SUŽIVOT KUNIĆA I KUNIĆA, UPOZNAVANJE

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Re: SUŽIVOT KUNIĆA I KUNIĆA, UPOZNAVANJE

PostPostao/la sponza » čet vel 13, 2014 12:24 pm

R.R. je napisao/la:pa bez sterilizacije cure, tesko da ce biti mira. a kada dovoljno naraste, i taj treći zec mora ici na kastraciju/sterilizaciju.

Treci zeko definitvno ide na sterilizaciju/kastraciju kada bude vrijeme, ali bojim se da je za curu rizično u ovim godinama napraviti sterilizaciju :sad:
sponza
Zečić
Zečić

PostPostao/la R.R. » pet vel 14, 2014 10:47 am

sponza je napisao/la:Treci zeko definitvno ide na sterilizaciju/kastraciju kada bude vrijeme, ali bojim se da je za curu rizično u ovim godinama napraviti sterilizaciju :sad:

slazem se da je rizik, i tu ti nemam što pametno za reći. jedino sto sterilizacija dobro dođe osim da se smire tenzije sa drugim kunicima, i zbog toga sto se tako umanji mogucnost za kojekakve komplikacije sa tumorima ukoliko zecica nema podmladak. al da je lako odnijet svog zeku na operaciju, nije..
od moje 4 zecice, jedna je nakon sterilizacije pocela proizvoditi govanca 4 puta manja nego ostale, vecinom su velicine mišjih govanaca. nema nekih smetnji, sve jede normalno cak najvise od svih i to puno sijena, ali jednom joj se dogodio zacep jer su ta sitna govanca blokirala jedan drugog na izlazu, pa sam joj morao to pincetom izvaditi.
najradije bi zbog toga veterinara iz Vet. stanice Split koji je steriliziaciju obavio objesio za prvi stup, ali to nece rijesiti problem. ne shvacam kako je do toga uopce doslo, al pretpostavljam da su nesto krivo zašili.
R.R.
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » pet vel 14, 2014 15:39 pm

Ne bih davala curu na sterilizaciju jer je to nepotrebno izlaganje riziku u tim godinama..iskreno ne znam zasto ste nabavljali treceg zeku i time razdrmali vec uhodani par? na tvom mjestu bi bebu odvojila od para i drzala zasebno, a ove pustila da u miru provedu starost.
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la sponza » pet vel 14, 2014 17:22 pm

altan je napisao/la:Ne bih davala curu na sterilizaciju jer je to nepotrebno izlaganje riziku u tim godinama..iskreno ne znam zasto ste nabavljali treceg zeku i time razdrmali vec uhodani par? na tvom mjestu bi bebu odvojila od para i drzala zasebno, a ove pustila da u miru provedu starost.

Kad malo razmisljam, ne znam ni ja. Ocito je ljubav prema zekovima bila prejaka pa smo udomili maloga.

Vrlo vjerojatno da cu ih morati drzat odvojene :sad:

...sto onda znaci da cu morati uzeti jos jednog zekonju jer ne zelm da maleni bude sam. Jao muke :hm: :wub:
sponza
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » ned vel 16, 2014 3:34 am

E da..malo si si zakomplicirala
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la sponza » pet vel 28, 2014 17:05 pm

sponza
Zečić
Zečić

PostPostao/la markiza » pet vel 28, 2014 22:39 pm

Pa iskrivih vrat da ovo vidim :lud:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Bombica i ja » čet ruj 11, 2014 12:14 pm

Imam zenku, nije usamljena, uvek je neko kod kuce sa njom i u drustvu ima psa naseg, ima oko 10 meseci, sterilisana je pre dva meseca, razmisljamo da udomimo decaka ali problem je jer smo je mi upoznali sa mladjim kunicem drugarice koji joj se odmah predao, potcinio kako se to vec kaze i onda ga je ona lizala, ali kako se on pomeri ona se zalece na njega i napada ga i hoce da ga ujede a on prvo bezi ali kada ga stigne opet ispod nje se zavuce i lize on nju, lize ona njega... on je patuljasti a ona srednja a i dosta je mladji. Razmisljala sam ako cemo da uzmemo njoj para da udomimo nekog vec starijeg kunica koji nije patuljast pa da bude ravnopravno... da li bi to funkcionisalo? Procitala sam da nije dobra ideja da uzmemo malog jer bi ga povredila...
Bombica i ja
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » čet ruj 11, 2014 17:02 pm

To što ga napada je znak da je izrazito teritorijalna. Bilo bi bolje da uzmete odraslog mujaka, obavezno kastriranog. Iako je ona sterilizirana on bi ipak bio dosadan i naskakivao je, što bi njoj išlo na živce i otežalo njihovo zbližavanje.
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Miny » uto tra 26, 2016 10:35 am

Bokić svima, Imamo malu slatkicu koja je navršila 6 mjeseci, a prije 4 dana nabavili smo joj i frenda starog 9 tjedana. Obadva su preslatki mali ovnoliki. I sad smo u problemu. Kako ih upoznati ? Na žalost nemamo mogućnost upoznavanja na neutralnom terenu jer imamo samo jednu sobu u kojoj je Miny sve obilježila i sve miriše na nju. Kada je vani ona obilazi njegovu gajbu, njuška i mislim da ga koji put i ljubne, krade mu sijeno, sjedi i leži na njegovoj gajbi, a on bi jako volio dobiti izlazak iz gajbe ali se bojimo napada. Kakvo je riješenje ? :zeko10:
Miny
Kunić
Kunić

Prethodna

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan