve je prazno i savršeno za trčanje i igru). Ali sad joj ni to nije dovoljno, nego nakon pola sata trčkaranja počne inzistirati da ju pustim i iz te prostorije još dalje u kuću. A to predsoblje je stvarno ooogromno, stale bi 4 sobe tu bez problema. I da, još nekad i odemo zajedno dolje, gdje ima na raspolaganju i cijeli donji kat. Ali, naravno, ni to joj nije dovoljno. :D
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zeko Simba » ned pro 26, 2010 11:56 am

musemarina je napisao/la:I da... Soba ne moze da bude podeljena na dvoje jer cu i ja biti u toj sobi. Tako da ce se zeke motati oko mene. :D

Uhh da vidiš na što liče naše sobe ;D ;D sve je moguće. Ustvari ja sada živim kod njih, a ne oni kod mene :rolleyes:
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la ZeljacKA » ned pro 26, 2010 12:00 pm

Uhh da vidiš na što liče naše sobe ;D ;D sve je moguće. Ustvari ja sada živim kod njih, a ne oni kod mene :rolleyes:[/quote]
:blush: Mogu si misliti........... :D
ZeljacKA

PostPostao/la Klio » ned pro 26, 2010 12:10 pm

hahahhaha ;D ;D Tajkodje... Samo sto jos ne pocnem i seno jesti koliko ga ima po stanu :D
I naravno, iako je mali podljen je na dva dela jedan za Biba i zeco-goste u prolazu i spavaca soba za Krcka, Bjanku i ponekad da ja prespavam tamo :D :D :D ako mi se smiluju i puste me da spavam :belj:
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la fidelio » ned pro 26, 2010 12:57 pm

zeko Simba je napisao/la:Uhh da vidiš na što liče naše sobe ;D ;D sve je moguće. Ustvari ja sada živim kod njih, a ne oni kod mene :rolleyes:

Meni se ljudi smiju već 4 godine kad kažem da ja spavam kod zecova u sobi, a ne oni u mojoj. :zeko7:

warped ima dobru gajbu i ja sam planirala nešto tako veliko za eventualno duže zatvaranje, ali kod mene su kunići uvijek pušteni. :dragonn-ccc-e:
R.I.P. Fidelio i Livio
http://www.youtube.com/watch?v=uegRK73m4sQ
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zeko Simba » ned pro 26, 2010 16:05 pm

Ma imam ja i gajbu u sobi, dvokatnicu, ali stoji tamo otvorena, ne zatvaram ih, ali je soba podijeljena jer su unutra dva para koja se ne trpe međusobno. Trebala bi slike staviti da vidite to :nowink:
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Klio » ned pro 26, 2010 17:11 pm

zeko Simba je napisao/la:Ma imam ja i gajbu u sobi, dvokatnicu, ali stoji tamo otvorena, ne zatvaram ih, ali je soba podijeljena jer su unutra dva para koja se ne trpe međusobno. Trebala bi slike staviti da vidite to :nowink:

:zeko7: :zeko7: :zeko7: ;D ;D ;D
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la musemarina » ned pro 26, 2010 19:33 pm

Moja soba je tako mala da nema kud da se podeli.
Ja moje pustam prvo jedan par, pa onda drugi, naizmenicno.
Da imam samo jedan par bili bi non stop napolju. A i tu je problem sa kucama. Ne bi volela da se kuce zaigraju sa zekama i pomisle da su plisani. :D
musemarina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Ivica » pet vel 18, 2011 19:30 pm

ja imam kunica koji je sa nama kratko (poklon) i cuvamo ga u kavezu
nismo mislili da ga pustamo napolje
ali sad kad citam ovo plasim se da ce mu biti lose ako je stalno unutra
Ivica
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » pet vel 18, 2011 19:33 pm

Moraju se pustati...nemozete ga drzati citav zivot u kavezu,mora se kretati,imati slobode....pritom morate biti svjesni da ce tu i tamo ispustit koju kuglicu mozda pa cak se i popiskiti...jer je jos mali i mozda mu treba malo vise da nauci kako sa wc-om...kretanja mu svakako treba....dok ste kod kuce neka bude pusten to vrijeme...zastitie kablove obavezno da nebi slucajno grizao to.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Sljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan