PO-EMI

Podijelite s nama dogodovštine, slike i filmiće vašeg zeke:)

Moderatori/ce: zeko_peko, Lela

PO-EMI

PostPostao/la Tokys » pet srp 18, 2014 13:16 pm

Bok!
Nabavio sam si patuljaste kuniće, lavlju glavu i dugodlakog. Stari su 2 mjeseca i stigli su jučer. Bijeli(Po) je razigrana i nimalo uplašen, dok je crna(Emi) jako uplašena.
NAbavio sam i kavez veličine 82 x 49 x 42, i oboje su u njemu. Također sam nabavio wc(koji je premali i o tome ću kasnije pisati), pojilicu, hranilicu, i hranu + imam dosta sijena.
Zanimaju me vaši savjeti kako ih što prije pripitomiti i naučiti da ne kakaju po cijelom kavezu nego samo u wc?

PS- kada sam kupovao kavez, zajedno sam kupio i opremu. Međutim, kupio sam premali wc i sada ga PO stalno izvrće, s tim i piljevinu. Tako da moram stalno čistiti i pospremati :/
Što da radim? :zeko10:
Tokys
Kunić
Kunić

Re: PO-EMI

PostPostao/la Tokys » pet srp 18, 2014 13:31 pm

slika
slika
slika

slika
slika
Tokys
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » pet srp 18, 2014 22:50 pm

Preslatki su ti zekaci i puno puno puno ih poljubi umesto mene :zeko3: :zeko3: :zeko3:
O pripitomljavanju da kake u wc-u ces procitati na forumu imas raznih tema o nezi i brigi pa tu procitaj ima raznih saveta. Takodje i saveta da piljevina ne treba da se stavlja nego drveni peleti koji su mnogo bolji i za zeku a i za tebe jer neces imati puno posla oko ciscenja :blush: stavi jos slikica :blush:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Tokys » sub srp 19, 2014 13:13 pm

HAHA hoću :D
Stavio sam im kao nekakvu tacnu, i u nju piske, ali ne i kakaju.
Kako mislis drvene pelete, nije mi bas jasno sto je to? :hm: :hm: Sutra cu ih upoznati sa mackicom koju imam, ali samo preko zice.
Slike idu kasnije :)
Tokys
Kunić
Kunić

PostPostao/la Tokys » sub srp 19, 2014 19:00 pm

Tj znam sto su peleti, ali zar nije to prekrupno za njih?
Tokys
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » ned srp 20, 2014 1:02 am

Pa nije prekrupno oni sede na tome kad piske a oni dobro upijaju a ne lepe im se za guzu a piljevina im se lepi i oni je posle raznose po svuda, ovako je bolje bar po iskustvu vecine forumasa :)
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Tokys » ned srp 20, 2014 1:22 am

Tokys
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » pon srp 21, 2014 0:34 am

Imas temu na forumu drveni peleti-gdje? I tu imas sve o tome gde mozes da ih kupis, takodje procitaj i temu zecovi za pocetnike, tu imas sve ono sto te verovatno zanima a ne znas, takodje i wc-i im trebaju a ne da piske u tacne kako si napisao. Kavez koji imas im je mozda sad dovoljan ali kad porastu nece im biti to takodje imas na forumu :) sve lepo prouci i videces kad naucis o zekama i njihovim potrebama ostace ti samo da uzivas u njima :zeko5: svi smo mi prosli kroz to a sad uzivamo, tako da pozuri sa citanjem da bi sto pre poceo sa uzivancijom :wink: a tvojim zekacima puno :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3: od mene i moga zeke :blush:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » pon srp 21, 2014 7:57 am

Sa oko 3 mjeseca ces ih morati odvojiti i drzati tako odvojene do kastracije/ sterilizacije..markiza ti je vec rekla da je kavez premali..kupi im onaj macji wc (bez poklopca, samo ona kadica) pa im to stavi u kavez..procitaj malo teme na forumu, pogotovo prehranu
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Tokys » pon srp 21, 2014 19:15 pm

OK, nisam bas mislio kastrirati, jer su obje zenke... Danas sam ih puštao na dvorište, jer imam super veliko dvorište, i istrčali su se, iskakali i sve sto kunici rade :cool:
Ali sam primjetio da su grickali travu(svježu), nisam im bas puno dao jer su mladi, ali opet, malo sam ih pustio. Pa me zanima smiju li oni jesti svježu travu (ne u velikim količinama)?
Znam da do 5-6 mjeseca ne smiju voće i povrće, ali nisam siguran za svježu travu...?
Tokys
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » uto srp 22, 2014 8:45 am

Tokys je napisao/la:OK, nisam bas mislio kastrirati, jer su obje zenke... Danas sam ih puštao na dvorište, jer imam super veliko dvorište, i istrčali su se, iskakali i sve sto kunici rade :cool:
Ali sam primjetio da su grickali travu(svježu), nisam im bas puno dao jer su mladi, ali opet, malo sam ih pustio. Pa me zanima smiju li oni jesti svježu travu (ne u velikim količinama)?
Znam da do 5-6 mjeseca ne smiju voće i povrće, ali nisam siguran za svježu travu...?

Ne bi bas trebale.
To što su obje ženke ne znači da sterilizacija nije potrebna. jesi siguran da su obje ženke? Ne bi bio ni prvi ni zadnji koji se poslje iznenadi. Sterilizacija se obavlja zbog zdravlja kunića, jer jedno 80% ženki će dobiti tumor maternice ako nisu sterilizirane..da ne kažem muku koju prolaze zbog stalnih naleta hormona, konstantno tjeranja, pravljenja gnjezda pri čemu se čupaju što vodi često do začepa do toga da je mala vjerojatnost da će se slagati kao odrasle ako nisu sterilizirane.
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Tokys » sri ruj 03, 2014 14:42 pm

EJ bok, ovako, zanima me mogu li kunićima(patuljasti lavoglavi) dati pelete od krmne smjese. To je stočna hrana, i sadržava ugl žitarice. Jer nisam u mogućnosti stalno kupovati vrhunsku hranu koja ne sadrži žitarice( zbog roditelja). http://www.njuskalo.hr/image-bigger/sto ... 699379.jpg tako to izgleda
Ne bih im davao samo tu hranu, nego bi je mjesao sa kupovnom "vrhunskom" http://www.pet-centar.hr/BinaryLibrary/ ... 00_600.jpg
Tokys
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » ned ruj 07, 2014 12:59 pm

Ako misliš da je ova druga hrana vruhnska onda se varaš..ta je jedna od najgorih..ova druga izgleda puno bolje, ali budući da nisi napisao sastav onda ti teško može netko odgovoriti
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Natrag na Slike, filmići, priče...

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan