Charlie je napisao/la:a koliko količinski?
jušna žlica ujutro i navečer su dosta (naravno ako jede puno sijena, i još povrće, bilje, voće...)
Ups, sada ispade da ja puno dajem
Meni jedna kesa od 2.5kg na tri zeca traje nesto vise od mesec dana kada ne mesam sa nekom drugom peletiranom hranom, a ako mesam recimo sa cuni fitom, onda traje i dva i po meseca.
Dajem Bjanki i Krcku dve sake ujutru, i cesto uvece jednu saku, a Biberku saku ujutru i pola sake uvece (pola moje sake je jedna supena kasika).
Izmedju jedu seno, a zavisi kada dodjem kuci i koliko vremena protekne izmedju obroka dobiju ili uzinu parce jabuke ili nekog dozvoljenog voca a kasnije oko 8 navece povrce (veliku kolicinu), ako povrce brzo smazu sto znaci ili da su gladni ili da im se seno nije bas dopalo, onda pred spavanje dam meru peleta kako sam vec rekla.
Oni su na to navikli i bukvalno ako se desi da nesto poremeti taj red, unervoze se jako. Na posao krecem oko pola 7 ujutru, a kuci cesto ne dodjem do 3,4,5 a nekada i 8 sati navecer, tako da imaju samo seno u tom periodu i grancice.
ps. moje neko opazanje je da sto je manji zec to vise jede, da li metabolizam ili sto,ali tako je do sada bilo sa onim zekama koji su u mojoj kuci ili oni koji su kroz nju prosli