Extra seno!!

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Re: Extra seno!!

PostPostao/la Mary » pon lis 18, 2010 18:50 pm

Mozda cu zvucati glupo , ali stvarno ne znam
Ovako , drugarica sa sela mi je donela seno i slamu ... Seno (susena trava i detelina nekakva) i slama (neke cudne travke)
Zeka je do sad jeo seno iz pet shopa . Sad bi mu dala ovo seno koje mi je donela drugarica , ne znam da li se to razlikuje od sena iz pet shopa , posto u ovom njenom senu ima i susene obicne trave i susene deteline ? I moze li nesto iz tog njenon sena biti stetno za zeku ?
A sto se tice slame , ne znam ... Nigde nisam procitala nista za slamu ... Meni tesko pada cak i da razlikujem slamu i seno .. Osim sto sad stoje u razlicitim kesama .
E sad u tom senu , gde ima te susene deteline, ima nekih malih cvetica ljubicaste boje ... Sta je to ?
Ovo seno iz pet shopa izgleda kao najobicnija trava koju vidjam u parku , sushena .
A seno moje drugarice izgleda kao mnogo raznih travki sushenih ...
Molim Vas ako neko moze da mi objasni razlike u tim senima i da li zeka sve to sme da jede ? I sta da radim sa kesom slame ?
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » pon lis 18, 2010 20:36 pm

Pa slamu u principu ne jedu bas..a ovo sa sijenom mislim da ne bi tebao biti problem..ali pricekaj da ti netko tko se bolje kuzi u to kaze :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la warped » pon lis 18, 2010 21:09 pm

Moja curka papa 'najobičnije' domaće sijeno, ne probirem nikakve travke ni ništa... Drito sa polja cijela bala sijena (nakon sušenja, naravno).
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Mary » pon lis 18, 2010 21:33 pm

Superisha , dala sam mu da jede . I on sam probira sta mu se svidja a sta ne ...
Trenutno jede nogu od stolice . Ludaca mala :zeko8: :zeko5: :zeko5:
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la -zele- » uto lis 19, 2010 12:56 pm

hej, ja imam iskustva sa tim domaćim sijenom jer ga moja Lilo tamani kao luda. To je u stvari najbolje koje možeš imati, to ti je od domaće djeteline, ali ti ona nije štetna ako je suha, problem je ako je svježa. Ja sam mojoj probala davati i neku drugu, al jok, ovo joj je prepredobro. :zeko3:
-zele-
Zečić
Zečić

PostPostao/la VooDoo » sub sij 08, 2011 4:33 am

ja danas dobih celu balu sena tako da sam miran jedno vreme ;D
VooDoo
Kunić
Kunić

PostPostao/la cupili » sub sij 08, 2011 10:50 am

Ja Čupku miješam domaće sijeno i iz pet shopa,pa on može da sam bira što će jesti,a što ne :D
cupili
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la kristinans » uto vel 22, 2011 18:34 pm

Da ne otvaram bzvz novu temu zanima me nesto,tetka mi je na selu,i razmisljam da mi ponovo posalje dzak sena pre sam izbirala travku po travku i na kraju mi skoro nis nije ostalo,e sad to je neko obicno ne znam ni ja ima i korova,deteline...Zeka sme jesti to isto kao i krave?mislim znam da zvuci bzvz sto ovo pisem,primetila sam da tu ima i nekakvih cudnih trava ja se u to ne razumem,i one bodljikave trave-boca,zanima me sme li zec bez ikakvog problema jesti te ,,nepoznate,,trave koje i ja sama prvi put vidim a krava jede sve to :blink: jer u kupovnom senu ima samo jedna vrsta trave neke dugacke i to je sve...Zahvaljujem.
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Fiffy » uto vel 22, 2011 19:47 pm

ako vec imas nekog na selu neka ti pokusa nabaviti slamu..ona je cista od tih "travcica" i vlati su krace i deblje... ili da nabavis sijeno koje je bilo u balama, jer je ono samljeveno ...moj jede domace sijeno...ako naidjem na kakvu sumnjivu travcicu, izvadim, i to je to...u svakom slucaju domace je zdravije i ima im ljepsi miris
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la kristinans » uto vel 22, 2011 19:53 pm

Imao je domacu slamu i tada je bio jako agresivan ne znam ni ja zasto ujedao me je i bivao sve nervozniji kada sam mu stavila slame da ima.Tetka mi je na selu i kad pokose detelinu tu ima svakakvih trava e sad ja ne znam koje sme da jede...Kose na livadi gde je cista trava.Kad sam ga ranije hranila on je jeo sve...A jeste mnogo lepse mirise od ovog kupovnog,samo nisam razumela to za te bale... :)
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Fiffy » uto vel 22, 2011 19:58 pm

cuj..ako kose djetelinu, sumnjam da tu ima nekih otrovnih travcica..taman ce neko kositi otrovno bilje i davat ga zivotinji, bilo kojoj :nowink: ..ja sam jednom prilikom vadila neku dugu travu taman kad je nas kucni doktor bio kod nas..kad je vidio da to vadim rekao mi je da nema potrebe jer je ta biljka navodno dobra za bubrege...eto ti dokaza da ako izgleda sumnjivo, ne mora znaciti da doista jeste otrovna..
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la kristinans » uto vel 22, 2011 20:05 pm

Hm,oni to sto pokose hrane svoje zivotinje vec godinama i nista im ne fali ;D ,a ja se tako uspanicim kad vidim nesto pa sve mislim da je otrovno,znaci smem da trazim jos koji dzak :zeko7:
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

Prethodna

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan