Snack Nature - Versele laga

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Snack Nature - Versele laga

PostPostao/la Klio » čet srp 15, 2010 16:45 pm

Dobila sam danas u Peth shopu ovu hranu na poklon od vlasnika. Zamolili su da pogledam sta je i da probam da li je kunici vole, ako je ok, da je onda nabavljaju...
Postoje dve vrste koje sam videla jedna se zove Fibres a druga je sa zitaricama... Drugu sam odmah odbila i rekla da to nije za kucne kunice nikako...a ovu sam uzela da proverim.

Da li je neko imao iskustava sa njom i sta mislite kakva je?
Moji jedu Rebalans, fit (trenutno nemamo) i cuni complete Bibi.
proteini 10%
masti 3%
vlakna 10%
i nesto sto ne mogu procitati kao pepeo ili nesto sl.3%

I procitah da je dodatak ishrani.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Re: Snack Nature - Versele laga

PostPostao/la kristinans » sub ruj 11, 2010 21:17 pm

ja mom zeki sam dva meseca davala samo jednu vrstu hrane to je versele-laga cuni crispy
18%belancevine
3.5%masti
15%vlakana
7%pepeo.
Znam da kunicima jako steti za stomak nagla promena hrane ali ja sam mu polako vremenom uvodila novu hranu posto sam cula da treba mesati hrane pomalo da bi lakse prihvatio kasnije voce i povrce. davala sam mu i versele-laga crok crispy
15.5%belancevine
2%masti
16%vlakana
8.5%pepeo
to je dodatna hrana pa sam mesala sa stalnom hranom
takodje sam davala i snack cripsy
10%belancevine
3.5%masti
4%vlakana
2.5%pepeo
to nije voleo da jede jer su zitarice pa ga neteram i ostalo je jos polovina kese. zeka je sve to lepo prihvatio.netreba ga hraniti samo dodatnom hranom i senom nego naj bolja je ova za kunice versele-laga cuny crispy od ostalih proizvodjacha jako se oseti mokraca i izmet je drugaciji. :zeko4: nadam se da i ja ne gresim... mom zeki se jako oseti mokraca na amonijak ali rekli su mi da je to normalno za njih.
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Charlie » sub ruj 11, 2010 21:22 pm

kratko i jasno: shit od hrane, ni kao poslastica (jer to ni nije potpuna hrana), za to postoji friško i suho voće, grančice,...

mislim da 10% vlakana sve govori...

crock i crispy oni vole, ali isto nije dobra hrana, to se čuva eventualno kad je kunić jako loše pa ga treb pošto-poto udebljti, za normalnu ishranu NE!

dakle samo 100% pelet hrana s amin 20% vlakana
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la kristinans » sub ruj 11, 2010 21:24 pm

znaci nije u redu sto mu dajem ovu hrenu? u pet shopu ne postoji ni jedan drugi proizvodjac. :zeko4:
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Charlie » sub ruj 11, 2010 21:30 pm

onda mu davaj cuni crispy, ali jako malo, 2 jušne žlice dnevno, neka jede puuuno sijena (i naravno bilje i povrće)
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Klio » sub ruj 11, 2010 22:00 pm

kristinans je napisao/la:znaci nije u redu sto mu dajem ovu hrenu? u pet shopu ne postoji ni jedan drugi proizvodjac. :zeko4:

Hej caos, ja sam iz Beograda...Upravo sam razgovarala sa Pevaljkom ona je isto na forumu i iz Vojvodine. Ja ti mogu slati kao i njoj iz Beograda cuni REbalans od 2.5kg on ti moze trajati oko tri meseca za jednog zeku.
Ali bih savetovala da bolje nadjete jedan susretljivi petshop ili veterinarsku ambulantu ili apoteku koja nabavlja bilo koju Prestige hranu i dogovorite za vas da nabavljaju to. Mislim da to moze, jer jedno vreme ni u Beogradu nismo mogli kupiti Rebalans ali se moglo kod nekih veterinara naruciti, za 3e skuplje nego u Petshopu regularno, ali smo imali.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Anby » sub ruj 11, 2010 23:08 pm

Klio je napisao/la:cuni REbalans od 2.5kg on ti moze trajati oko tri meseca za jednog zeku.

samo da pitam... ja Andji dajem od nedavno Cuni Rebalans i obozava ga, ali meni se cini da njoj nemoze trajat 3 mjeseca ta vreca! kupila sam je krajem 8 mjeseca i vec je nema pola :dragonn-ccc-e: ali dajem joj samo ujutro i navecer...jel joj puno dajem ili?
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Charlie » ned ruj 12, 2010 0:21 am

a koliko količinski?

jušna žlica ujutro i navečer su dosta (naravno ako jede puno sijena, i još povrće, bilje, voće...)
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Klio » ned ruj 12, 2010 2:09 am

Charlie je napisao/la:a koliko količinski?

jušna žlica ujutro i navečer su dosta (naravno ako jede puno sijena, i još povrće, bilje, voće...)

Ups, sada ispade da ja puno dajem ;D
Meni jedna kesa od 2.5kg na tri zeca traje nesto vise od mesec dana kada ne mesam sa nekom drugom peletiranom hranom, a ako mesam recimo sa cuni fitom, onda traje i dva i po meseca.

Dajem Bjanki i Krcku dve sake ujutru, i cesto uvece jednu saku, a Biberku saku ujutru i pola sake uvece (pola moje sake je jedna supena kasika).
Izmedju jedu seno, a zavisi kada dodjem kuci i koliko vremena protekne izmedju obroka dobiju ili uzinu parce jabuke ili nekog dozvoljenog voca a kasnije oko 8 navece povrce (veliku kolicinu), ako povrce brzo smazu sto znaci ili da su gladni ili da im se seno nije bas dopalo, onda pred spavanje dam meru peleta kako sam vec rekla.

Oni su na to navikli i bukvalno ako se desi da nesto poremeti taj red, unervoze se jako. Na posao krecem oko pola 7 ujutru, a kuci cesto ne dodjem do 3,4,5 a nekada i 8 sati navecer, tako da imaju samo seno u tom periodu i grancice.

ps. moje neko opazanje je da sto je manji zec to vise jede, da li metabolizam ili sto,ali tako je do sada bilo sa onim zekama koji su u mojoj kuci ili oni koji su kroz nju prosli :zeko8:
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la kristinans » ned ruj 12, 2010 12:07 pm

Moj zeka ne jede puno seno ne znam ali dve sake na dan to je malo po meni nekada je jeo punu kesu obicnog sena :sad: a hrane mu sipam u malu posudicu ujutru i uvece . danas sam mu prvi put dala zelenu salatu dopada mu se.ja mu nedajem svaki dan nesto od voca nego jednom nedeljno.da li gresim?od povrca ne znam sta sme i nista mu nisam davala.hvala puno,ja sam pitala vec u vezi te hrane u pet shopu kazu da im se ne isplati da nabavljaju samo za mene :hm: koje je po vama kvalitetno seno?trenutno sam mu kupila veliku kesu proizvodi LOLO od 800gr.i za mesec dana je pojeo tek pola kese...
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Anby » ned ruj 12, 2010 12:21 pm

Charlie je napisao/la:a koliko količinski?

pa recimo punu saku svako jutro u 5 ipo, i isto tako navecer oko 8 (mada nisam bas SVAKU vecer ali vecinom jesam)... ona to smaze prije nego kazes keks! :D osim toga ima sijena na pretek ali ga bas nejede puno po danu (vecinom drijema)...na sijeno navali tijekom noci jer joj neostavljam nista drugo...a osim Rebalansa dajem joj ujutro oko 10 sati mrkvu ili neko drugo povrce i komad jabuke ili neko drugo voce...kad se vratim s posla kuci, oko 3 dobije isto povrca, i onda oko 8 Rebalansa i uz to jos povrca, prije mog odlaska u krevet oko ponoci dam joj ili brusnice ili nekog drugog voca... i tako uvijek...ali ona je malo veca u odnosu na vase zekane i cini mi se da treba vise hrane...ali nema sanse da mi moze 2,5 kg Rebalansa uz sve to trajati 3 mjeseca :nowink: s takvom prehranom ima jako velike i fine kuglice, a s obzirom da se u zadnje vrijeme linja strasno (sve u cupercima dlaka ispada) dajem joj svaki dan i maltice...
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la warped » ned ruj 12, 2010 12:25 pm

kristinans pa rekli su ti da mu ni slučajno ne daješ zelenu salatu (nakon šta si rekla da mu povremeno to daš), a sad pišeš da si mu danas prvi put dala zelenu salatu?! tko tu koga zeza?

netko ti je i ostavio link s popisom dozvoljene hrane, isprintaj si to i prati popis, ne davaj mu ništa izvan njega.
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la jaca85 » uto ruj 21, 2010 1:03 am

kristinans, ako budeš htela uzimati Cuni Complete imaš ga u Gremlins pet shopu na Novom naselju, već neko vreme ga stalno imaju (a inače je prilično teško naći u NS bilo šta drugo sem Cuni Crispy). Mojoj Matildi dajem samo to (uz naravno seno i povrće, ponekad i malo voća - isključivo sa liste dozvoljenih, molim te dobro je prouči i upamti), i da ne ureknem, probavu ima odličnu, kuglice za primer.
jaca85
Zečić
Zečić

PostPostao/la kristinans » uto ruj 21, 2010 15:52 pm

eee hvala ti puno! :D cesto idem u taj pet shop tu sam ja blizu.ali uvek kad odem nisu imali druge hrane.bas cu pogledati ovih dana :D kod njih sam kupila i povodac za malog nesto mi odbija u hrani kao stapici izgledaju jeo je jedno vreme sada pre bi crko gladan nego to da pojede ne znam sta mu je odjednom :nowink: u svakom slucaju hvala ti :D
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la kristinans » uto ruj 21, 2010 15:56 pm

davala sam mu LOLO. rabbit food complete pojeo je do sada dve kese mesane sa cuny crispy.ali od te hrane mu kaka jako smrdi.a sada od ove hrane jedine sto mu dajem jako se oseca mokraca na amonijak uf kad cistim samo sto se ne onesvestim...
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

Sljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan